Klaus Iohannis

Acum: Iohannis a răspuns dacă va accepta o majoritate PSD deci un guvern PSD

947
(reînnoit 18:27 16.01.2020)
Conferință de presă organizată de Iohannis – tema principală fiind decizia de asumare a răspunderii pe legislația alegerilor electorale și consecințele ei, inclusiv căderea Guvernului și o crearea unei majorități PSD.

BUCUREȘTI, 16 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Adoptarea deciziei de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale a fost principala temă a unei scurte conferințe de presă susținută președintele Iohannis.

”Se dorește revenire la alegerea primarilor în 2 tururi, care este absolut corectă, normală – îi acord un sprijin total, e calea corectă, ca cel puțin jumătate plus 1 dintre cetățeni să aleagă primarul”, a declarat ferm Iohannis.

Imediat însă, a venit întrebarea cheie – ce se va întâmpla dacă PSD depune moțiunea, moțiunea trece – și PSD vine cu o nouă majoritate? Va accepta președintele o nouă majoritate?

Președintele Iohannis a părut puțin încurcat de această întrebare – și a preferat un răspuns diplomatic.

”Hai să luăm le una după alta”, a spus Iohannis prudent, ”Mai întâi să se facă asumarea, să se depună moțiunea, să fie votată”.

Deci, președintele a încercat să ocolească întrebarea – nerăspunzând, de fapt, la tema principală. 

”Așa declarații se fac, la cald”, a încercat Iohannis să trimită chestiunea în derizoriu, completând „Asta cu moțiunea… sunt destul de sceptic!”.

Ce părere are Iohannis de faptul că CCR a dat mai multe decizii contra modificării legislației cu puțin înaintea alegerilor:

”Nu este nimic în neregula cu modificarea legislației în acest fel înaintea alegerilor - este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din Romania, așa cum s-a exprimat cineva din PSD”, a trimis Iohannis discuția în zona politică.

Nu contravine normelor Consiliului Europei, ”dă mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni”, spune Iohannis – ”Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă”.

”Este o chestiune cerută insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni”, afirmă Iohannis, care susține că a verificat ”cu specialiștii din Administrația Prezidențială si nu contravine niciunei norme”.

Ei, acum vor verifica și cei delegați de instituțiile europene – pe care Iohannis le tot invoca pe vremea guvernărilor PSD.

947
Tagurile:
Guvern, PSD, Klaus Iohannis
Tematic
PSD, reacție rapidă după decizia lui Orban – NU intră în jocul PNL - Iohannis
Iohannis promite că pune tunurile pe inspectoratele școlare
Decizia politică a anului: Orban și Iohannis au decis alegeri anticipate!
Și totuși a semnat: Iohannis a promulgat legea dublării alocațiilor pentru copii
Cum condiționează Iohannis relațiile României cu Moldova de interesele sale politice
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici nu iartă pe nimeni: nici pe Orban, nici pe Ciolacu!

30
”Dacă am lua fiecare pagină în parte și am depune-o în Parlament, s-ar califica drept o auto-moțiune de cenzură - mult mai bună decât ar fi în stare să o scrie actuala conducere PSD”.

 

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai calificat lider PSD în materie de Finanțe, Eugen Teodorovici pune… punct de la început Programul de relansare economică prezentat de PNL: ”Este un mare #ZERO pentru România”.

După ce a parcurs ”cu mult interes” ceea ce numește ironic “amplul" program – ”pe care Orban &Co trebuia să-l prezinte pe 1 iunie” – Teodorovici spune că,  în situația actuală a economiei românești, acesta este ”o BĂTAIE DE JOC crasă la adresa românilor și a mediului de afaceri”.

”Deși lansat în plină vară, programul PNL este departe de ceea ce ar fi trebuit să fie un program pentru relansarea economică a României, putând fi, mai degrabă, asemănat unui "pom de Crăciun" plin de promisiuni electorale”, consideră fostul șef al Finanțelor.

Mai mult, Teodorovici formulează o metodă de lucru: ”dacă am lua fiecare pagină în parte și am depune-o în Parlament, ca o critică adusă Executivului, s-ar califica drept o auto-moțiune de cenzură”.

”Da, o moțiune pe care Guvernul acesta incompetent și rău-voitor și-a scris-o singur, în grabă, în disperare, într-un atac de panică în fața milioanelor de oameni și a sutelor de mii de firme românești care nu mai au răbdare și nu mai pot îndura umilința și bătaia de joc”, apreciază dur Teodorovici.

Și, continuă Teodorovici cu o ironie la adresa lui Ciolacu, ”fără să exagerez cu nimic, aș zice că ar fi o moțiune mult mai bună decât ar fi în stare să o scrie actuala conducere PSD”.

