Gabriela Firea

Firea declară război total lui Cîțu și ”căpușelor” PNL: ”Va fi cutremur politic!”

1391
”Dacă vă întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul”, ”Vor să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor!”

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Evan Răutu. Mai întâi a fost… Florin Cîțu. Cel care a lansat un atac la PSD și mai ales la Gabi Firea, în stilul său, mereu acuzator – de parcă ar fi în continuare în Opoziție.

Cîțu spune că bugetul PMB folosit de primarul general in scop electoral – și că ”astăzi este un moment bun” să afle lumea ”cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea”. De astăzi, de ce nu face ditamai ministrul o acțiune legală, ci… postează pe Facebook?! Greu de înțeles acest stil de guvernare.

Dar să vedem principalele acuzații la adresa primarului Gabriela Firea. În primul rând, Cîțu laudă… PSD! Adică recunoaște că în perioada 2017-2019 PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei față de numai 3.9 miliarde lei în anul Cioloș, 2016.

S-a dus această diferența în investiții? ”Evident că NU”, acuză Cîțu, care aruncă boma: bugetul PMB ”se căpușează în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil”.

”Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!! Salariul mediu NET s-a triplat și este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat”, rezultatul fiind că în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit pe salarii 3.6 miliarde lei.

Apoi, problema cea mai mare a Gabrielei Firea: ”celebrele companii înființate ilegal de primarul general și PSD”. Problema este însă și a PNL – pentru că acțiunea în instanță, care a constatat ilegalitatea companiilor nu a fost făcută de PNL, ci de Roxana Wring de la USR.â

Cîțu acuză că aceste companii ”plătesc DOAR salarii”, cheltuielile de personal reprezintă între 80% și 90% din totalul cheltuielilor”, conform ministrului.

”Dacă vă întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul”, spune Cîțu. I-am sugera, de exemplu, să îl întrebe și pe Florin Roman, ca să vadă cum e cu veniturile din consilii de administrație, sau pe cei care conduc AVAS, ca să vadă liota de angajați cu salarii fabuloase crescute de PNL, încă de pe vremea lui Tăriceanu.

Dar, pentru ministrul Cîțu este clar că ”doar evoluția cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral”. Păi… electoral sau ”sinecuri”?

Iată și acuzații en detail:

-”în 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!!”;

-în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit ”DOAR pe asistență socială 845 milioane lei”;

-în 2019 ”PMB nu a mai avut bani să plătească subvenția pentru energie termică, deși o primește de la bugetul de stat”; astfel la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetentei și iresponsbilității și s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică”.

Concluzia lui Florin Cîțu este că PMB ”a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani” și că ”nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea” pentru că ”toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”.

Repetăm altfel întrebarea pusă mai devreme: Florin Cîțu e ministrul Finanțelor – sau flașnetă politică? Sau ziarist de scandal? Păi dacă e atât de sigur și de ministru, de ce nu face o acțiune oficială – pentru a corecta situația și pedepsi vinovații?

Răspunsul pare simplu: câinele care latră, nu… e câine!

Problema e de ce se ferește PNL de acțiuni oficiale? Pentru că s-ar descoperi ”căpușarea” (și) de către firme (ala unor membri) PNL? Cam așa răspunde Gabriela Firea.

”Da, am tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei - cele mai multe ale unor membri sau/și simpatizanți/ sponsori ai PDL-PNL”, răspunde Firea. ”De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni!”.

Adică intenția din spatele atacului lui Florin Cîțu este ”să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor!”.

”Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe - primul speculant pe curs al țării!”, promite Gabriela Firea. ”Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urma împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedări în parcuri ale unor primari de dreapta! Așa de buni pentru bucureșteni, încât au lăsat în urma lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate”.

Și, Gabi Firea promite că în urma acestor dezvăluiri ”Va fi cutremur politic!” și le cere lui Cîțu și liberalilor ”Nu mai petreceți, mâncați, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale!”.

Pe de altă parte, Gabi Firea aduce aminte că ”a alocat resurse cu nemiluita” pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică etc.

Desigur, urmează o nouă etapă a războiului care va continua probabil până la alegerile locale – pentru că atacurile sunt, după cum s-a văzut, o preocupare principală a politicienilor români, după 1990.

1391
Tagurile:
PNL, Florin Cîţu, Gabrielei Firea
Tematic
Vestea momentului: Gabriela Firea se retrage! Ce se ascunde în spatele deciziei
Firea nu candidează la șefia PSD, ci la Primăria Capitalei
Nervi întinși: un cunoscut și puternic lider PSD dă de pământ cu Firea!
Război politic la nivel înalt: Firea îl amenință pe Orban cu o plângere penală
Firea, dată în judecată de reprezentanta lui Tăriceanu – acuze grave, trafic de influență
Razvan Savaliuc

Savaliuc NUCLEARA: Nicușor Dan și interesele din afară!

