Participare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei)

Discuții absurde la NATO ce a dezvăluit Iohannis

846
NATO trebuie să stabilească ”împreună” care sunt amenințările la care trebuie să facă față ”cine sunt adversarii noștri, cum se relaționează NATO cu noile puteri”.

BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Imediat după finalul discuțiilor oficiale de la Summit-ul NATO, președintele Iohannis a răspuns la câteva întrebări ale presei. Iohannis a abordat o linie prudentă, evitând diplomatic ceea ce presa a aflat – insistența lui Macron despre „moartea NATO”, ca și neînțelegerile pe buget și în legătură cu relația cu Rusia și China.

”Pot să vă spun că au fost discuții foarte calme, foarte așezate, concluzia principală este că NATO este unită - suntem uniți, NATO este puternică și mergem împreună mai departe, fără niciun semn de întrebare”, a declarat Iohannis.

De fapt, ce ne puteam aștepta să declare președintele României? În schimb Iohannis a recunoscut că s-a discutat despre bani – ”s-a reiterat importanța alocării de resurse, acel burden sharing, și națiunile care nu au ajuns încă la 2% majoritatea și-au luat angajamentul ferm și astăzi să accelereze procedura de alocare bugetară, pentru a ajunge și ei la 2%”.

Este de menționat că, la ora actuală, alocarea României a trecut de 2% din PIB, fiind de 2.04% - cu tendințe de creștere, conform mai multor surse.

În privința ”morții cerebrale” Iohannis dă o conotație ciudată: ”nici nu cred că a luat cineva acea afirmație așa, ca atare”. Adică, spune președintele, ”a fost o afirmație care a dorit să șocheze un pic, ca să inițieze un proces de reflecție”.

Deci președintele Franței e văzut ca un fel de ziarist care vrea să șocheze printr-un titlu spectaculos?

”Noi toți suntem de acord că NATO este puternică, fiindcă membrii NATO sunt state democratice”, spune Iohannis, încercând din nou calea „învăluirii” diplomatice – ”Discuția face parte din democrație, fără discuție, nu poate să existe o democrație și, în acest fel, lucrurile sunt convins că vor merge foarte bine mai departe”.

Un jurnalist l-a întrebat pe președintele Iohannis dacă relația NATO cu Statele Unite va fi mai apropiată ca până acum sau ”o concentrare mai degrabă pe o apărare comună europeană”?

”Importanța relației transatlantice nu a fost pusă la îndoială de nimeni, ba chiar mulți, și eu am subliniat importanța acestei relații, însă este nevoie de un proces de reflecție”, spune Iohannis.

Ei bine, aici Iohannis face o deviere uluitoare, care demonstrează, de fapt, absurdul discuțiilor din NATO – și mai ales al organizației.

”Trebuie să stabilim împreună care sunt amenințările la care trebuie să facă față NATO, cine sunt adversarii noștri, cum se relaționează NATO cu noile puteri - de exemplu, ce abordare va avea NATO față de China”, a spus Iohannis.

Deci, se face o legătură directă între ideea de ”adversari ai NATO” și China?! Cel mai mare investitor mondial - Conectat prin nenumărate investiții și proprietăți în toată lumea, inclusiv în state NATO?! Dacă asta nu mai e culmea absurdului, atunci ce e?!...

”Trebuie să clarificăm cum abordăm terorismul internațional, cum se abordează teatrele de război unde NATO nu este prezentă ca atare, dar sunt prezenți membrii noștri”, spune Iohannis.

Cum adică… ”să clarificăm cum abordăm terorismul internațional”?... Nu cumva mai bine ar trebui ”abordat” cum definim ce e ”terorism” și ce nu este? Situația kurzilor este relevantă, în acest moment – dar și a trupelor rebele din Siria antrenate de CIA…

Un alt jurnalist a întrebat despre ”deschidere din partea NATO cu privire la importanța Mării Negre - a existat această deschidere și, în acest sens, în ce cadru de referință rămâne abordarea NATO față de Rusia?”

”Abordarea față de Rusia a rămas neschimbată și nu vedem de ce ar trebui să schimbăm acum această abordare”, a răspuns Iohannis. Pe de altă parte, Iohannis a recunoscut că ”unii au subliniat nevoia unei comunicări mai bune cu Rusia”.

Dar, spune Iohannis,  abordarea NATO ”este exact aceeași pe care am avut-o și până acum - o abordare de consolidare a Flancului Estic - și în acest fel, evident, se poate da sentimentul de siguranță și garanția de securitate a membrilor NATO de pe Flancul Estic”.

