Klaus Iohannis

Iohannis, gest în premieră în politică se anunță o veritabilă furtună!

786
(reînnoit 17:01 14.01.2020)
După cum s-a anunțat, azi, președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premier la Palatul Cotroceni. La scurt timp după întâlnire, președintele a făcut un gest în premieră.

BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Iohannis ne obișnuise cu un program de lucru relaxat – dar azi a dovedit că poate schimba ritmul. La ora 14 a avut o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, cu vicepremierul Raluca Turcan și cu ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Imediat după întâlnire, președintele Klaus Iohannis a făcut un gest în premieră (cel puțin pentru el) – a decis să cheme toţi miniștrii la raport.

Mai mult, surse mass media anunță că Iohannis ca avea și discuții individuale cu unii miniștri, iar pe listă s-ar afla Violeta Alexandru, ministrul Muncii, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, şi Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Aparent, ar fi vorba de discuții pe teme legate de proiectele pentru anul 2020, urmărind această listă se pare că e vorba de miniștri cu cele mai mari probleme – și care par a nu fi atât de supuși autorității lui Ludovic Orban.

Astfel, Violeta Alexandru a avut întârzieri la plata pensiilor și a intrat în conflict deschis cu Olguța Vasilescu – care a făcut-o praf. Bode este titularul unui domeniu din care vin știri confuze despre autostrăzi, iar la Energie situația pare extrem de delicată după ce s-a anunțat că Exxon va ceda partea sa de exploatare din România către LukOil – iar țara noastră vede cum s-a (auto)izolat în cazul conductelor de gaz din Rusia – TurkStream și NordStream.

Deci, în fața unor probleme grave, Iohannis ar putea declanșa o veritabilă furtună care să măture unii miniștri ai cabinetului Orban – „Mister Bean”.

786
Tagurile:
Furtună, Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu știrea serii - remanierea lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”

440
Premierul Florin Cîțu a anunțat strategia în cazul lui Vlad Voiculescu, a cărui demisie a fost cerută și de liberali, nu numai de opoziție, presă și societatea civilă

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik. Una dintre cele mai importante solicitări ale premierului Cîțu a fost ignorată de ministrul Vlad Voiculescu – și anume aceea de a susține, săptămânal, conferințe de presă în care să prezinte situaţia actualizată privind pandemia, inclusiv măsuri cu posibil impact la populație- cum a fost cazul de spitalul „Foișor”.

Premierul a răbufnit după secvențele de la Foișor și după reacția lui Vlad Voiculescu, care a încercat să arunce responsabilitatea sau vina pe  spital, pe Primăria Capitalei, pe ASSMB, pe adversari politici şi pe mass media!

Florin Cîțu a reacționat dur: ”Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii”.

”Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîțu.

În acest context, întrebat azi în conferința de presă despre remanierea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus ferm:

”Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier - iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța!”.

Mi mult, la întrebarea cine ar trebui să facă un pas în spate în urma scandalului de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a aruncat o veritabilă provocare, atât pentru Voiculescu, cât și pentru Arafat:

”Este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”, a spus Cîțu, continuând cu altă săgeată: ”Este normal să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri de spitale?!”.

În concluzie, este foarte posibil ca în seara asta sau mâine să avem prima demisie/demitere din guvernul Cîțu.

Cât despre ruperea Coaliției, fractura PNL – USR este vizibilă cu ochiul liber, nu mai e nevoie de radiografie... la spitalul Foișor.

440
Tagurile:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

613
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

613
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...