14
Un text fulminant, care scoate în evidență ceea ce nimeni nu are curaj să spună și să analizeze – impunerea lui Nicușor Dan din afară, ca un pas esențial în preluarea completă a României!

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc aruncă o adevărată ”nucleară”: Nicușor Dan ar reprezenta interese străine României - iar acesta ar fi motivul pentru care este susținut în pofida defectelor sale vizibile, cât și a dezvăluirilor din ultima vreme.

Într-un fulminant editorial, Savaliuc îl definește pe ”specimenul” Nicușor Dan în termeni extrem de duri: un notoriu chiulangiu pe bani publici, care se îmbracă neglijent, are blocaje lingvistice și i se taie ideile în timp ce se produce public.

Pe de altă parte, Savaliuc subliniază că Nicușor Dan e un individ ”extrem de dubios, care a primit în trecut bani de la fundațiile afaceristului George Soros și care s-a consacrat în viața publică operand pe zeci de ONG-uri tot felul de acțiuni dubioase de blocare a investițiilor imobiliare și de alta natură a unor antreprenori români”.

”E bine că românii – înainte de a apleca urechea la propaganda mincinoasă și antiromânească a ONG-urilor finanțate din afara tarii, care inoculează în mințile slabe idei precum că orice politician sau înalt funcționar român este prezumtiv corupt – să deschidă ochii și să gândească puțin înainte de a se radicaliza împotriva țării în care s-au născut și a propriilor conducători pe care i-au votat”, scrie Savaliuc.

Savaliuc spune, în acest sens, că nu vor veni niciodată cei din afară să ne facă nouă bine, să ne învețe de bine, ci doar să ne dezbine, să distrugă ideea de autoritate naționala și să scoată cât mai multe profituri din una dintre cele mai bogate țări ale lumii în materie de resurse”.

În acest sens, investigatorul pune o întrebare cheie: ”cine putea să impună o caricatură ca Nicușor Dan partidului de guvernământ și să-l determine să renunțe la un candidat propriu pentru Primăria Capitalei? Răspunsul meu: a fost impus din afară!”

Prin celebra sa publicație, ”Lumea Justiției” și prin cea nouă, ”Lumea banilor”, Savaliuc a prezentat activitatea uluitoare a lui Nicușor Dan, printr-un lanț de ONG-uri, în primul rând un mare număr de acțiuni în instanță.  Și de aici apare o mare ciudățenie!

”A susține vreo 400 de procese înseamnă bani mulți de tot, timp și resurse uriașe. 400 de procese, calculat la numai un termen pe lună, înseamnă peste 16 procese/zi lucrătoare, adică o adevărată industrie”, consideră Savaliuc, atrăgând atenția: ”Chiulangiul avea însă timp și resurse. De unde, nea Nicușor? De unde? Pentru ce stai tu toata ziua în sala de judecată?”.

 Savaliuc pune punctul pe „i”, ca vechi jurnalist de investigație: ”Mergeți prin târg la investitorii blocați în instanțe de “salvatorul Nicușor Dan”, să vedeți ce vorbe i s-au scos. De aici i se trage și porecla “Pliscușor Ban”. Lucrurile astea se știu de ani de zile”.

Dar, spune Savaliuc, investitorii calcați de Nicușor nu vor să vorbească public ”pentru că Nicușor are protecție - Parchetele îl protejează, în sensul că nu îl anchetează”.

Interesant, nu? Dar, o altă întrebare cheie este cine profită de blocarea unor investiții românești?

”Cumva unor multinaționale?”, pune problema Savaliuc. ”S-ar putea să găsim exact aici marele răspuns la întrebarea legată de cei care îl finanțează pe Nicușor, marele “salvator”. Evident, aici apare problema donațiilor primite (peste 50.000 euro). ”Se apuca domnii procurori să ancheteze finanțările interne și externe primite de ONG-urile lui Nicușor în ultimii ani? Nici vorba. Caci Nicușor este un pion important”, spune Savaliuc.

Dar al cui pion? Răspunsul lui Savaliuc – opinia investigatorului – este unul incendiar: ”Nicușor Dan este, în opinia mea, o unealtă în mâna celor care vor să aducă USR la putere”.

”Daca Nicușor va câștiga Capitala, USR va avea șansele să ajungă în iarnă la un procentaj suficient de mare cât să-i asigure intrarea la guvernare”, spune Savaliuc, explicând că ”aici e și jocul gândit de cei care “ne vor binele””.

