Klaus Iohannis și Ludovic Orban

DEMISIA lui Orban Iohannis în vileag planul următorilor pași. Rolul lui Băsescu

985
Prin această ordine a priorităților, președintele Klaus Iohannis a dezvăluit cum se vor derula ”ostilitățile” .

BUCUREȘTI, 15 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Formula alegerilor anticipate este vehiculată mult de PNL, pare a fi chiar principala preocupare a partidului de guvernământ.

Cu toate astea, nu este clar cum se va ajunge la anticipate. Astăzi, în cadrul reuniunii de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a stat de vorbă cu presa, dând în vileag și cum urmează să se ajungă la anticipate.

 Iohannis a fost întrebat dacă i-a propus lui Orban să demisioneze pentru a provoca anticipate. ”Eu nu am propus demisia niciunui guvern”, a declarat Iohannis, dar, a subliniat președintele, ”noi discutăm pe oportunități politice”.  

”Dacă voi cere demisia vă promit că veți auzi de la mine, așa cum a fost și în trecut, a spus președintele, repetând că ”Noi discutăm de oportunități, nu am discutat de acest aspect”.

Care este argumentul lui Iohannis? ”Pentru actualul Guvern Ludovic Orban este imposibil de gestionat un an de zile cu numărul actual de parlamentari PSD”, spune președintele.

”Toate sondajele arată că românii își doresc o schimbare, romanii își doresc ca PSD să plece de la putere”,  a pus Iohannis cunoscuta placă. ”Trebuie să fim realiști, am câștigat europarlamentarele și prezidențialele, însă în Parlament sunt aceiași din 2016 și PSD are un număr foarte mare de parlamentari”.

Adică, spune Iohannis, PSD ”nu dorește să lase puterea din mână și este natural în această situație să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare”.

”După părerea mea e imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate PSD-istă în Parlament”, spune Iohannis, confirmând că vrea anticipate ”Cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Iohannis consideră că ”nu se intră în nicio criză politică”. Într-un an, ”dacă ne mișcăm bine putem să avem ce-și doresc românii, altă putere, altă majoritate și să venim cu propuneri realiste” spune Iohannis.

Pe de altă parte, Iohannis a insistat pe schimbarea legislației alegerii primarilor – ca prim obiectiv al Guvernului.

Practic, prin această ordine a priorităților, Iohannis a dezvăluit cum se vor derula ”ostilitățile”. PNL va încerca să forțeze schimbarea legislației alegerii primarilor și să câștige cât mai mult la locale – aici vedem și utilitatea alianței cu PMP-ul lui Băsescu, marele specialist în locale.

Abia după ce PNL va obține o victorie la locale – câștigând o majoritate a primăriilor din țară, abia atunci s-ar putea vorbi de anticipate.

Până la locale însă, nu se va pune problema anticipatelor, pentru că acestea nu ar fi sigure, atât timp cât PSD are mult mai mulți primari decât PNL.

Deci, Iohannis a clarificat pașii: Guvernul are sarcina de a netezi drumul către locale – prin alegeri în două tururi, legislație modificată prin asumare, probabil; apoi, după locale, demisia Guvernului și menținerea unei stări de excitare electorală – cu o eventuală devansare a parlamentarelor – dar nu obligatorie. Repet, esențială e menținerea unei stări de excitare a electoratului, prin formule de tipul ”PSD nu ne lasă, să schimbăm majoritatea din parlament”.

Adică, exact schema mincinoasă a lui Băsescu la Capitală, în 2004, când le cerea puterea – ”Dați-mi și Consiliul General să vă arăt ce pot face”, spune Băsescu, după ce 4 ani acuzase opoziția consilierilor PSD.

Rezultatul a fost o victorie a lui Băsescu și PD, urmată de demisia lui Băsescu – care a devenit președinte  iar Videanu a devenit primar, unul dintre mandatele de tristă amintire la Primăria Capitalei.

Aceiași schemă se încearcă și acum. Însă, NIMENI nu își pune problema: care sunt acele mari proiecte pentru care PNL are nevoie de toată puterea? Ce anume nu-i lasă majoritatea PSD să facă? Desființarea SIIJ? Altceva?...

Evident e doar un joc politic de preluare a puterii și a avantajelor. Deocamdată, PNL numește cea mai stupidă listă de personaje în Executiv.

985
Tagurile:
Ludovic Orban, Traian Băsescu, Klaus Iohannis
Tematic
O nouă DEMITERE controversată decisă de Ludovic Orban – va isca multe discuții
Declarațiile premierul Ludovic Orban la Bruxelles - crede în ridicarea MCV
Orban: ”Nu putem să luăm bani din altă parte și să îi ducem spre alocații pentru copii”
Ciolacu își pune cuvântul la bătaie – cel mai serios AVERTISMENT pentru Orban
Lovitură OFICIALĂ pentru Orban – i se dau planurile peste cap! Inclusiv anticipatele!
Klaus Iohannis

Premieră: Corectat de Sputnik, Iohannis ”își cere public scuze” pentru gafa despre Școli!

687
Sputnik a fost singura agenție care a sesizat public GAFA comisă, imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante au transmis informația greșit. Acum, Iohannis își cere scuze în premieră!

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Ieri, în cadrul conferinței de presă, președintele Iohannis a prezentat cele trei scenarii despre începerea și desfășurarea învățământului.

Ei bine, președintele a comis o gafă, anunțând ca bază de calcul media creșterii numărului zilnic de infectați – și nu creșterea medie la mia de locuitori! Președintele a explicat corect ulterior la unul dintre răspunsuri – dar declarația a indus în eroare presa.

