Titus Corlățean

Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei

34811
(reînnoit 10:10 17.01.2020)
”Guvernul Iohannis” a fost lovit cu propriile arme: Consiliul Europei a activat o procedură de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale.

BUCUREȘTI, 16 ian -  Sputnik, Dragoș Dumitriu. Senatorul Titus Corlățean a cerut azi Comisiei de la Veneția să emită un punct de vedere față de intenția guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Conform fostul ministru de Externe, a făcut cererea în ședința comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acuzând PNL de ”abuz de putere” deoarece inițiativa PNL ”va schimba regulile în timpul jocului”.

Rezultatul nu s-a lăsat așteptat și, culmea, PNL și Iohannis, specialiști în reclamarea guvernelor PSD la instituții europene – au primit acum vestea că sunt loviți chiar cu armele lor.

Consiliul Europei a activat procedura de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale de către Guvernul Orban, este știrea serii transmisă de Antena 3

”Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a activat, joi, procedura de examinare a respectării normelor democratice în România în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislației electorale”, anunță sursa citată.

Ce înseamnă asta? Concret, un raportor va sosi în România pentru a evalua situația. Va îndrăzni PNL să continue procedurile, ignorând ”Europa”?

Titus Corlățean, autorul demersului de azi, a anunțat că, peste 10 zile, se va discuta și despre sesizarea de către APCE a Comisiei de la Veneția pe tema modificării legislației electorale cu numai câteva luni înaintea alegerilor – practic, într-o perioadă de pre-campanie.

34811
Tagurile:
Titus Corlățeanu
Tematic
PSD revine! Titus Corlățean, intervenție fulminantă! Șerban Nicolae, în cărți!
Titus Corlățean – insulte în țară, onoruri internaționale! Legătura cu Șerban Nicolae
Corlățean îl pune la punct pe Pieleanu: ”Mașina PSD nu s-ar fi mișcat pentru alt candidat”
Corlățean, decizie oficială: ”Orban convocat, acuzația de trădare s-ar putea justifica”
Titus Corlățean: ”Sunt mulțumit că i-am spus lui Iohannis că e un iepure fricos!”
Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Începe Ziua cea mare pentru PSD ar putea reveni la putere!

23
(reînnoit 07:25 23.06.2021)
Una dintre cele mai importante zile ale actualei legislaturi – ” „Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă”, a anunțat Marcel Ciolacu.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Mare zi mare pentru PSD și mai ales pentru Marcel Ciolacu, cel care a făcut declarații optimiste în legătură cu moțiunea de cenzură pe care social democrații o vor depune azi.

”Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare”, a declarat la începutul săptămânii Ciolacu.

Liderul PSD recunoaște că ”matematic, ei au în acest moment o majoritate”, dar spune că există semnale ca moţiunea ar putea fi votată de parlamentari PNL și USR.

”Există astfel de semnale - vom continua negocierile”, a spus Ciolacu la Antena 3, susținând că a ”terminat negocierile cu partenerii sociali”, pentru că ”am vrut să vedem, în primul rând, de la patronate, IMM-urile, sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură”.

Președintele PSD declară că toți interlocutorii ”au spus foarte clar că este oportun să depunem o moţiune de cenzură şi acest Guvern să plece”.

”Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor”, spune Ciolacu, promițând că ”se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune”.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că PSD va susține tot pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier, dacă moțiunea va trece.

Așa cum am mai arătat, Marcel Ciolacu nu pare afectat de riscul pierderii credibilității dacă moțiunea nu va trece – și nici dacă Iohannis ar refuza să promoveze propunerile PSD. De asemenea, el este extrem de rezervat în a prezenta măsuri concrete pe care le-ar lua PSD – precum și posibilii miniștri pe care social democrații i-ar propune.

Reamintim că toate negocierile de până acum ale lui Ciolacu cu Iohannis s-au soldat cu succese… ale președintelui de la Cotroceni, în sensul că PSD a acceptat ceea ce s-a decis sau ce i s-a cerut.

Deci, întrebarea finală pare paradoxală… dar nu e decât o reflectare a realității „noului” PSD: prin PSD la putere… ar fi chiar PSD la putere?

23
Tagurile:
Florin Cîţu, Guvern, Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

70
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
70
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...