Titus Corlățean

Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei

34631
(reînnoit 10:10 17.01.2020)
”Guvernul Iohannis” a fost lovit cu propriile arme: Consiliul Europei a activat o procedură de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale.

BUCUREȘTI, 16 ian -  Sputnik, Dragoș Dumitriu. Senatorul Titus Corlățean a cerut azi Comisiei de la Veneția să emită un punct de vedere față de intenția guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Conform fostul ministru de Externe, a făcut cererea în ședința comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acuzând PNL de ”abuz de putere” deoarece inițiativa PNL ”va schimba regulile în timpul jocului”.

Rezultatul nu s-a lăsat așteptat și, culmea, PNL și Iohannis, specialiști în reclamarea guvernelor PSD la instituții europene – au primit acum vestea că sunt loviți chiar cu armele lor.

Consiliul Europei a activat procedura de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale de către Guvernul Orban, este știrea serii transmisă de Antena 3

”Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a activat, joi, procedura de examinare a respectării normelor democratice în România în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislației electorale”, anunță sursa citată.

Ce înseamnă asta? Concret, un raportor va sosi în România pentru a evalua situația. Va îndrăzni PNL să continue procedurile, ignorând ”Europa”?

Titus Corlățean, autorul demersului de azi, a anunțat că, peste 10 zile, se va discuta și despre sesizarea de către APCE a Comisiei de la Veneția pe tema modificării legislației electorale cu numai câteva luni înaintea alegerilor – practic, într-o perioadă de pre-campanie.

34631
Tagurile:
Titus Corlățeanu
Tematic
PSD revine! Titus Corlățean, intervenție fulminantă! Șerban Nicolae, în cărți!
Titus Corlățean – insulte în țară, onoruri internaționale! Legătura cu Șerban Nicolae
Corlățean îl pune la punct pe Pieleanu: ”Mașina PSD nu s-ar fi mișcat pentru alt candidat”
Corlățean, decizie oficială: ”Orban convocat, acuzația de trădare s-ar putea justifica”
Titus Corlățean: ”Sunt mulțumit că i-am spus lui Iohannis că e un iepure fricos!”

Загрузка...