Hans Klemm și Klaus Iohannis

Mesaj de maximă ironie și cu miză politică primit de România de Ziua Națională

799
(reînnoit 16:57 01.12.2019)
Formula “spiritul de conducere al țării dumneavoastră” este una dintre cel mai mari ironii făcute vreodată pe seama românilor – e ca și cum Padișahul ar fi transmis asta unui domnitor fanariot!

BUCUREȘTI, 1 Decembrie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite”, începe mesajul trimis chiar de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

În mesaj, Pompeo arată că ”Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere” – și se bucură să vădă că ”Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an”.

Relație economică devine mai puternică?! Poate prin impunerea unor firme americane în domeniul nuclear sau al 5G? Sau prin cumpărări de armament? Sau prin eliminarea, tot politic, a unor concurenți din alte state?...

Și în ce sens devin ”legăturile interpersonale dintre noi mai puternice”? Prin fapte de gen Birchall, dezvăluite de presa americană? Prin ”to do list” primit de Iohannis?

Dar partea cea mai politizată din mesaj vine în ultimele două fraze – dar în care găsim și o nuanță de maximă ironie:

”Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică”, scrie Pompeo.

Repet – ”spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică” – adică ne iau și peste picior la greu, în condițiile în care ne impun – și asta la scenă deschisă – cum și cu cine să lucrăm, iar preluarea de către americani a Fondului Proprietatea a blocat dezvoltarea energetică de la Cernavodă!

Formula ”spiritul de conducere al țării dumneavoastră” este una dintre cel mai mari ironii făcute vreodată pe seama românilor – e ca și cum Padișahul ar fi transmis asta unui domnitor fanariot!

Și, pentru că nu era destul, Pompeo ne aduce aminte că ”în cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989”.

”Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”, încheie Secretarul de Stat Michael Pompeo.

O altă ironie, fiindcă numai democratică nu este ”acea” Românie susținută de americani. Adică aceea reprezentată de medaliații Ambasadei, cei care au promovat abuzurile din Justiție și au transformat România în ”republica procurorilor” și în terenul de bătălie al serviciilor .

Poate să aplaude Pompeo și inocularea în mintea românilor a ideii de ”corupți” și ”hoți” - o replică modernă, ”partenerială” a păcatului originar!

Impunerea moralității împotriva tradițiilor și a credinței, atacurile la Biserică, contestarea istoriei, plasarea României în fruntea statelor vinovate de diverse atrocități, căderea gravă a nivelului de cultură și educație, creșterea uriașă a traficului de persoane, prostituției și consumului de droguri – iată alte rezultate ale anilor de ”democrație” și ”parteneriat”.

Ori pentru toate cele scrise mai sus, ca și pentru românii morți în războaiele imperialiste, pentru implicarea României în stări tensionate cu state altădată prietene, ei bine, acum, la 30 de ani, ar trebui să ceri scuze, America! Ca și pentru încurajarea ștergerii istoriei glorioase a sigurilor ani în care România a fost cu adevărat independentă, din toate punctele de vedere, fapt care a deranjat marile puteri ale lumii.

Da, românii și România fac eforturi, dar așa de bine redirecționate că, în curând, sintagma ”Ziua Națională” va deveni intolerabilă – și va fi înlocuit cu alta… Ce-i aia „națională”? Tinde spre naționalism, ceea ce e periculos… De exemplu, SUA nu au așa ceva – ci ”Ziua Independenței”…

În final, să remarc totuși că Hans Klemm a rămas un profesionist până în ultimele zile a misiunii sale, mesajul este o dovadă = pentru că sunt sigur că a ”prins” la mulți care nu ”s-au prins” despre ce e vorba.

De asemenea, de remarcat ideea sa, frumoasă de altfel – ”U.S. Embassy Bucharest şi-a schimbat fotografia de copertă” – și mesajul ””La mulţi ani, dragi prieteni! La mulţi ani, România!”.

799
Tagurile:
1 decembrie, Mike Pompeo
Tematic
Zile libere: cine stă acasă pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2019
Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, lucrătoare pentru acești români
Parada de 1 Decembrie: mii de militari și sute de mijloace tehnice, la eveniment
Mircea Badea

Mircea Badea îl desființează pe dr. Emilian Imbri o probă scandaloasă!

65
”Așadar, "medicul de elită" Imbri, de la care luăm lumină în lupta cu pandemia, de fapt nu prea e medic și n-are drept de practică”

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Cunoscutul realizator Mircea Badea a atacat în multe emisiuni ideea unei „dictaturi” sanitare, subliniind diferențele dintre metodele aplicate de autoritățile COVID în România față de cele din UE – asta în contextul rezultatelor slabe de la noi, din ultimele luni.

