Aurelian Pavelescu și… Papa Francisc, acuzați de aceeași persoană legătura cu Rusia!

286
(reînnoit 17:11 29.11.2019)
“Și, atunci, de ce nu m-ar prelua și SPUTNIK? Sputnik este cumva o agenție interzisă de lege? Doamna Cernea l-a acuzat pe Papă de CONSPIRAȚIE CU RUSIA!”

BUCUREȘTI, 29 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele PNȚCD, cunoscutul avocat Aurelian Pavelescu a fost atacat pe o temă… la ordinea zilei într-o anumită zonă bizară a opiniei publice românești: ar fi ”rusofil”.

„Curiosul caz al lui Aurelian Pavelescu, care a parcat ștampila PNȚ în zona rusofilă din șanțul de la marginea politicii românești” se intitulează un articol semnat într-o publicație specializată în asemenea acuzații și în atacuri la Rusia – sau la ceea ce consideră că ar avea legătură cu Rusia.

Într-o replică publicată acum puțin timp, Aurelian Pavelescu definește atacul la adresa sa drept ”Fanatism gregar” și o prezintă pe cea care îl atacă într-o lumină mai puțin cunoscută: o persoană care a folosit aceiași acuzație, ”rusofilia”, la adresa… Papei Francisc!

”Pentru cei care nu știu, Anca Cernea este fiica lui Ioan Bărbuș, deținut politic cu mulți ani de temniță grea în spate, fost lider al Tinerestului Țărănist și unul dintre refondatorii partidului în 1989, ales Vicepreședinte în echipa lui Corneliu Coposu, senator în 1996, una dintre cele mai importante figuri ale PNȚCD din istoria recentă”, scrie Pavelescu.

Nu l-am cunoscut, dar aprecierea în posteritate pentru Ioan Bărbuș este unanimă, scrie președintele PNȚCD. Ca autor al acestui articol mărturisesc că am avut prilejul să-l cunosc, chiar în 1990, iar imaginea care mi-a rămas este una luminoasă, a unui om blând, tolerant, extrem de deschis.

„Atacul făcut de Anca Cernea împotriva Papei Francisc”

”Este un merit pentru Anca Cernea că este fiica acestui erou?”, pune problema Pavelescu.  ”Nu un merit, ci un destin, pentru că filiația i-a adus suferință în timpul comunismului, iar după 1990 a încărcat-o cu responsabilitate”.

Totuși, întreabă avocatul, ”ascendența a transformat-o pe Anca Cernea în infailibilă?”

”Răspunsul l-a dat chiar domnia sa, atacându-l deschis când a avut ocazia chiar și pe Papa Francisc, considerat de Biserica Catolică infailibil, urmaș a lui Petru și Vicar al lui Hristos pe pământ!”, scrie Pavelescu, descriind un episod halucinant.

Este vorba de ”atacul făcut de Anca Cernea împotriva Papei Francisc, cu ocazia unei întruniri a episcopilor catolici din octombrie 2015 la Roma, la care a fost invitată.

”În fața Papei, a avut grijă să se recomande fiică de deținut politic la începutul alocuțiunii, tocmai pentru a tranșa de la început problema, ca victimă, făcând imposibil astfel orice răspuns al Suveranului, orice dialog”, arată Pavelescu, care consideră asta ”o strategie necuviincioasă, pentru că alocuțiunea s-a transformat astfel într-o adevărată ”execuție publică” a Papei, fără drept de apel”.

Despre ce-a fost vorba? Ne explică Aurelia Pavelescu: ”Papa abordase două teme: sărăcia - ”inegalitatea veniturilor” - și apel cu privire la ”schimbările climatice””. Erau greșite? – întreabă avocatul – și tot el răspunde: ”Evident, nu, apelurile Suveranului Pontif privitor la cele două teme fiind permanente”.

