Proteste Sanitas

SANITAS acuză Guvernul: ”Au loc întâlniri semi-oficiale, cu rezultate îndoielnice”

145
(reînnoit 19:52 20.12.2019)
Reprezentanții celei mai mari federații sindicale din Sănătate spun că actualul Guvern încalcă în mod constant Legea Dialogului Social, la toate nivelurile.

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Sindicaliștii sunt supărați foc deoarece Guvernul României este decis să își asume răspunderea pe un pachet de legi cuprinzând modificări care prejudiciază drepturile salariaților pe care îi reprezintă Federația SANITAS. Aceștia acuză faptul că nu au fost consultați.

Mai mult, susține sursa citată, atât Ministerul Sănătății cât și Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale pregătesc și raportează impactul bugetar al modificărilor propuse în proiectele de legi ce urmează a fi asumate, fără să consulte organizațiile sindicale reprezentative, într-un cadru organizat, legal și echitabil.

”Au loc întâlniri semi-oficiale, cu reprezentanți ai unor organizații nereprezentative, cu rezultate îndoielnice și nerelevante pentru marea masă de salariați care merită, în contextul discuțiilor ample din spațiul public, atât răspunsuri clare și asumate cât și asigurări referitoare la păstrarea drepturilor ce le revin”, precizează reprezentanții Federației SANITAS. 

În acest context, Federația SANITAS, ”care nu a fost consultată oficial și instituțional” referitor la nici o modificare pe care Guvernul intenționează să o adopte privind salarizarea membrilor săi, declară că nu va abdica de la principiile sale în ceea ce privește protejarea drepturilor tuturor membrilor și în ceea ce privește promovarea unui dialog social real, constructiv și corect.

Mai exact, sindicaliștii spun că nu vor accepta sub nici o formă modificarea modului de calcul a sporurilor salariaților pe care îi reprezintă, raportarea lor la salariul de bază aflat în plată pentru fiecare funcție fiind singurul pe care la acest moment Federația SANITAS îl consideră corect și echitabil.

”De asemenea, nu suntem de acord să acceptăm sacrificarea nici unei categorii de salariați din sistemul de Sănătate și cel de Asistență Socială, aceste sisteme având caracteristici distincte, incomparabile cu ale celorlalte categorii de bugetari”, precizează reprezentanții SANITAS.

De altfel, sindicaliștii au avertizat că, în replică la angajarea răspunderii guvernamentale, își asumă răspunderea sindicală pentru toate formele de protest prevăzute de lege, prin care angajații din Sănătate și Asistență Socială vor reacționa imediat, dacă acest proiect de lege va fi aprobat.

145
Tagurile:
Guvernul, SANITAS
Tematic
Vom avea personal medical tot mai nepregătit? Ce spune Hușanu, SANITAS
SANITAS avertizează – instituțiile medicale nu vor mai putea susține salariile
Hușanu, SANITAS, reacție dură – deputatul Cătălin Rădulescu, făcut praf
Hușanu, SANITAS: ”În țară, a început să se taie din sporuri”
Deputat liberal, demascat de sindicaliștii SANITAS! Umilință maximă!
Se golesc spitalele din București? Ce spune Hușanu, SANITAS
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

37
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

37
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

81
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
81
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...