Ministerul Afacerilor Interne, România

Schimbări majore la Ministerul de Interne - controverse!

177
(reînnoit 16:47 20.12.2019)
Ministrul de Interne a procedat la înlocuiri la nivelul conducerii militare din minister, motivele invocate sunt sunt dubioase.

BUCUREȘTI, 20 dec - Sputnik, Evan Răutu. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi schimbări importante la Ministerul de Interne, mai precis a înlocuit conducerea Jandarmeriei.

Astfel, generalul de brigadă Constantin Florea, comandantul Jandarmeriei până acum va fi înlocuit cu colonelul Bogdan Enescu, actualul șef al Jandarmeriei Ilfov.

Și actualul adjunct al comandantului Jandarmeriei, colonelul Grigore Ciauşescu va fi înlocuit – iar va prim-adjunct va fi șeful jandarmilor români detașați în Afganistan, colonelul Ionuţ Gabriel Câmpanu.

Iată și ”meritul” invocat de ministrul Vela în cazul noului șef al Jandarmeriei: ”are funcția de inspector șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi a județului Ilfov și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018”.

Deci, fără ca instanța să decidă ce s-a întâmplat în 10 august, când și trupele MAI au fost agresate, acel eveniment controversat a devenit decisiv pentru numirile în minister!

Să precizăm că județul Ilfov este un fief al PNL, baronul Marian Petrache, președintele CJ Ilfov fiind nu doar un personaj controversat, dar și vizat de dosare penale.

În cazul prim-adjunctului, colonelul Ionuţ Gabriel Câmpanu, ministrul Vela a declarat că s-a decis după ”experiența recentă din această săptămână de a cunoaște jandarmii din Afganistan”.

Conform ministrului, colonelul Câmpanu este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Interarme, promoția 1998, de 11 ani este în activitatea ministerului, în prezent ocupă funcția de adjunct al adjunctului șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Harghita.

”Este șeful contigentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și, în același timp, este și consilierul Șefului statului major al Ministrului de Interne afgan”, afirmă Marcel Vela. ”Deci are o recunoaștere profesională internațională, conduce acest contingent și consiliază un ministru din altă țară”.

Deja aici apar controverse – pentru că, în conformitate cu declarațiile unor militari români, intervențiile trupelor afgane sunt evitate – pentru că sunt de o duritate extremă, inclusiv prin faptul că trag ”preventiv”… în tot ce mișcă! Ori, dacă împrăștierea de gaze lacrimogene peste o mulțime violentă e condamnată, mă întreb cum ar fi procedat ”consilierul Șefului statului major al Ministrului de Interne afgan”?

Sigur, fără dubii colonelul Câmpanu vine cu o carte de vizită frumoasă – și poate aflăm de la el și adevărul despre atacul asupra ambasadei române de la Kabul – și cine a intervenit acolo.

177
Tagurile:
Schimbări, Ministerul de Interne
Tematic
Dansul erotic al unei polițiste a bulversat Ministerul de Interne
Poliția Română, recomandări: cum să ne ferim de escrocii de carduri
Poliția Română risipește dubiile – iată care e situația reală a lui Radu Mazăre!
Ce a făcut o moldoveancă de 33 de ani în Germania, arestată de Poliția de Frontieră Română
Cum reformează Guvernul PNL Poliția Română: îi schimbă denumirea!
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

115
(reînnoit 12:30 16.01.2021)
Prim ministrul României s-a imunizat împotriva noului coronavirus, așa cum era anunțat încă de zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central”Dr. Carol Davila”.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Demnitarului i s-a explicat, de cadrele medicale, întregul proces care se derulează, pentru ca imunizarea să fie făcută în deplină cunoștință de cauză.

Reamintim că, în urmă cu o zi, adică ieri, 15 ianuarie 2021, s-a imunizat împotriva noului coronavirus președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta a declarat, la scurt timp după aceea, că procedura de vaccinare a fost una simplă, nedureroasă și a dorit să sublinieze că acees vaccin este unul sigur și eficient.

De asemenea, șeful statului a recomandat tuturor vaccinarea, afirmând că vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție ne vor scoate din pandemie.

Tot ieri, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Premierul României a făcut declarații după imunizare. Acesta a spus că a fost o procedură foarte ușoară, că se bucură că s-a putut vaccina, că a făcut acest lucru atât pentru sine, cât și pentru cei din jur.

Pandemia poate fi învinsă numai prin vaccinare și prin păstrarea măsurilor restrictive.

"Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze", a declarat Cîțu

Cîțu a dat asigurări că nu va fi precupețit nici un efort pentru a putea fi vaccinați toți românii.

115

Загрузка...
Vaccinare în România

Sondaj: Doriți se vaccineze public șefii partidelor?

111
Iohannis a dat exemplul – este o provocare pentru toți liderii politici. Ar trebui să urmeze exemplul președintelui – sau nu e normal să se facă un spectacol din vaccinare?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai urmărite și discutate subiecte de ieri a fost exemplul dat de președintele Iohannis, care s-a vaccinat public, la Spitalul Militar Central.

sondaj

Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
  • DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis
    0% (0)
  • NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare
    0% (0)
  • Nu mă pronunț
    0% (0)
au votat:

Gestul președintelui a fost mult comentat - mai în glumă, mai în serios, dar a fost în prim plan – și a fost poate cel mai bun mod de a capta atenția românilor asupra vaccinării. Altfel spus, a fost probabil cea mai bună reclamă – inclusiv în rândul celor care nu îl agreează pe Iohannis.

În același timp, mulți au comentat că președintele a făcut un spectacol și un joc de imagine din propria-i vaccinare!

De aceea punem întrebarea dacă liderii politici, cele mai comentate personaje publice, ar trebui să urmeze exemplul prezidențial și să se vaccineze public? Sau, dacă nu doresc să se vaccineze, să anunțe asta deschis!

E vorba de Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș, George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Kelemen Hunor.

Concret, vă invităm, să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

Doriți ca președinții principalelor partide să se vaccineze public?

DA – ar trebui să dea un exemplu, așa cum a făcut Iohannis

NU – nu trebuie să se facă un spectacol din vaccinare

Nu mă pronunț

111

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...