”L-a acuzat pe Papă de CONSPIRAȚIE CU RUSIA”

”Dar Anca Cernea n-a ținut seama de nimic, acuzându-l pe Suveran că uită de problema centrală a creștinismului: MÂNTUIREA!”, scrie Pavelescu, care consideră că atacul la Papa a fost ”mârșav, inacceptabil, pentru că Suveranul a vorbit, în esență, despre marile teme creștine, nedreptatea și lăcomia, fără a submina sub nicio formă scopul mântuirii”.

De fapt, Pavelescu consideră că Anca Cernea ”își pregătise discursul imund, transmițându-i în față că, de fapt, NU ESTE UN PAPĂ BUN!”.

Dar, acum vine bomba - Anca Cernea a făcut trimitere în același discurs la ”apariția minunată a Maicii Domnului de la Fatima și mesajul lăsat că ”RUSIA VA PEDEPSI LUMEA”!”,

”Astfel, în limbajul teologal subtil, arhicunoscut, dna Cernea l-a acuzat pe Papă de CONSPIRAȚIE CU RUSIA din moment ce a uitat de mântuire și de Fatima, făcând prin urmare jocul Rusiei, DUȘMANUL BIBLIC: trimiterea la mesajul de la Fatima nu a fost în niciun caz inocentă”, scrie Pavelescu.

Avocatul pune o întrebare cheie și explică unde bate atacul respectiv: ”Care Rusie? Desigur, RUSIA ORTODOXĂ, adversitatea dnei Cernea față de ortodoxie, d-sa fiind greco-catolică, fiind de notorietate, cu toate încercările d-sale de a masca public”.

Vă dați seama unde s-a ajuns, cu ce nivel de agresivitate și perfidie ne confruntăm la dna Cernea?”, scrie uimit Pavelescu, care dă în vileag un alt aspect: ”Doamna Cernea A FOST EXCLUSĂ din PNȚCD în 1995 chiar de Seniorul Corneliu Coposu în persoană, chiar dacă tatăl său, Ioan Bărbuș avea funcția de Vicepreședinte național și o influență imensă, excluderea fiind cu acordul tacit al propriului tată”.

”Semnificativă această excludere, pentru că Seniorul n-a mai exclus niciodată pe nimeni: doar atunci, pe lângă Anca Cernea fiind excluși încă doi lideri ai Organizației de tineret care pur și simplu organizaseră un puci în partid!”, atrage atenția Pavelescu, care completează ”Din 1995 Anca Cernea n-a mai intrat în partid”.

Ori, având în vedere atacul la Papa, ”putem înțelege cu atât mai bine decizia Seniorului Coposu de a o exclude din PNȚCD ca soluție radicală și ultimă”.

”Deși intelectuală și fiică de deținut politic, Coposu a decis că dna Cernea nu are ce căuta în partid, că atitudinea sa este definitiv incompatibilă și extrem de periculoasă - situație extremă!”, conchide Pavelescu.

Avocatul mărturisește că nu ar recurs la această istorie, dacă Anca Cernea ”nu s-ar recomanda ca un fel de executor testamentar al liniei politice autentice a PNȚ, prin ascendență, pretinzând că ar fi... infailibilă!”

”Sputnik este cumva o agenție interzisă de lege?

În privința atacului care l-a vizat, Pavelescu arată că ”doamna Cernea mă ”paște” de mult, deși am avut câteva discuții lămuritoare nu doar pe teme politice, dar și religioase, culturale”.

”În articolul scris pentru ”În linie dreaptă”, dna Cernea mă acuză că sunt RUSOFIL, argumentul fiind că unele poziții ale mele sunt preluate și de agenția de presă rusă SPUTNIK - filiala din România”, scrie Pavelescu, arătând și care ar fi concluzia dorită -  că președintele PNȚCD  ar fi ”un preferat al ”Rusiei” și ”Moscovei”, care sunt dispuse chiar și ”să mă ierte” pentru pozițiile mele politice în chestiunile fundamentale, de la pactul Ribbentrop - Molotov, tezaurul, crimele din anii 50 și asuprirea în timpul comunismului!”.

