Daniel Ioniță

Bucureștii vor susține sau nu noua putere de la Chișinău Iată ce spune ambasadorul român

74
România va susține în continuare orice proiect care va îmbunătăți viața cetățenilor Republicii Moldova, dar această susținere va fi una condiționată, afirmă ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. România va susține în continuare orice proiect care va îmbunătăți viața cetățenilor Republicii Moldova. Totuşi asistenţa oferită Guvernului de la Chişinău va fi condiţionată de modul în care vor fi implementate reformele cerute de Uniunea Europeană. Poziţia României în raport cu Republica Moldova a fost reformulată după căderea Executivului condus de Maia Sandu de ambasadorul român la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii ''Fabrika'' de la PublikaTV.

"Asistenţa României acordată Guvernului de la Chişinău va fi strict condiţionată de un parcurs de reforme. Intrăm într-o etapă în care ne vom uita cu foarte mare atenţie nu doar la ceea ce se declară într-o parte şi în alta, dar mai mult la ceea ce se face", a menţionat Daniel Ioniţă.

În acelaşi timp, ambasadorul român a amintit de proiectele pe care România le-a implementat cu succes în ţara noastră cum ar fi renovarea a sute de grădiniţe sau donaţia de autobuze. În acest context, Daniel Ioniţă spune că este dezamăgit de lipsa de recunoștință de care au dat dovadă unii politicieni de la noi faţă de suportul care vine de peste Prut. El însă a evitat să dea numele politicienilor la care s-a referit.

"Odată ce ai realizat proiectele respective, lumea are tendinţa de a uita şi de a merge mai departe. Este firesc să avem o abordare aspiraţională, dar nu trebuie să uităm şi ceea ce s-a făcut. Aceste realizări, evident, trebuie să fie continuate, dar vor fi continuate de o manieră mult mai aplicată, de o destinație precisă, către cetățenii Republicii Moldova", a precizat ambasadorul Republicii Moldova la Chişinău.

Daniel Ioniţă a reiterat faptul că România a fost, este şi va rămâne avocatul Republicii Moldova pe plan internaţional.

"Dacă un diplomat român vede subiectul Republicii Moldova inclus printre temele de discuţie, ştie că automat trebuie să acţioneze pentru a susţine Republica Moldova. Fără să spunem şi fără să cerem nimic la schimb. Sunt gesturi pe care le facem natural", a declarat Ioniță la PublikaTV.
74
Tagurile:
Moldova, Putere, București, Chișinău, Ambasador
Tematic
Prima vizită a premierului Chicu, la Moscova: Agendă și perspectiva relațiilor moldo-ruse
Va crește sau nu prețul pentru gazele naturale: Declarația lui Chicu făcută la Moscova
În exclusivitate pentru Sputnik: Ion Chicu, despre negocierile purtate la Moscova
Ion Chicu, despre rezultatele principale ale vizitei la Moscova: Zece chestiuni de bază
Declarații de presă la Aeroport: Ion Chicu, despre vizita la Moscova
Dan MV Chitic

Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”

13
”Ciolacu a dat dispoziție ca legea să treacă într-o formă “aspră” cât mai repede și mai puțin modificată - nimeni din PSD nu are curajul sa se opună  - poate doar Teodorovici, și doar in mod formal!”

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În legătură cu cel mai dezbătut subiect la zilei, legea privind carantinarea și izolarea, cunoscutul avocat Dan Chitic este de părere că trezirea opoziției politice este doar o aparență.

”În sfârșit... la strigatul disperat a societății civile pare să se fi trezit și “opoziția” parlamentară”, scrie Dan Chitic, completând ”Pare doar...”.

Chitic consideră că repoziționarea PSD-ului față de legea pandemiei a fost ”determinată de cele câteva voci din societate” e dovedită de faptul că ”inițial, acest partid a votat alături PeNaLi legea guwernerului Lucovid Orban”.

”E bine și acum. Măcar de ar fi așa. Important ar fi să nu treacă legea (așa)!”, consideră avocatul, care păstrează o doză mare de scepticism: ”Deși... informațiile mele sunt că securiciul Ciolacu a dat dispoziție ca legea să treacă într-o formă “aspră” cât mai repede și mai puțin modificată”.

”Și nimeni din PSD nu are curajul sa se opună  - poate doar Teodorovici, și doar in mod formal!”, scrie Dan Chitic, adăugând – ”Un lucru e clar: Ciolacu va trăda din nou electoratul său! Și pe noi toți!”.

Avocatul prezintă și o dovadă în acest sens: ”LEGEA PUTEA FI RESPINSĂ CA URMARE A FAPTULUI CĂ NU ARE AVIZ DE LA Consiliul Economic și Social, așa cum o impune Constituția și legile in vigoare!”.

”PSD a votat o lege neconstituțională și pe fond și în forma sa - și o știa și Ciolanu și tot activul PSD”, scrie Dan Chitic.

