Dana Gârbovan

Dana Gîrbovan, cel mai frumos mesaj: ”Nici un pas înapoi, nici o concesie!”

1058
(reînnoit 07:53 02.12.2019)
”De aceea e imperativ să nu facem nici un pas înapoi, nici o concesie de la apărarea și respectarea drepturilor fundamentale, a libertății individuale și a democrației”

BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscuta judecătoare Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, a postat, la finele zilei de ieri, un superb mesaj.

Judecătoarea reiterează în contextul actual o idee pe care o propunea în urmă cu 2 ani - 1 decembrie 1918 a fost ”ziua în care s-a pus baza unui nou stat român, în care drepturile și libertățile tuturor românilor să fie respectate”.

Referindu-se la ”Declarația/Rezoluția de la Alba Iulia”, rostită de episcopul greco-catolic Iuliu Hossu la 1 decembrie 1918, Dana Gîrbovan consideră că, ”Dincolo de bucuria sărbătorii, de parade, artificii și concerte, e important să recitim ce au spus părinții fondatori ai României Mari Unite”.

Și, în acest sens, președinta judecătorilor atrage atenția că vorbele ”părinților fondatori” sunt ”fundația și moștenirea noastră” care aduce ”nu doar drepturi, ci si obligații”.

Judecătoarea îl citează pe Iuliu Maniu care spunea, pe 1 decembrie 1918, că ”Vrednicia neamurilor, prin urmare și a noastră, se judecă după temeinicia hotărârilor ce le iau, după măsura de înălțare sufletească cu care se alătură la aceste hotărâri și după stăruința cu care se silesc a înfăptui hotărârile luate”.

”Este adânc înrădăcinată în noi convingerea că numai un regim cu adevărat democratic ne poate întări țara și înălța Neamul”, spunea Maniu. ”Trebuie să avem colaborarea organică a tuturor păturilor sociale și a tuturor cetățenilor în serviciul prosperității Statului Român”.

De parcă ar fi vorbit astăzi, Iuliu Maniu spunea: ”Un Stat modern, îndeosebi în vremuri agitate, cum sunt cele de azi, pretinde mari sacrificii de la cetățenii săi”. Și, atenție. ”aceste sacrificii le pot presta cetățenii numai atunci, dacă sunt în putință de-și dezvolta toate forțele lor; iar aceasta numai pe lângă o deplină libertate pot să o facă”.

”De aceea libertățile interne ale cetățenilor trebuie să crească în raport cu sforțările externe ale Statului”, spunea marele om politic. ”Nu se poate spera ca cetățeni fără drepturi și ținuți în întunerec sufletesc și în mizerie socială să devie stâlpii siguri ai unui Stat modern - deplina libertate și egala împărtășire în puterea de Stat a cetățenilor este singura bază solidă a dezvoltării unui stat”.

Ei bine, în aceste fraze ”se afla cheia nu doar a dezvoltării, ci chiar a supraviețuirii oricărui stat și neam”, consideră Dana Gîrbovan, care atrage atenția că ”avem datoria nu doar să nu le uitam ci, mai mult, să luptăm pentru apărarea lor: asemenea părinților neamului, suntem datori, fiecare dintre noi, să ne dovedim vrednicia, pentru veșnicia neamului”.

”De aceea e imperativ să nu facem nici un pas înapoi, nici o concesie de la apărarea și respectarea drepturilor fundamentale, a libertății individuale și a democrației”, subliniază Dana Gîrbovan – aceasta fiind esența mesajului său.

Apreciatul om de drept își încheie mesajul printr-un dicton rămas de la Iuliu Maniu, pe care, din păcate, mulți par a-l ignora de ceva timp: ”A întemeia pentru vecie o Românie Unită și Mare și a înstăpâni pentru totdeauna o adevărată democrație și deplina dreptate socială”.

”La mulți ani, România! Să fii liberă și dreaptă în veci! La mulți ani, români! Să fim cu toții vrednici de moștenirea primită, pe care să o facem mai bună pentru noi și urmașii noștri!”, urează în final superbului său mesaj Dana Gîrbovan.

Dana Gîrbovan, jurist eminent, respins de președintele Iohannis din prin fruntea Justiției – despre asta vorbim, din păcate, la 101 ani după Iuliu Maniu.

1058
Tagurile:
1 decembrie, Mesaj, Dana Girbovan
Adrian Năstase

Adrian Năstase în vileag DE CE se grăbesc PNL și Iohannis ce problemă mare au

28
Fostul premier punctează exact motivul din spatele grabei cu care PNL și Iohannis vor să organizeze alegerile parlamentare

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, acum puțin timp, la declarația lui Ludovic Orban a declarat, că România va avea un deficit bugetar „între cele mai mici la nivel european chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare”.

”Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6% - în schimb, vă recomand să urmăriți evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a declarat ieri, la Craiova, Ludovic Orban.