Președintele PNȚCD atrage însă atenția la ceea ce nu spune Anca Cernea - declarațiile lui Pavelescu sunt preluate și de MediaFax, Agerpres, Evenimentul Zilei, Adevărul, de majoritatea televiziunilor naționale, de la TVR, Antena 3, Digi 24, RTV, Realitatea TV etc - dar și Europa liberă, RFI și alte organe de presă din țară și internaționale.

”Și, atunci, de ce nu m-ar prelua și SPUTNIK?”, întreabă avocatul Pavelescu. ”Sputnik este cumva o agenție interzisă de lege? Cum își permite dna Cernea să croșeteze astfel de vinovății, pretexte pentru a-și revărsa frustrările și ura, cu aceeași tehnică perfidă a victimei infailibile, victima care se transformă în judecător-asasin?”

Concluzia lui Pavelescu vine în logica argumentației – ”Anca Cernea este o fanatică gregară, cu o gândire și un discurs ale urii în numele lui Hristos, care se legitimează imoral cu memoria eroicului său tată!” dar ”nu pentru a iubi, ci pentru a distruge”.

”Nu aveți nicio legătură cu PNȚCD, dnă Cernea, a spus-o Seniorul Coposu, o spun și eu astăzi - aveți, din contră, profilul celor care nu au vocația de a fi victime inocente, ci călăi, ura și minciuna pe care le semănați sunt și ele tot biblice”, încheie avocatul postarea de pe pagina sa de Facebook.

***

Menționăm că Sputnik publică opinii și luări de poziție ale personalităților de toate orientările – singurele criterii fiind importanța în context și calitatea demersului. În acest sens nu acordăm prioritate replicilor la atacuri extremiste și stupide contră noastră, precum cele lansate deseori de publicația citată de Aurelian Pavelescu.

286
Tagurile:
Rusia, PNȚCD, Aurelian Pavelescu
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (85)
Tematic
Pavelescu: „Dacă nu o revocă pe Kovesi, preşedintele se compromite"
Aurelian Pavelescu, cea mai spectaculoasă mutare din politică!
Pavelescu: ”După dezvăluirea asta, Lazăr ia 25 de ani” - cere Comisie de anchetă specială
Aurelian Pavelescu face praf PNL și pe Rareș Bogdan! ”Number one” și-a găsit nașul!
Pavelescu, declarație fulminantă: ”Coposu și Maniu ar fi decis și ei alianța cu PSD”
Aurelian Pavelescu, atitudine fermă: ”Valea Uzului? Îi felicit pe Patrioții Români!”
Aurelian Pavelescu, avertisment grav: lovitură de stat în derulare în România
Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, gest istoric: separare totală de liberali!
Diana Șoșoacă

Sondaj de ultimă oră: Diana Șoșoacă face praf partidele!

78
(reînnoit 07:34 13.04.2021)
Azi, Comisia juridică, de disciplină și imunități a Senatului va judeca sesizarea grupului PNL împotriva Dianei Şoşoacă. Prezentăm, în exclusivitate, rezultatele unui SONDAJ care arată opinia românilor față de încercarea partidelor de o opri pe senatoarea independentă

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Prin vocea Alinei Gorghiu, PNL a sesizat Biroul permanent al Senatului în legătură cu atitudinea și activitatea senatoarei independente Diana Șoșoacă.

Biroul Permanent a trimis Comisiei juridice o sesizarea în care liberalii propun ”eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă”.

Astfel, liberalii, care au susținut manifestările ilegale și violente în care instituții ale statului – și mai ales Parlamentul – au fost terfelite și insultate mai grav ca oricând, scriu acum că este ”inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării (…) o asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

Liberalii o acuză pe Diana Șoșoacă de instigare la ”ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist” – dar nu dau exemple!

