Andrei Păunescu

Andrei Păunescu, lecție de curaj, avertisment românilor despre guvernarea Iohannis–Orban

56214
(reînnoit 07:16 26.12.2019)
”Românul verde, Când conduce, rău, meschin, umil, se pierde / În complicități, trădări, prostie, teamă / Și își vinde neam, onoare, țară, mamă”.

BUCUREȘTI, 26 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Andrei Păunescu este cantautor, poet, jurnalist, om de televiziune, profesor universitar și, mai ales, este mintea și sufletul „Cenaclului Flacăra”. Pe scurt spus, Andrei Păunescu este demnul fiu al genialului său tată, marele Adrian Păunescu.

Andrei Păunescu are, la fel ca tatăl său, un spirit mereu treaz, atent la tot ce se petrece în societate – și se reacționează prin scris, unde demonstrează că are aceeași pană ”ascuțită” ca și tatăl său, chiar dacă stilul diferă.

Adrian Păunescu era de o amploare inegalabilă, subiectul se pleca strivit sub greutatea profunzimii scrisului; Adrian Păunescu nu critica, ci înfiera parcă pentru eternitate, pentru marele AP nimic nu era mic, neimportant – orice și oricine a devenit parte a istoriei, odată ce AP a scris despre el. 

Andrei Păunescu este tranșant, direct, merge la țintă. AAP este o sabie, taie și împunge precis, este criticul clipei, curajos – fără teamă și reproș. Profunzimea lui AAP se deduce, nu e copleșitoare ca a tatălui său,  ci e mai curând un avertisment: ”Iată efectul, iată ce se va petrece în urma clipei despre care scriu”.

Iată o mostră – poezia scrisă anul acesta pe 8 noiembrie, intitulată ”ROMÂNUL MIC SUB KLAUS ȘI LUDOVIC”, o lecție de atitudine în mijlocul unui… val contrar. Dar, după cum scriam, este un avertisment pentru români prin a căror ”orbire se năruie cetatea, dând la trădători, iar, legitimitatea”

 

Vai, române, cum devii tu tot mai mic,

Sub Iohannis Klaus și Orban Ludovic,

Președinte, premier, de șanț și gard,

Neaoș SRI cu Hellvig Eduard!

 

Kovesi făcu din lege - fărdelege,

Doar pe-ai noștri să îi sperie, să-i lege,

Iar străinul liber la furat să fie

Ca un șef de sclavi venit prin colonie.

 

Tragic, trivial, e că românul verde,

Când conduce, rău, meschin, umil, se pierde

În complicități, trădări, prostie, teamă

Și își vinde neam, onoare, țară, mamă.

 

Biet române, cum rămâi sărac, pitic,

Sub Iohannis Klaus și Orban Ludovic,

Prin orbirea ta, se năruie cetatea,

Dând la trădători, iar, legitimitatea.

56214
Tagurile:
Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Tematic
Iohannis e depus jurământul – prilej pentru o declarație surpriză!
Victor Ponta intră la rupere în Guvernul Orban și își pune speranța în PSD
Dan Chitic, revoltat de Iohannis: ”Să ne ierte Dumnezeu pentru ce am făcut cu țara asta!”
Salarii profesori 2020: Orban, anunț despre veniturile din Educație
Iohannis, urare video cu ocazia Crăciunului
Orban surprinde – a acceptat consilier un ofițer care a pus la punct organizații maghiare!
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul

75
Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat cu cine se va întâlni imediat după inaugurarea sa în funcția de președinte al țării.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Maia Sandu a anunțat că imediat ce va prelua funcția de președinte al țării se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis.

”Vom organiza vizita oficială a președintelui român la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Ea se va întâlni ulterior și cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Președintele ales a vorbit despre prioritățile sale în timpul mandatului de șef de stat pe care urmează să-l preia în scurt timp.

Liderul PAS susține că a primit mesaje de felicitare din partea liderilor multor țări - din Ucraina, România, Rusia, SUA și alte state.

Maia Sandu susține că va opta pentru o politică externă echilibrată și își dorește relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
Întâlnire, Vladimir Zelenski, Inaugurare, Klaus Iohannis, Maia Sandu

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

555
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
555
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...

Cazuri COVID - 19 în România, 25 noiembrie: Informarea zilei

0
(reînnoit 12:13 25.11.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică prezintă situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 25 noiembrie 2020.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 24 noiembrie 2020, pe teritoriul României, În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informarea zilei de 25 noiembrie... în curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus

Загрузка...