Savaliuc trage un semnal clar: ”Praf se va face România daca aceste elemente ONG-iste vor ajunge să conducă destinul națiunii române”.

”Dereglații ăștia care contesta religia și Biserica, care spun că trebuie abolită proprietatea, căci se poate trai și la comun, care clamează că a fi patriot, naționalist este un comportament extremist în societate, care desfid familia tradiționala și fac apologia “culturii gay”...” – așa descrie Savaliuc pericolul care vine odată cu Nicușor Dan.

Mesajul final al investigatorului este ferm: ”Atenție, români, la pericolul Nicușor! Gândiți puțin înainte de toate!”.

Cert este că, dincolo de episodul alegerilor locale, problema impunerii din afară a ceea ce se petrece în politica internă este din ce în ce mai gravă! Este suficient să urmăriți activitatea lui Adrian Zuckerman pentru a vedea că niciodată, cu excepția unor scurte perioade din momente critice ale istoriei noastre (războaiele mondiale, Revoluția de la 1848), nu s-a mai petrecut așa ceva în România, asemenea impuneri externe.

14
Tagurile:
Nicușor Dan, Răzvan Savaliuc
Tematic
Ultima oră: Nicușor Dan și Orban, chemați de Iohannis
Pleșoianu aruncă NUCLEARA despre finanțarea lui Nicușor Dan
Gabi Firea, succes de excepție, lovitură pentru Nicușor Dan
Dana Budeanu dă știrea zilei – noua NUCLEARĂ cu Nicușor Dan!
Dana Budeanu s-a ținut de cuvânt: noua BOMBĂ cu Nicușor Dan!
Dana Budeanu revine, RĂSPUNS care îl face praf pe Nicușor!
Liviu Pleșoianu îi dă NUCLEARA fatală lui Nicușor Dan!

Загрузка...
Dan Negru

Dan Negru, anunț de ultimă oră: ”Iată cu cine votez!”

61
(reînnoit 12:27 25.09.2020)
Personalitate de prim rang a televiziunii, Dan Negru face o propunere extrem de inspirată românilor chiar înaintea alegerilor.

BUCUREȘTI, 254 sept – Sputnik. Celebrul realizator TV, campion al audiențelor, și-a obișnuit fanii cu intervențiile sale inteligente pe teme diverse: sociale, politice, culturale. Personalitate complexă, Dan Negru are o pregătire intelectuală serioasă – și de aici preocupările ce reies din postările sale.

Acum puțin timp, Dan Negru a postat un text despre cum ar trebui să își aleagă românii primarii. Postare ”Cu Barbu votez!” – e vorba de Barbu Ștefănescu Delavrancea – arată ce a făcut genialul scriitor în calitatea sa temporară de primar al Capitalei.

”În București a propus Legea Repaosului Duminical prin care muncitorilor li se dădea o zi liberă pe săptămână. A aliniat străzile din București, a introdus transportul în comun modern înlocuind caii care trăgeau tramvaiele cu vagoane electrice și a început să filtreze Dâmbovița”, scrie Dan Negru.

Mare avocat, Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost mai întâi liberal, dar a trecut ulterior la conservatori, fiind ales primar al Capitalei și deputat. A fost primarul de peste secole, guvernând Bucureștii între 1899 și 1901.

”La sfârșitul mandatului lui, apa băută de bucureșteni era potabilă și curată așa cum până la el n-a mai fost!”, scrie Dan Negru. ”N-a stat mult la Primărie. Doi ani! Barbu Ștefănescu Delavrancea, scriitorul care unora v-a căzut la bac la romană a fost și primar al Bucureștiului!”.

Personalitate de prim rang a istoriei României, academicianul Barbu Ștefănescu Delavrancea a strălucit în literatură, avocatură, politică, oratorie – și rămâne un exemplu de ceea ce se numește UN MARE ROMÂN.

Felicitări lui Dan Negru, pentru binevenita sa postare! O propunere pentru români de a compara și de a reflecta la repere, înainte de a se lăsa manipulați de ceea ce li se pune în față astăzi.

61
Tagurile:
Dan Negru
Tematic
Dan Negru: 40 de ani de la realizarea celui mai vizionat film românesc, filmat într-o lună
Dan Negru se implică din nou – atrage atenția asupra unei situații inadmisibile!
Dan Negru dă de pământ cu ”știrile oficiale” – atitudine mult mai curajoasă ca a presei!
Mircea Badea: ”Preiau exemplul lui Tătaru și o să-l dau afară pe Dan Negru de la Antena 1”
Afectat, Dan Negru consideră Pandemia ”un circ prost care a închis un circ bun”

Загрузка...