Adică noi cheltuieli și sporirea dominației americane în țările noastre! 

În fine, o altă problemă pentru NATO este tehnologia 5G. ”În ce măsură credeți că este posibil, și în cât timp, să existe o abordare unitară și în cadrul NATO?”, a fost întrebat Iohannis.

”Această chestiune a fost abordată de unii dintre participanți la discuție și devine din ce în ce mai clar că trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G și din punct de vedere al securității naționale, deci, implicit și din punctul de vedere al securității NATO”, a răspusn președintele Iohannis.

5G nu înseamnă o telefonie mai performantă sau un smartphone mai performant, explică Iohannis.

”5G este gândit să intre în toate sferele vieții cotidiene, a vieții de stat, a comunicării între cetățean și instituții, între instituții, până la urmă și între lucruri – este ceea ce se numește Internetul Lucrurilor - și atunci impactul, evident, va fi și pe securitate națională și trebuie să ținem cont de aceste lucruri”, a răspuns președintele.

Mai multe detalii le puteți citi în transcriptul conferinței de presă pus la dispoziție de Președinția României.

846
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Iohannis la Summit-ul NATO: președintele României, aliatul lui Trump
Iohannis curtează diaspora: vrea mai mulți parlamentari pentru românii din străinătate!
Nucleara: Iohannis trebuie să răspundă – s-a învoit ca România să plătească în locul SUA?
Iohannis, o primă gafă de sute de milioane de euro! O ”afacere” despre care nu s-a vorbit
“Să îi fie rușine președintelui!” Iohannis, atacat la scenă deschisă în cazul Luizei
Daniel Catalin Zamfir

Daniel Zamfir, o realizare de excepție! Veste uriașă pentru mii de români!

159
(reînnoit 21:28 19.04.2021)
Mii de români care au probleme cu plățile primesc o veste excelentă – este o lovitură pentru recuperatorii care se îmbogățeau pe seama problemelor consumatorilor .

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Da, este o veste cu ”adevărat bună pentru toți consumatorii care au mașini în leasing!”, cum bine spune inițiatorul legii privind ”DAREA ÎN PLATĂ LA MAȘINI”, senatorul Daniel Zamfir.

Vestea e că lupta lui Daniel Zamfir a fost încununată de succes – iar Legea a 83/2021 a fost PROMULGATĂ!!!

”Legea 83/2021 anulează titlul executoriu asupra contractului de leasing și acordă utilizatorului preempțiune în valorificarea bunului, tocmai pentru a obține prețul corect în vedere stingerii datoriei fata de finanțator”, scrie Daniel Zamfir.

Astfel, explică senatorul, se elimină abuzul firmei de leasing sau al recuperatorului ”prin care valorificarea mașinii se făcea la un preț mult subevaluat iar diferența o suporta consumatorul”.

”După șase luni de la adoptare, cu toata opoziția și piedicile pluseriștilor și peneliștilor-apărătorii IFN-urilor și recuperatorilor - facem dreptate oamenilor!”, scrie senatorul Zamfir.

Într-adevăr, o victorie mare – și o dovadă că bătălia politică poate avea și rezultate concrete. Un stop pus abuzurilor la care societate de consum supune românii de peste 30 de ani!

159
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă în vileag Guvernul – iată MAREA rușine și VINOVĂȚIE!
Daniel Zamfir încearcă să spele fața PSD și a lui Ciolacu după acțiunea Ambasadei SUA
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!

Загрузка...
Eugen Teodorovici

Teodorovici îl acuză pe Cîțu de ”FALS grosolan”! Premierul nu are replică!

164
(reînnoit 19:11 19.04.2021)
Eugen Teodorovici îl acuză în față pe Florin Cîțu că încurajează și susține ”publicarea unor comunicate false pe site-urile instituțiilor publice din România”ю

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Fostul ministru al Finanțelor reacționează dur după ce Florin Cîțu s-a lăudat, după ce agenţia Standard & Poor a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă, că ”aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei în cazul României din ultimii 7 ani, mai precis din noiembrie 2013”.

Mai, mult, Cîţu a adăugat că această realizare vine în contextul ”celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani”.

”Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR-PLUS şi UDMR, cu o politică liberală, a reuşit să facă în această perioadă dificilă ce nu au reuşit să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică”, a spus Cîțu.