În aceste condiții, Dan Chitic consideră că ”Dezastrul doar noi îl putem opri! Mobilizarea noastră ne poate salva de dictatură!”.

Pe de altă parte, Dan Chitic atrage atenția că televiziunile cenzurează informațiile care contravin politicii oficiale – ”interesant e ca televiziunile au trunchiat chiar și discursul ipocrit și plat al lui Cazanciuc atunci când acesta a atins unele puncte “delicate”.

”Primele victime ale CoVidului au fost libertatea cuvântului... și credibilitatea jurnaliștilor! Dar asta e o chestiune de notorietate deja!”, scrie Dan Chitic.

În final, Dan Chitic îl citează pe Mircea Badea, ca soluție pentru decizia de azi, din Senat:

“Legea carantinării trebuie sa cadă mâine în Senat. Cetățeanul nu poate fi suspect! “Nu-i putem lasă liberi”, nu exista nici în URSS! Libertatea mea nu aparține nimănui!”, îl citează Dan Chitic pe Mircea Badea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic: ”Iohannis trebuie suspendat și demis, iar Orban demis! De urgență!”
Dan Chitic: ”Gata! E prea mult! Voi formula plângere PENALĂ împotriva doctorului Arafat!”
Dan Chitic, apel fulminant: ”E momentul să ne ridicam împotriva lor!”
Chitic îi aruncă în față lui Ciolacu: ”Lasă securismele, ipocrizia și fă ce ai de făcut!”

Загрузка...
Dan Barna

Barna se face de râs în legătură cu Orban! Dana Budeanu, concluzia finală - ”Fătălăilor!”

25
Dan Barna: ”Da, este clar pentru toată lumea că guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei”. ”Premierul Orban să corecteze acest fake news”

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Liderul USR a fost în Piața Victoriei, postând ulterior un text critic la adresa Guvernului PNL, fapt care a fost remarcat imediat de presă.

”Da, este clar pentru toată lumea că guvernul Orban a pierdut controlul pandemiei. (…) În același timp, nu vedem nici un plan concret pentru susținerea economiei. (…) Avem doar un program electoral al PNL care ar trebui să țină locul unui plan real de relansare”, a scris Dan Barna.

Mai mult, liderul USR scrie că ”dacă PSD și PNL se vor comporta și acum la fel cum s-au comportat vreme de 30 de ani, vom avea cu toții de suferit” și consideră că ”dacă vom reuși să schimbăm felul în care facem politică, atunci avem o șansă reală să depășim această criză”.

Reacția presei și a mediului online a fost că… Dan Barna a participat la mitingul din Piața Victoriei, unde s-a cerut demisia premierului Orban!

Această interpretare – și, eventul, câteva reacții telefonice! - l-a făcut pe Barna - să dea înapoi, explicând că NU a avut nimic de-a face cu manifestarea!

”Nu am participat la protestul din Piața Victoriei”, scrie Dan Barna într-o nouă postare – ”Premierul Orban și publicațiile care i-au preluat afirmațiile trebuie să corecteze acest fake news”.

Deci, Barna îl acuză pe Orban de Fake News! Culmea este că tocmai avuseseră o întâlnire la Palatul Victoria – ”o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloș, la guvern cu premierul Orban pentru a continua discuțiile”.

Ce discuții? Vezi Doamne, ”despre o soluție pentru București prin care Gabriela Firea și ceilalți primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereții cu tablourile foștilor primari”. Adică despre o coaliție la București!

Deci, clădirea Guvernului – și, probabil, protocolul - e folosită pentru discuții politice care nu au nicio legătură cu treburile statului – ci cu interese de partid!

”Soția m-a lăsat la Guvern plecând acasă cu mașina - după întâlnire am decis să plec pe jos spre casă (…) am traversat deci prin Piața Victoriei, drumul firesc spre casă”, scrie Barna, arătând că s-a oprit ”câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetățeni după care mi-am continuat drumul”.

Mai mult, Dan Barna, deși criticase anterior Guvernul, acum se dezice total de protest!

”Nu am fost la protestul din Piața Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtășesc în nici un fel convingerile acelor oameni”, scrie Dna Barna.

 Ei bine, între prima postare și a doua apare o diferență atât de mare, încât e clar că lui Barna i-a intrat… cum se spune, un ”morcov”. De exemplu, cel legat de ancheta despre fondurile primite de firmele sale sau de legăturile cu conducerile județene PSD!

Da, Barna pare că a vrut să se justifice în fața lui Ludovic Orban sau… chiar să-i ceară iertare, cum comentează Dana Budeanu, în stilul său inimitabil:

”Barna îi cere iertare lui Orban pe FB”, scrie Dana Budeanu, conchizând – ”Fătălăilor!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
Dan Barna

Загрузка...