Ca o paranteză, aceeași liberali erau mândri de prezența printre ei a lui Gigi Becali, parlamentar și europarlamentar, dar atunci nu mai erau deranjați de excesele de limbaj ale acestuia! 

Precizăm că intervențiile senatoarei Diana Șoșoacă sunt publice, fiind postate pe site-ul Senatului – și nu am găsit în ele aspecte de tip ”homofob, xenofob, extremist”… decât dacă apărarea credinței și tradițiilor românești presupune toate astea!

În aceste condiții, multă lume a tras concluzia că liberalii și celelalte partide vor, prin sesizarea lor, să-i închidă gura senatoarei!

Voci din spațiul public consideră că ”mafia politică” s-a speriat de Diana Șoșoacă și vrea să o reducă la tăcere, așa a urmărit, fără succes, în cazul lui Vadim Tudor.

În aceste condiții, am realizat un sondaj pe site-ul agenției noastre, lansând o singură întrebare: ”Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?”

Sondajul propunea trei variante de răspuns:

  • DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  • NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  • Nu știu

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 10 aprilie 2021, pe internet, pe sistemul un singur vot pentru un IP.

Iată rezultatele celor 1373 de voturi exprimate:

  • 89.5% (1228 persoane) – au votat DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  • 9.2% (127 persoane) – au votat NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  • 1.3% (18 persoane) – au ales opțiunea ”Nu știu”

Deci, un scor covârșitor în favoarea ”senatoarei fenomen” – și un semnal negativ pentru partidele și grupurile de interese care vor să o blocheze pe Diana Șoșoacă să le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește.

De remarcat că decizia de a vota nu a fost una ușoară – numai 1 din 6 care au citit textul sondajului au decis să voteze. Cum se traduce asta? Cel mai probabil, teama de partide și grupurile de interese i-a făcut pe români reticenți în a-și exprima votul.

Oricum, este un scor zdrobitor, care arată clar susținerea românilor pentru Diana Șoșoacă.

78
Tagurile:
Sputnik, Diana Șoșoacă, Sondaj

Загрузка...
Florin Cîțu

Florin Cîțu, declarație aberantă după tragedia de la Victor Babeș

107
Premierul  a făcut declarații după tragedia de la Victor Babeș – o confirmare a situației absurde și periculoase în care ne găsim

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Premierul Cîțu a ținut țara pe jar aseară târziu, când a ieșit într-o conferință de presă la ora 23.

Ziua a fost marcată de noua tragedie din Sănătate, petrecută la spitalul ”Victor Babeș” și soldată cu 3 morți – după alte surse fiind chiar 5 decese, de fapt. Tragedia s-a petrecut din cauza defectării sistemului de alimentare cu oxigen.

Ei bine, mulți observatori se așteptau ca premierul să anunțe demiterea ministrului Vlad Voiculescu dar… nu a fost așa! Cîțu s-a mulțumit să facă o introducere scurtă, pentru a ceda conferința secretarului de stat MAI, dr. Raed Arafat.

Dar, în scurta sa intervenție, Florin Cîțu a reușit să comită o nouă gafă – sau să dea dovadă din nou de nepricepere și de un mod aberant și periculos de a guverna, prin scăparea situației de sub control.

Cîțu a declarat deschis că… ”Nu putem să garantăm acum că astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla”!

”Eu sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem cât mai bine”, a spus Cîțu.

Și, pentru a intra cu totul în zona absurdului, Cîțu consideră că vina o poartă ”presiune” pe ATI – și soluția e vaccinarea!

”Ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes - ele merg mână în mână în acest moment“, a declarat premierul Cîțu.

Cu alte cuvinte, sistemul sanitar nu poate garanta evitarea unor accidente tragice – cel mai cuminte este… să-l evităm! Prin vaccinare, desigur. Acesta e mesajul unei guvernări pentru care ”pandemia” a fost și este cuvântul de ordine.

107
Tagurile:
Spitalul Victor Babeș, Florin Cîţu

Загрузка...