Sputnik a fost prima (și poate singura) agenție de presă care a sesizat public GAFA comisă, într-un articol publicat imediat după conferință – dând și exemple cum trei agenții importante – Agerpres, DC News și ”Știri pe surse” au transmis informația greșit, așa cum fusese ea dată de președinte! (în contrast, Antena3.ro a corectat din prima, a transmis informația corect, dat nu a scos în evidență greșeala președintelui)

”Președintele Iohannis a gafat chiar la prezentarea deciziei privind începerea școlii, confundând media de infectări la mia de locuitori cu numărul de infectați!”, a scris Sputnik.

 

Acum puțin timp, într-un Comunicat de presă, Președinția recunoaște greșeala, reformulează corect – iar Iohannis, elegant, își cere scuze! Este o premieră!

”Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Totuși, președinția arată că vina gafei nu e întru totul a președintelui Iohannis,  pentru că ”metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”.

”În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, scrie președinția.

Instituția prezidențială transmite că informația corectă este următoarea: ”criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”.

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / DC News
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
© Screenshot / ”Știri pe surse”
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte
Exemple de cum presa a fost indusă în eroare de președinte

 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

687
Tagurile:
școli românești, Klaus Iohannis
Tematic
Anunțul crucial pentru elevi și profesori, făcut de Iohannis
Un ONG îl face pe Iohannis „recidivist”
Revoltă fulminantă: ”România lui Iohannis - o dublă slugă!” (Ion Cristoiu)

Загрузка...
Alegeri europarlamentare 2019

Anunț oficial: începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

50
Autoritatea Electorală Permanentă anunță că de pe 7 august începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 6 aug - Sputnik. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţat printr-un comunicat de presă că de mâine, 7 august, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie.

Comunicatul AEP mai anunță că, în conformitate cu Hotărârea nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Acelaşi act normativ stabileşte că, în data de 24 august, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

Propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Între timp, au loc ultimele negocieri pentru stabilirea candidaților atât în țară, cât și la Primăria Capitalei și la Primăriile de sector. Astăzi, și-a anunțat candidatura la Primăria Generală și Călin Popescu Tăriceanu, complicând jocurile pentru câștigarea celei mai importante primării din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Candidați, alegeri locale
Tematic
Cristoiu dezvăluie manipularea pandemiei și înțelegerea la vârf PNL-PSD pentru alegeri!
PSD dezvăluie planul puterii: să fugă de alegeri invocând epidemia
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie

Загрузка...
Situația din Libia

Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia

0
(reînnoit 20:13 06.08.2020)
Vărul lui Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, consideră că NATO și Consiliul de Securitate al ONU se fac responsabili de situația din Libia și le cere să-și prezinte scuze poporului libian.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Consiliul de Securitate al ONU și NATO trebuie să-și aducă oficial scuze poporului Libiei pentru agresiunea din 2011, a declarat agenției RIA Novosti liderul “Frontului Luptei Naționale în Libia”, vărul fostului lider libian, Muammar al-Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam.

“Frontul Luptei Naționale în Libia” reprezintă una din mișcările politice ale susținătorilor lui Gaddafi. O bună parte a membrilor mișcării sunt în exil, după evenimentele din 2011 și se află în opoziție față de Guvernul Concilierii Naționale din Libia, care își are sediul în Tripoli.

O parte a membrilor, foști militari, luptă acum în rândurile Armatei Naționale Libiene a lui Khalifa Haftar.

Potrivit lui Gaddaf al-Dam, “agresiunea din partea NATO a distrus principala supapă de siguranță a întregii Africii de Nord”, pe care, în opinia lui, o reprezenta Libia.

“În 2011 Consiliul de Securitate al ONU și-a asumat responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Libia. Cum de au putut admite apariția în această țară a extremiștilor și teroriștilor care nu au existat anterior în Libia, nici în Africa de Nord?”, se întreabă Gaddaf al-Dam.

Potrivit politicianului, dacă și-ar dori, „Consiliul de Securitate al ONU ar putea pune capăt tuturor cataclismelor din Libia în câteva ore”. Cu toate acestea, menționează el, “Occidentul nu-și dorește soluționarea problemei libiene, Occidentului îi convine continuarea haosului din Libia”.

„NATO și Consiliul de Securitate al ONU sunt responsabile de tot ce se întâmplă astăzi în Libia. Aceștia ar trebui să-și aducă scuze oficial libienilor și să înceapă să-și corecteze erorile comise, pe care continuă să le comită”, spune Gaddaf al-Dam, care în ultimii ani ai vechiului regim ocupa funcția de responsabil pentru relațiile Libia – Egipt.

În martie 2011, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care prevedea blocarea spațiului aerian al Libiei. Apoi, coaliția internațională, condusă de NATO, profitând de acest document, a declanșat o operațiune militară în Libia, care s-a încheiat cu debarcarea a lui Muammar al-Gaddafi.

După debarcarea și asasinarea liderului, Libia a încetat să mai funcționeze ca un stat unitar. Astăzi în această țară există o dualitate a puterii. În Est prezidează un parlament ales de popor, iar în Vest, în capitala Tripoli, se află un guvern, format cu susținerea ONU și UE, în frunte cu Fayez al-Sarraj. Autoritățile din partea de Est a țării acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de mareșalul Khalifa Haftar. Guvernul Concilierii Naționale este susținut de Turcia și Qatar, iar Armata Națională a Libiei – de Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Muammar Gaddafi, Libia
Tematic
În zonele petroliere din Libia ar putea izbucni lupte teribile
Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19

Загрузка...