Klaus Iohannis, Președintele României

Iohannis vrea toată puterea: le-a cerut liberalilor preia conducerea Parlamentului

1345
Klaus Iohannis le-a transmis astăzi liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, au declarat surse politice pentru Mediafax.

BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Marius Holdean. Conform agenției de știri citate, Iohannis le-a dat directive celor din PNL pe care i-a vizitat în cadrul unui Biroului Executiv. Astfel, pentru Iohannis adversarul este PSD, nu USR, și, de asemenea, Iohannis a cerut PNL să nu accepte traseiști sau primari de la alte partide, spunând însă că susține anticipatele.

Dar cel mai important, Iohannis le-a cerut liberalilor să preia șefia celor două Camere ale Parlamentului, pentru a deține toată puterea politică. Chiar dacă momentan regulamentul Camerei Deputaților nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la șefia Camerei Deputaților, liberalii și-ar dori ca măcar Alina Gorghiu să preia șefia Senatului, dar acest lucru depinde de sesizarea de la CCR privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

O decizie în acest sens va fi luată pe 11 decembrie, când locul de președinte al Senatului ar putea redeveni liber, dând PNL posibilitatea să își mai adjudece o poziție cheie în statul român.

1345
Tagurile:
parlament, Klaus Iohannis
Tematic
Familia Luizei, după „întâlnirea” cu Iohannis: „Ne-a dus cu vorba, nu ne ajută nimeni”
Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon omologului său român Klaus Iohannis
Surpriza Zilei Naționale - de ce l-a invitat Iohannis pe Năstase la Cotroceni. Acuzații!
Savaliuc, avertisment: iată ce se pregătește, ce se află în spatele gestului lui Iohannis!

Загрузка...