Dar problema majoră este că acele ”32 de pagini de maculatură făcută în birourile de la Palatul Victoria sau, și mai rău, la sediul PNL, NU au fost discutate și analizate tocmai cu cei cărora ar fi trebuit să li se aplice – cetățenii și mediul de afaceri‼️”, atrage atenția ministrul.

”Programul propus de Orban nu este altceva decât o înșiruire pestriță și incoerentă de măsuri şi obiective de investiții, fără nicio rigoare în privința proiecției temporale și resurselor financiare care să le poată susține”, consideră Teodorovici – ”Nu vedem nimic dincolo de sclipirea unor "globulețe" și strălucirea "ghirlandelor" dintr-un biet "pom de Crăciun" ... de plastic”.

Concluzia se impune – ”POPULISM ... fără număr, fără număr”, în intenția ”că-şi vor “repara" măcar puţin imaginea şi vor mai câștiga câte ceva (pentru EI‼️), până la alegeri!”.

Ori, consideră ultimul președinte executiv ales al PSD, teoria este greșită: ”România nu e de vânzare și, cu siguranță, veți fi taxați de români pe măsura incompetenței de care dați dovadă zi de zi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Eugen Teodorovici
Tematic
Teodorovici, atac total: ”TRĂDAREA ne-a dus în opoziție - e anticamera dispariției PSD!”
Teodorovici, mesaj capital: relansarea PSD și candidatura sa la șefia partidului
Teodorovici, declarații bombă: 40 la sută la parlamentare dacă este ales președintele PSD

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea revine ”Omagiu pășunist” pentru ”bravul cârmaci, tătelul Iohannis”

54
”Nota generală era bravul cârmaci, desigur Iohannis, să luăm lumină de la tătelul nostru, și partidul și era exact totul ca la Congresul 14 al PCR”.

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Evan Răutu. Revenit după un scurt concediu, cunoscutul realizator Mircea Badea a intrat direct în cel mai important și controversat eveniment, lansarea programului de redresare economică de către Iohannis și guvernul Orban.

”Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă… am văzut azi Congresul 14 sau ceva de genul la varianta iarbă verde, varianta pășunistă”, a spus Mircea Badea, caracterizând manifestarea ca fiind… ”foarte sovietică”.

Cunoscutul realizator a mărturisit: ”Am încercat să îi ascult, dar n-am putut” – o constatare a mai multor observatori, chiar avizați. Dar Mircea Badea pune accentul pe „argumentul fundamental” al susținerii Programului: Iohannis.

”Nota generală era bravul cârmaci, desigur Iohannis, să luăm lumină de la tătelul nostru, și partidul și era exact totul ca la Congresul 14 al PCR”, a spus Mircea Badea, completând ”Nu zic ca o chestie negativă, doar remarc”.

Teleastul nu s-a putut abține să plaseze manifestarea liberală în contextul ”harnelii” mondiale ”progresiste”.

”Toată treaba sovietică se reimpune pe plan mondial - toată harneala progresistă în care începe să funcționeze din nou cenzura în cel mai sovietic mod posibil în care ți se impun cu forța niște concepte artificiale pe care trebuie să le spui cu voce tare ca să nu creadă cineva că nu ești cu ei”, a conchis Mircea Badea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Klaus Iohannis, Mircea Badea
Tematic
Mircea Badea a dat în vileag crasa impostură a lui Iohannis
”Alianță cu Rusia”?! Mircea Badea îi face praf pe ”propagandiștii de pe cocioc”
Mircea Badea – despre ”rușii” de la protestele din Victoriei: ”Chiar cred că mai merge?!”
Mircea Badea face praf sistemul de testare – internare: ”cretinismul cu pușcăria-spital”
Mircea Badea, cea mai curajoasă declarație despre Soros, SUA și România

Загрузка...

Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia

0
În Senatul SUA a fost înaintată propunerea de a achiziționa sistemele de rachetă S-400 pe care Turcia le-a procurat de la Federația Rusă.

Respectivul amendament la legea cu privire la asignații bugetare pentru apărarea națională a SUA pentru anul fiscal 2021 a fost înaintat de senatorul republican John Thune.

Din documentul propus reiese că sistemele rusești ar urma să fie procurate din contul bugetului Pentagonului.

Procurarea de la ruși a sistemelor S-400 de către turci a devenit motiv de conflict dintre SUA și Turcia. Livrările sistemelor de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au demarat la mijlocul lui iulie 2019. Washingtonul a cerut renunțarea la această afacere, în favoarea sistemelor americane Patriot, amenințând cu suspendarea sau anularea livrărilor către Turcia a avioanelor F-35 sau chiar cu introducerea sancțiunilor. Ankara a refuzat să cedeze și a continuat negocierile pentru achiziționarea unei partide suplimentare de S-400.

În ce măsură propunerea senatorului Thune este una realistă, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...