Hans Klemm și Klaus Iohannis

Mesaj de maximă ironie și cu miză politică primit de România de Ziua Națională

808
(reînnoit 16:57 01.12.2019)
Formula “spiritul de conducere al țării dumneavoastră” este una dintre cel mai mari ironii făcute vreodată pe seama românilor – e ca și cum Padișahul ar fi transmis asta unui domnitor fanariot!

BUCUREȘTI, 1 Decembrie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite”, începe mesajul trimis chiar de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

În mesaj, Pompeo arată că ”Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere” – și se bucură să vădă că ”Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an”.

Relație economică devine mai puternică?! Poate prin impunerea unor firme americane în domeniul nuclear sau al 5G? Sau prin cumpărări de armament? Sau prin eliminarea, tot politic, a unor concurenți din alte state?...

Și în ce sens devin ”legăturile interpersonale dintre noi mai puternice”? Prin fapte de gen Birchall, dezvăluite de presa americană? Prin ”to do list” primit de Iohannis?

Dar partea cea mai politizată din mesaj vine în ultimele două fraze – dar în care găsim și o nuanță de maximă ironie:

”Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică”, scrie Pompeo.

Repet – ”spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică” – adică ne iau și peste picior la greu, în condițiile în care ne impun – și asta la scenă deschisă – cum și cu cine să lucrăm, iar preluarea de către americani a Fondului Proprietatea a blocat dezvoltarea energetică de la Cernavodă!

Formula ”spiritul de conducere al țării dumneavoastră” este una dintre cel mai mari ironii făcute vreodată pe seama românilor – e ca și cum Padișahul ar fi transmis asta unui domnitor fanariot!

Și, pentru că nu era destul, Pompeo ne aduce aminte că ”în cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989”.

”Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”, încheie Secretarul de Stat Michael Pompeo.

O altă ironie, fiindcă numai democratică nu este ”acea” Românie susținută de americani. Adică aceea reprezentată de medaliații Ambasadei, cei care au promovat abuzurile din Justiție și au transformat România în ”republica procurorilor” și în terenul de bătălie al serviciilor .

Poate să aplaude Pompeo și inocularea în mintea românilor a ideii de ”corupți” și ”hoți” - o replică modernă, ”partenerială” a păcatului originar!

Impunerea moralității împotriva tradițiilor și a credinței, atacurile la Biserică, contestarea istoriei, plasarea României în fruntea statelor vinovate de diverse atrocități, căderea gravă a nivelului de cultură și educație, creșterea uriașă a traficului de persoane, prostituției și consumului de droguri – iată alte rezultate ale anilor de ”democrație” și ”parteneriat”.

Ori pentru toate cele scrise mai sus, ca și pentru românii morți în războaiele imperialiste, pentru implicarea României în stări tensionate cu state altădată prietene, ei bine, acum, la 30 de ani, ar trebui să ceri scuze, America! Ca și pentru încurajarea ștergerii istoriei glorioase a sigurilor ani în care România a fost cu adevărat independentă, din toate punctele de vedere, fapt care a deranjat marile puteri ale lumii.

Da, românii și România fac eforturi, dar așa de bine redirecționate că, în curând, sintagma ”Ziua Națională” va deveni intolerabilă – și va fi înlocuit cu alta… Ce-i aia „națională”? Tinde spre naționalism, ceea ce e periculos… De exemplu, SUA nu au așa ceva – ci ”Ziua Independenței”…

În final, să remarc totuși că Hans Klemm a rămas un profesionist până în ultimele zile a misiunii sale, mesajul este o dovadă = pentru că sunt sigur că a ”prins” la mulți care nu ”s-au prins” despre ce e vorba.

De asemenea, de remarcat ideea sa, frumoasă de altfel – ”U.S. Embassy Bucharest şi-a schimbat fotografia de copertă” – și mesajul ””La mulţi ani, dragi prieteni! La mulţi ani, România!”.

808
Tagurile:
1 decembrie, Mike Pompeo
Tematic
Zile libere: cine stă acasă pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2019
Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, lucrătoare pentru acești români
Parada de 1 Decembrie: mii de militari și sute de mijloace tehnice, la eveniment
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

169
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

169
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

253
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

253
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

694
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

694
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...