Eugen Teodorovici a reacționat dur: ”Bravo, dom' premier, te felicit pentru reușita de a avea cel mai intens, puternic și fals PR, dar ... atât! În rest, nimic”.

”Este, într-adevăr, o “mare” și “notabilă” performanță să prezinți toate eșecurile proprii, ca fiind “mari reușite””, scrie ironic Eugen Teodorovici.

Teodorovici îi spune lui Cîțu în față: ”Privesc siderat cum încurajezi și susții publicarea unor comunicate false pe site-urile instituțiilor publice din România, prefăcându-te că uiți cine era ministru al finanțelor în guvernul PNL, atunci când Standard and Poor's a acordat perspectiva negativă și când ai aruncat în aer deficitul public”.

Într-adevăr, conform ultimului rating S&P din 2019, ratingul României era confirmat de Standard & Poor’s, cu perspectivă stabilă.

În schimb, în 2019, odată cu preluarea guvernării de către PNL cu Cîțu la Finanțe, agenţia americană de evaluare financiară a revizuit perspectiva României la ”negativă”, pe fondul creşterii deficitelor externe şi fiscale (decembrie 2019), și menţinut  ratingul de ţară al României la nivelul BBB-/A-3, precum şi perspectiva negativă asupra economiei, în iunie și decembrie 2020.

Deci, datele confirmă că Florin Cîțu…bate câmpii! Așa că Teodorovici are dreptul să spună că ”românii trebuie să știe că este un #FALS grosolan ceea ce s-a scris pe site-ul Ministerului Finanțelor, despre o primă îmbunătățire a perspectivei după 2013”,

”De fapt, nu este decât o revenire a acesteia în marja de stabilitate din octombrie 2019, așa cum am lăsat-o eu”, scrie fortul ministru – iar datele S&P publicate confirmă.

Așa că Eugen Teodorovici îi pune câteva întrebări cheie lui Florin Cîțu:

-”De ce nu ne spui și că PNL a adus România în situația în care să-i fie schimbată perspectiva, de la stabilă, la negativă, în mandatul tău de ministru de finanțe?”

-”Acesta este prețul plătit de fiecare român în urma negocierilor purtate cu agențiile de rating, înghețând creșterea pensiilor și a salariilor?”

-”Despre ce bunăstare ai tupeu să vorbești, și a cui?! Că a românilor care plătesc facturi la un curs leu-euro de peste 4,9 lei / euro și o duc tot mai rău, în niciun caz!”

-”Îți mai permiți să vorbești despre susținerea mediului de afaceri, același mediu de afaceri care nu a beneficitat de niciun ajutor real și care se plânge zilnic că se confruntă cu probleme grave şi stringente?!”

Teodorovici face referire la declarația lui Cîțu: ”Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul. Fără încrederea lor, nu reuşeam”.

”PR-ul ca PR-ul, poor-Cîțu, dar mai coboară și cu picioarele pe pământ, că ar fi cazul! Șefia ca șefia, fie și a PNL (doar atât mai poate și poor-PNL!), dar ce vină au cetățenii să-i minți zilnic, cu grația și dezinvoltura tupeului susținut exclusiv politic, fără un fundament profesional”, scrie Teodorovici, încheind cu alte două întrebări cheie: ”De ce trebuie să-i sacrifici pentru interesele tale și ale "guvernului meu"?! Și mai ales, până când?!”

Evident, deși i s-a pus în față falsul, Florin Cîțu NU a răspuns. Nu a avut curaj? Sau miza pe păcălirea unui segment electoral – ceea ce e suficient, probabil.

***

Menționăm că și PSD a publicat, sub semnătura lui Radu Oprea, un text asemănător – fără a menționa, desigur, nimic despre premierul sub care s-a realizat aprecierea perspectivei economiei României și nici despre ministrul de Finanțe de atunci.

Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici – președinte, respectiv președinte executiv al PSD – sunt azi nume interzise în PSD. Mă întreb cine este mai fals dintre Cîțu și conducerea actuală a PSD? Probabil că fiecare în felul său – dar toți, la un loc, definesc actuala suprastructură a României. Cu perspectivă clar negativă.

164
Tagurile:
Florin Cîţu, Eugen Teodorovici
Tematic
S-au scos cuțitele în Coaliție – USR, răspuns dur lui Orban și Cîțu
Dan Barna a fost cumințit de Iohannis, se conformează solicitării lui Cîțu
Orban și Cîțu, palme în direct pentru USR – Drulă, luat la ochi!

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...