Klaus Iohannis

Acum: Iohannis a răspuns dacă va accepta o majoritate PSD deci un guvern PSD

962
(reînnoit 18:27 16.01.2020)
Conferință de presă organizată de Iohannis – tema principală fiind decizia de asumare a răspunderii pe legislația alegerilor electorale și consecințele ei, inclusiv căderea Guvernului și o crearea unei majorități PSD.

BUCUREȘTI, 16 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Adoptarea deciziei de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale a fost principala temă a unei scurte conferințe de presă susținută președintele Iohannis.

”Se dorește revenire la alegerea primarilor în 2 tururi, care este absolut corectă, normală – îi acord un sprijin total, e calea corectă, ca cel puțin jumătate plus 1 dintre cetățeni să aleagă primarul”, a declarat ferm Iohannis.

Imediat însă, a venit întrebarea cheie – ce se va întâmpla dacă PSD depune moțiunea, moțiunea trece – și PSD vine cu o nouă majoritate? Va accepta președintele o nouă majoritate?

Președintele Iohannis a părut puțin încurcat de această întrebare – și a preferat un răspuns diplomatic.

”Hai să luăm le una după alta”, a spus Iohannis prudent, ”Mai întâi să se facă asumarea, să se depună moțiunea, să fie votată”.

Deci, președintele a încercat să ocolească întrebarea – nerăspunzând, de fapt, la tema principală. 

”Așa declarații se fac, la cald”, a încercat Iohannis să trimită chestiunea în derizoriu, completând „Asta cu moțiunea… sunt destul de sceptic!”.

Ce părere are Iohannis de faptul că CCR a dat mai multe decizii contra modificării legislației cu puțin înaintea alegerilor:

”Nu este nimic în neregula cu modificarea legislației în acest fel înaintea alegerilor - este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din Romania, așa cum s-a exprimat cineva din PSD”, a trimis Iohannis discuția în zona politică.

Nu contravine normelor Consiliului Europei, ”dă mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni”, spune Iohannis – ”Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă”.

”Este o chestiune cerută insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni”, afirmă Iohannis, care susține că a verificat ”cu specialiștii din Administrația Prezidențială si nu contravine niciunei norme”.

Ei, acum vor verifica și cei delegați de instituțiile europene – pe care Iohannis le tot invoca pe vremea guvernărilor PSD.

962
Tagurile:
Guvern, PSD, Klaus Iohannis
Tematic
PSD, reacție rapidă după decizia lui Orban – NU intră în jocul PNL - Iohannis
Iohannis promite că pune tunurile pe inspectoratele școlare
Decizia politică a anului: Orban și Iohannis au decis alegeri anticipate!
Și totuși a semnat: Iohannis a promulgat legea dublării alocațiilor pentru copii
Cum condiționează Iohannis relațiile României cu Moldova de interesele sale politice
George Simion, AUR

AUR cere libertate religioasă pentru credincioși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

130
(reînnoit 17:34 05.03.2021)
Partidul AUR a solicitat Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă libertate de manifestare pentru credincioși în perioada Sărbătorii Învierii.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU "corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare", în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai - Paştele ortodox.

"În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23.00 – 5.00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut", arată partidul AUR într-un comunicat.

Cu această ocazie, AUR a subliniat poziţia sa de respingere a măsurilor luate de Guvern, ”sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS” pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, ”măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase", se mai arată în comunicat.

AUR promite că va lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ”ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple”.

”Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a transmis senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în același comunicat.
130
Tagurile:
Biserică, AUR

Загрузка...
Stelian Ion

Ministrul Justiției se apără în dosarul 10 august

129
(reînnoit 12:42 05.03.2021)
Ministrul Justiției Stelian Ion a cerut astăzi răbdare în cazul 10 august până apare motivarea instanței și a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările presei.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a dat curs astăzi solicitării președintelui Klaus Iohannis de a explica public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.

Astfel, ministrul Justiției a cerut în conferința de presă de astăzi răbdare până la apariția motivării, arătând că o parte din dosar a fost disjunsă şi îşi va urma cursul și că, teoretic, orice este posibil.

Totuși, ministrul Justiției a precizat că i se pare prematur să se vorbească despre sesizarea CEDO în acest caz, el spunând că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România.

"Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul, făcând aluzie la solicitarea lui Iohannis.

”Eu voi încerca să dau lămuriri cu privire la acest dosar, dar nu vă așteptați să facem lumină astăzi. E un dosar în curs de soluționare”, a spus Stelian Ion, care a amintit că el a fost prezent în Piața Victoriei în acele momente.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei. Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare să vedem motivarea instanței. Cert e că dosarul 10 august nu se termină aici”, a promis ministrul.

”Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva. Dacă există vreo așteptare din partea cuiva să intervin în acest dosar, le spun clar că nu se poate întâmpla.  Altfel, am avea o reîntoarcere în vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere. Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar”, a precizat ministrul, punându-i în gardă pe politicienii care au cerut intervenții în acest dosar.

Ministrul a promis de asemenea că va face o solicitare de control, pentru că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anilor, iarl în urma controlului va propune Parlamentului remedii legislative.

Dar ministrul Justiției  ținut să precizeze că președintele nu este responsabil în vreun fel, nici direct, nici indirect, de situația creată și a refuzat să comenteze acuzațiile asociațiilor de magistrați care au indicat o responsabilitate a președintelui Iohannis prin numirile pe care le-a făcut.

”Dacă voi concluziona că o anumită persoană e responsabilă pentru dosarul 10 august, o voi face în scris și o voi face către organele care au competențe, de exemplu Inspecția Judiciară”, s-a scuzat ministrul.

El i-a sfătuit pe judecători și procurorii să se simtă independenți indiferent de vacarmul din societate, să se concentreze și să nu țină cont de chestiunile externe.

129
Tagurile:
10 august 2018, Ministrul Justiţiei
Tematic
Lovitură pentru #REZIST: decizie finală despre 10 august!
Ce se va petrece pe 10 august – organizatorul spune tot - NU s-a mai auzit așa ceva!
Românii din Franţa: această măsură va fi obligatorie de pe 10 august – unde se va aplica

Загрузка...
Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin.

Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

32
(reînnoit 09:48 06.03.2021)
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.

​El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.

Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.

32
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Lecția dată de Putin la prima discuție cu noul șef al CIA
Mega NUCLEARA: scandalul Baranga și… închisorile CIA!
Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin

Загрузка...