Klaus Iohannis

Ce NU va spune Iohannis la CSAT: uriașa problemă de care NU îi pasă, deși suferă românii!

710
La ședința CSAT de mâine, probabil ultima din acest an se vor aloca mulți bani, deși anul se încheie cu o mare nerealizare.

BUCUREȘTI, 16 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mâine, la ora 11, președintele Iohannis va conduce o ședință extrem de importantă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Ședința CSAT nu e importantă nu din cauza unui eveniment apropiat, ci pentru că pe ordinea de zi se află propunerile de buget pentru anul 2020 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul Apărării şi securității naționale.

Legea Bugetului în aceste domenii necesită un aviz al CSAT, acesta fiind, în trecut, un domeniu extrem de disputat cu guvernele PSD. Este de presupus că nu vor fi probleme cu Guvernul Orban.

După cum s-a anunțat azi, proiectul Legii bugetului va fi discutat miercuri în ședința de Guvern și va fi prezentat ulterior în Parlament. Guvernul Orban este decis să facă un demers controversat – asumarea răspunderii pe Legea Bugetului – și asta chiar lumea viitoare, pe 23 Decembrie.

Revenind la ședința CSAT de mâine, probabil ultima din acest an – să menționăm că anul se încheie cu o mare nerealizare: NU s-a discutat în CSAT problema care a scandalizat România în 2019 – rețelele de trafic de persoane și prostituție, mai ales după ce opinia publică a fost șocată de cazurile Alexandra și Luiza.

Această ignorare ar fi condamnată în mod normal – dar la noi - parafrazând reflecția lui Iohannis în cazul scăderii ratingului de țară - ”Cetățenii nu vor sesiza”.

În schimb, cel care a dinamizat căutările în această speță, Alexandru Cumpănașu, este în acest moment anchetat de DNA, pentru o speță dubioasă, în care un rol îl are SNSPA, instituția care a organizat ”dezbaterea” lui Iohannis.
710
Tagurile:
Români, Klaus Iohannis, CSAT
Tematic
Ședința CSAT dominată de întâlnirea Dăncilă - Iohannis a fost suspendată!
Iohannis, după CSAT - surprinde pe toată lumea!
Iohannis, declarații după ședința CSAT
Prima ședință CSAT după patru luni: ce decizii importante urmează să fie luate
Ultima oră: Iohannis a convocat CSAT, probleme vitale, multe controverse!
Iohannis are totul sub control: ședința CSAT a durat doar 45 de minute
Renate Weber

Renate Weber, revocată de Parlament

15
(reînnoit 16:23 16.06.2021)
Plenul reunit al Parlamentului a revocat-o astăzi cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Avocatului Poporului a fost revocat astăzi prin votul plenului reunit al Parlamentului, dar PSD promite că va ataca decizia la CCR.

Senatorii şi deputaţii au respins, în fapt, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja de ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama la Comisia Europeană acest demers.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a arătat astăzi că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a confirmat că PSD va ataca la CCR decizia Parlamentului în cazul Renatei Weber.

"Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea - cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător", a arătat Simonis care este motivul luptei majorității parlamentare cu Renate Weber.

În schimb, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban spune că plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.

”Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a justificat Orban decizia după şedinţa plenului reunit.

Orban a anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, în așa fel încât noul avocat al poporului să fie numit până la finalul sesiunii parlamentare.

15
Tagurile:
Renate Weber

Загрузка...
Adrian Năstase

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu

374
Fostul premier Adrian Năstase cataloghează drept ”ingenios” un posibil plan al echipei lui Cîțu de a da jos Guvernul Cîțu pentru a renegocia pozițiile din Guvern

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Adrian Năstase își începe postarea făcând trimitere la atacurile la adresa președintelui PNL Ludovic Orban și care ar fi legate de faptul că acesta a cedat USR/PLUS trei ministere importante.

Năstase spune că echipa care îl sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. Invocând surse apropiate de foștii membri PDL, Năstase descrie în postarea sa posibilitatea ca moțiunea de cenzură să fie votată, ”urmând ca noul premier (tot Cîțu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai puțin importante, USR Plus”.

Și fostul premier acordă un calificativ mai mult decât generos acestui plan, confirmând astfel posibilitatea ca el să aibă și loc. ”Ingenios!”, spune Năstase despre această posibilă mișcare a echipei Cîțu.

374
Tagurile:
cădere, România, Guvern, Florin Cîţu, Cristian Ghinea, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase, efect principal și secundar după vaccinare
Adrian Năstase demască ipocrizia lui Cioloș și Rareș Bogdan
Adrian Năstase îl face praf pe Iohannis, arătă cât de ridicol e președintele!

Загрузка...