Adrian Năstase consideră că acest deficit mare și măsurile care vor urma sunt motivele pentru care PNL se grăbește cu alegerile.

”Vă aduceți aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%”, scrie Năstase pe blogul personal. ”Guvernul Iohannis/Orban a anunțat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%”.

Adrian Năstase punctează: ”Și înțelegeți acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfârșitul anului?”

”Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene”, arată clar Adrian Năstase.

Ori, conchide fostul premier, ”Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis și PNL”.

Desigur, este vorba de alegerile parlamentare, iar procentele din sondaje nu garantează o posibilă viitoare majoritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
Klaus Iohannis, PNL

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea îl desființează pe dr. Emilian Imbri o probă scandaloasă!

286
”Așadar, "medicul de elită" Imbri, de la care luăm lumină în lupta cu pandemia, de fapt nu prea e medic și n-are drept de practică”

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Cunoscutul realizator Mircea Badea a atacat în multe emisiuni ideea unei „dictaturi” sanitare, subliniind diferențele dintre metodele aplicate de autoritățile COVID în România față de cele din UE – asta în contextul rezultatelor slabe de la noi, din ultimele luni.

Aceste demersuri repetate ale teleastului au generat o reacție acidă a medicului Emilian Imbri, manager al spitalului Victor Babeș din Capitală, una dintre cele mai mediatizate figuri din această perioadă critică.

Dar, doctorul Imbri nu s-a mărginit la ironii la adresa lui Mircea Badea, ci a formulat o teorie care a scandalizat opinia publică: anume, că ar fi venit ”vremea dictaturii medicale”!

”A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini”.

Mircea Badea a reacționat imediat, anunțând că se va ocupa ”De Bimbi de la spital”.

”Mă ocup personal să fie dat jos din scaunul de șef și să ajungă la un stabiliment specializat pentru afecțiuni la caputz”, a spus Badea, iar ulterior a întrebat ”Pe diliul ăsta periculos nu-l internează nimeni cu forța la Obregia?!”.

Desigur, lumea a înțeles că ar fi vorba de medicul Emilian Imbri.

Cu puțin timp înainte de incident, la finalul lui iulie, Emilian Imbri a primit, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, titlul de cetățean de onoare al Municipiului București ”pentru eforturile susținute și pentru dedicarea de care au dat dovadă în lupta cu virusul SARS-CoV-2”.

”Prin conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, ne arătăm aprecierea față de câțiva medici excepționali care au luptat și luptă în continuare pentru a salva viețile celor infectați și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, a declarat Gabriela Firea.

Dar, ce să vezi, cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a descoperit că biografia lui Imbri NU îl recomandă nicidecum ca pe un medic de elită! Mai curând ca pe un ”specialist de elită de dispensar, care ne spune că ne trebuie o dictatură medicală...”. 

Iată date din CV oficial de pe site-ul spitalului ”Victor Babeș”, publicate de site-ul ”Inpolitics”

Pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori. Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996.

”Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă, făcînd studii solide în domeniu, fiind consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta, mai apoi devenind manager al spitalului Victor Babeș”, constată B.T. Iacob.

Deci, o carieră mai mult administrativ-politică, decât una medicală.

Dar ”NUCLEARA” a venit aseară, când Colegiul Medicilor a răspuns la solicitarea reporterului pe Sănătate al Antenei 3 – Sabrina Preda. Documentul, în postare de mai jos.

”În Registrul Colegiului Medicilor din România nu este înregistrat nici un membru cu numele ”Emilian Ioan Imbri””, se arată în răspunsul CMR, care precizează și condițiile legale pentru exercitarea profesiei de medic în țara noastră.

Printre alte condiții, probabil cumulative, la punctul D) – ”Sunt membri ai Colegiului Medicilor din România”.

”Așadar, "medicul de elită" Imbri, de la care luăm lumină în lupta cu pandemia, de fapt nu prea e medic și n-are drept de practică”, constată Mircea Badea!

În context, Mircea Badea îi transmite și primarului general: ”Doamna Firea, vedeți că "medicul de elită" Imbri, micuțul dictator medical, nu e în colegiul medicilor. Așadar nu are drept de liberă practică”.

”Altfel, nu e problemă, poate rămâne cetățean de onoare al municipiului București”, scrie ironic Mircea Badea, completând ”Mai doctor mi se pare Ciuvică pentru că și domnia sa a terminat medicina”.

Lăsând gluma și ironia la o parte, aspectul probat de Mircea Badea, Sabrina Preda și B.T. Iacob scoate în evidență eventuale motive ale stării nu tocmai fericite a sistemului medical. Adică, vorba lui Mircea Badea, uite de la cine luăm lumină…

Postare Mircea Badea
Postare Mircea Badea

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

286

Загрузка...