O delegație a deputaților ruși la București. 9-11 decembrie 2019

O delegație a deputaților ruși se află la București

179
(reînnoit 23:55 10.12.2019)
O delegație a deputaților Dumei de Stat a Federației Rusiei se află într-o vizită oficială la București.

BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. O delegație a deputaților Dumei de Stat din Rusia se află într-o vizită oficială la București în perioada 9-11 decembrie, fiind invitată de președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României Andrei Ampleev, se arată într-un comunicat publicat de ambasada Rusiei în România.

Grupul de deputați ruși, conduși de președintele grupului de deputați pentru legăturile cu Parlamentul României, Dmitryi Islamov, se află pentru prima dată în România. Delegația a fost compusă din deputații Olga Alimova (Partidul Comunist al Federației Ruse), Serghei Kriucek („Rusia Justă”) și Anton Morozov (Partidul Liberal Democrat al Rusiei), iar programul acestora a fost destul de intens.

Parlamentarii ruși s-au întâlnit cu vicepreședintele Camerei Deputaților a Parlamentului României Carmen-Ileana Mihălcescu, președintele Comisiei pentru politică externă Biró Rozália-Ibolya, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă și președintele lui, deputat Andrian Ampleev, cu Directorul General al Departamentul pentru Relații cu Vecinătatea Estică din MAE al României Adriana Stănescu.

În cadrul întrevederilor s-au discutat chestiunile legate de însănătoșirea relațiilor ruso-române pe baza pragmatismului și a avantajului reciproc, având în vedere tradițiile multiseculare de prietenie și ajutor reciproc și mai mulți alți factori, inclusiv restabilirea canalelor de dialog interparlamentar și, în general, a punților de comunicare și încredere reciprocă între Rusia și România, între popoarele noastre.

Interlocutorii s-au pronunțat pentru extinderea și activizarea cooperării comerciale și economice ruso-române. S-a remarcat că chiar în condițiile păstrării regimului de sancțiuni schimburile comerciale bilaterale au ajuns, în ultimii ani, la nivelul de dinaintea crizei – aproximativ 5 miliarde de dolari. Ambele părți s-au pronunțat pentru păstrarea legăturilor culturale și umanitare între Rusia și România.

Delegația Rusă a transmis președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României, deputatului Andrian Ampleev invitația de a efectua o vizită de răspuns în Rusia în 2020 și a invitat parlamentarii români să ia parte la Forumul interparlamentar „Dezvoltarea parlamentarismului” care va fi organizat la inițiativa președintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse Vyaceslav Volodin la Moscova, în iunie 2021.

Parlamentarii din Rusia au vizitat Centrul Rus de Știință și Cultură din București și au discutat activitatea Centrului cu directorul lui, Natalia Mujennikova. La Centrul cultural al Comunității rușilor-lipoveni din România a avut loc o întrevedere a membrilor delegației cu activul compatrioților.

 În cadrul unei călătorii de cunoaștere a României oaspeții din Rusia au vizitat Castelul Peleș (orașul Sinaia), Castelul Cantacuzino (orașul Bușteni) și muzeul „Casa Ceaușescu” (orașul București).

179
Tagurile:
Deputați, Duma de Stat, România, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (250)
Tematic
Producătorii români de mobilă, la expoziția din Moscova. Cresc exporturile în Rusia
România și-a dublat cifra de afaceri în comerțul cu o regiune a Rusiei
Senator rus: Vom saluta o susținere de către România a inițiativei lui Putin
Handbal feminin: după victoria împotriva Ungariei, România a fost învinsă de Rusia
Un regizor român s-a mutat în Rusia, vrăjit de o actriță rusă
Ce spune savantul rus despre "Marele Cutremur" care a provocat panică în România
Eugen Orlando Teodorovici

Eugen Teodorovici, atac devastator și concret la PNL!

22
(reînnoit 08:13 27.10.2020)
Unul dintre cel mai pertinente atacuri și acuzații la adresa Guvernului PNL – Orban – Iohannis:  ”Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a renunțat deocamdată la atacurile la conducerea PSD – și a pus din nou tunurile pe guvernarea PNL.

”PROSTIA și HAOSUL generalizat sunt încă la guvernare, chiar dacă NU au fost niciodată legitimate prin votul românilor”, afirmă Teodorovici.

Eugen Teodorovici acuză că ”Totul este ÎNCHIS, SUSPENDAT sau INTERZIS, în afară de ALEGERILE din 6 decembrie”, în condițiile în care ”astăzi avem de 15 ori mai multe cazuri de infectări și de 6 ori mai multe decese față de luna aprilie, dar Iohannis ne vrea la #VOT cu orice preț”.

Dar, problema este și că autoritățile fac o adevărată campanie de dezinformare în privința economiei – spune Teodorovici.

”Autoritățile NU oferă informații sau, mai grav, comunică INFORMAȚII GREȘITE”, acuză ministrul, subliniind că ”ECONOMIA și FINANȚELE țării au ajuns la cel mai degradat nivel sub guvernarea PNL și perspectivele sunt extrem de rele”.

Mai mult, Teodorovici acuză PNL că ”NU respectă legea finanțelor publice și NU prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri”.

Motivul acestei atitudini a PNL este că ”românii să NU vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare: creșteri de taxe, majorarea TVA și reduceri de venituri”, scrie Teodorovici.

Da, încheie Eugen Teodorovici, ”ATENȚIE‼️ Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”.

22
Tagurile:
PNL, Atac, Eugen Teodorovici

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

138
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

138
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...