Aceste demersuri repetate ale teleastului au generat o reacție acidă a medicului Emilian Imbri, manager al spitalului Victor Babeș din Capitală, una dintre cele mai mediatizate figuri din această perioadă critică.

Dar, doctorul Imbri nu s-a mărginit la ironii la adresa lui Mircea Badea, ci a formulat o teorie care a scandalizat opinia publică: anume, că ar fi venit ”vremea dictaturii medicale”!

”A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini”.

Mircea Badea a reacționat imediat, anunțând că se va ocupa ”De Bimbi de la spital”.

”Mă ocup personal să fie dat jos din scaunul de șef și să ajungă la un stabiliment specializat pentru afecțiuni la caputz”, a spus Badea, iar ulterior a întrebat ”Pe diliul ăsta periculos nu-l internează nimeni cu forța la Obregia?!”.

Desigur, lumea a înțeles că ar fi vorba de medicul Emilian Imbri.

Cu puțin timp înainte de incident, la finalul lui iulie, Emilian Imbri a primit, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, titlul de cetățean de onoare al Municipiului București ”pentru eforturile susținute și pentru dedicarea de care au dat dovadă în lupta cu virusul SARS-CoV-2”.

”Prin conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București, ne arătăm aprecierea față de câțiva medici excepționali care au luptat și luptă în continuare pentru a salva viețile celor infectați și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, a declarat Gabriela Firea.

Dar, ce să vezi, cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a descoperit că biografia lui Imbri NU îl recomandă nicidecum ca pe un medic de elită! Mai curând ca pe un ”specialist de elită de dispensar, care ne spune că ne trebuie o dictatură medicală...”. 

Iată date din CV oficial de pe site-ul spitalului ”Victor Babeș”, publicate de site-ul ”Inpolitics”

Pînă în 1983 el și-a făcut stagiatura la spitalul Universitar, iar după obținerea dreptului de liberă practică a lucrat ca medic ”de întreprindere” la dispensarul din localitatea Ulmeni, Călărași, cu o populație de 3-4000 de locuitori. Din 1987 devine redactor la Editura Medicală din București, pînă în 1996.

”Cariera lui de medic plin, de doar 4 ani cu indulgență, mai are o zvîcnire de cîteva luni între 1998-99, după care îmbrățișează cariera politico-administrativă, făcînd studii solide în domeniu, fiind consilier guvernamental în vremea CDR, șef la CNAS, consilier parlamentar, consilier al ministrului Elena Udrea, consilier în guvernul Ponta, mai apoi devenind manager al spitalului Victor Babeș”, constată B.T. Iacob.

Deci, o carieră mai mult administrativ-politică, decât una medicală.

Dar ”NUCLEARA” a venit aseară, când Colegiul Medicilor a răspuns la solicitarea reporterului pe Sănătate al Antenei 3 – Sabrina Preda. Documentul, în postare de mai jos.

”În Registrul Colegiului Medicilor din România nu este înregistrat nici un membru cu numele ”Emilian Ioan Imbri””, se arată în răspunsul CMR, care precizează și condițiile legale pentru exercitarea profesiei de medic în țara noastră.

Printre alte condiții, probabil cumulative, la punctul D) – ”Sunt membri ai Colegiului Medicilor din România”.

”Așadar, "medicul de elită" Imbri, de la care luăm lumină în lupta cu pandemia, de fapt nu prea e medic și n-are drept de practică”, constată Mircea Badea!

În context, Mircea Badea îi transmite și primarului general: ”Doamna Firea, vedeți că "medicul de elită" Imbri, micuțul dictator medical, nu e în colegiul medicilor. Așadar nu are drept de liberă practică”.

”Altfel, nu e problemă, poate rămâne cetățean de onoare al municipiului București”, scrie ironic Mircea Badea, completând ”Mai doctor mi se pare Ciuvică pentru că și domnia sa a terminat medicina”.

Lăsând gluma și ironia la o parte, aspectul probat de Mircea Badea, Sabrina Preda și B.T. Iacob scoate în evidență eventuale motive ale stării nu tocmai fericite a sistemului medical. Adică, vorba lui Mircea Badea, uite de la cine luăm lumină…

Postare Mircea Badea
Postare Mircea Badea

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

149
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

149
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...
Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

0
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA
0

Загрузка...