Liviu Dragnea

Scandal monstru după alegeri, subiect Liviu Dragnea! ”Regimul Iohannis”, acuzat!

730
(reînnoit 07:08 25.11.2019)
Un prim conflict cu iz politic apărut chiar în primele ore de după victoria lui Iohannis – cel care s-a pronunțat pentru un mandat cu Justiția ca laitmotiv – și a avut asta ca motiv de campanie.

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”ZORII DICTATURII – Regimul Iohannis nu are pace dacă nu le interzice capilor PSD și dreptul la vot! Condamnat politic, Liviu Dragnea a fost împiedicat să își exercite dreptul la vot”, scrie ”Lumea Justiției.

Jurnalista Elena Dumitrache dezvăluie despre un fapt revoltător – și anume că fostului președinte PSD i s-a interzis aceste drept de a vota în Penitenciarul Rahova ”în ambele tururi de la prezidențiale”.

”Prin intermediul avocatei Flavia Teodosiu, Dragnea a formulat plângere penală împotriva celor care i-au încălcat dreptul fundamental de a alege”, scrie jurnalista, citând din plângere: ”Tableta electronică a BEC indică faptul că subsemnatul nu am dreptul de a alege”.

Absolut halucinant, este comentariul Elenei Dumitrache, asta pentru că Decizia ÎCCJ care îl condamnă pe Dragnea îi interzice acestuia  dreptul la vot!

Din articolul publicat în LuJu.ro, rezultă că ”revoltată de decizia celor care i-au interzis lui Liviu Dragnea să voteze”, cunoscuta avocată Flavia Teodosiu a formulat chiar ieri, 24 noiembrie 2019, două plângeri: una la Biroul Electoral Central și una la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

”Conform celor două documente, Liviu Dragnea a solicitat reprezentaților Penitenciarului Rahova atât în primul tur de scrutin din 10 noiembrie 2019, cât îi în al doilea tur din 24 noiembrie 2019, urna mobilă de vot, cerere care, se precizează în plângerile de la BEC și de la PJS5, a fost soluționată de Administrația Penitenciarului Rahova”, scrie LuJu.ro.

Din plângere rezultă că, la primul tur, una dintre persoanele desemnate de la Secția de votare nr 988, Biroul Electoral nr. 46, sector 5, pentru Penitenciarul Rahova, ”o doamnă care nu și-a declinat identitatea”, i-a comunicat lui Liviu Dragnea că ”îi este interzis dreptul de a alege”.

”Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală cât și prin Decizia penală nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă, nici în aceste condiții, nu mi s-a permis să votez”, scrie Dragnea în plângere.

Ieri, în al doilea tur, atunci când s-a prezentat la locul destinat votării din Penitenciarul Rahova, ”un anume "Elvis Munteanu", i-a comunicat fostului lider PSD că "în tableta de la BEC eu Liviu Nicolae Dragnea figurez ca nu am drept de vot"”, scrie Luju.ro

”Deși le-a arătat reprezentanților BEC extrase din sentință și din decizia definitivă a ICCJ, pentru a demonstra că nu are interzis acest drept, Dragnea nu a reușit să își exercite votul”, se menționează în articolul citat.

Liviu Dragnea acuză că ”Prin împiedicarea mea de a-mi exercita dreptul de a alege, mi s-au încălcat drepturile constituționale” și apreciază că vinovate se fac ”persoanele care au întocmit listele electorale permanente și au introdus datele acestea în sistemul electronic pentru a fi utilizat pe tabletele STS la alegerile prezidențiale din anul 2019”.

Mai multe detalii și documente le puteți citi în articolul din ”Lumea Justiției”. 

Noi semnalăm acest prim conflict, cu iz politic, apărut chiar în primele ore de după victoria lui Klaus Iohannis – cel care s-a pronunțat pentru un mandat cu Justiția în prim plan – și a avut asta ca motiv de campanie.

730
Tagurile:
Klaus Iohannis, alegeri, Liviu Dragnea
Tematic
EXIT POLL la alegerile prezidenţiale 2019, ora 18.30: punctul de cotitură
EXIT POLL IRES la alegerile prezidenţiale 2019: s-a decis câștigătorul!
Mircea Badea a șocat – cum s-a dus la vot și pentru ce a votat!
Știrea anului - iată datele Exit Poll OFICIAL! E Președinte!
EXIT POLL Sociopol la alegerile prezidenţiale 2019: diferență uriașă între candidați!
Iohannis, victorios după închiderea urnelor: ”Nu există mai multe Românii!”
Ludovic Orban

Fost premier: ”M-am săturat de acest MĂSCĂRICI mincinos și ticălos, trebuie oprit!”

148
”Absolut normal că nimeni nu te mai crede - nimeni nu mai respectă indicațiile tale mincinoase! Chiar nu înțelegi? Sau obrazul tău este mai gros decât șoriciul?”.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi va avea loc dezbaterea finală și votul la Senat pe legea privind carantina şi izolarea. Premierul Orban nu s-a abținut și, în ciuda protestelor și a declarațiilor critice ale Opoziției, a spus că senatorii dezbat, de fapt, nu proiectul Guvernului ci… varianta adoptată de Camera Deputaţilor, modificată de ”majoritatea PSD-Pro România-ALDE”.

”Practic, Cazanciuc critică colegii lui din partid”, a declarat Orban la B1TV, ”este legea care a fost dezbătută în Camera Deputaţilor, pe care şi-a pus amprenta majoritatea din Camera Deputaţilor, majoritatea PSD -Pro România –ALDE”

Imediat, o reacție violentă a venit de la fostul premier Victor Ponta: ”M-am săturat de acest MĂSCARICI mincinos și ticălos - și cred că s-au săturat toți românii!!!”.

”Lucovid - Impostor nesimțit!”, scrie Ponta, transmițându-i lui Orban să intre site-ul Camerei Deputaților – ”o să vezi că Legea ta penibilă și idioată a fost votată de PSD și PNL (fără să o citească cineva) - deputații PRO România au votat ÎMPOTRIVA (iar ALDE nu mai există în Cameră, impostorule)!!!

Victor Ponta îi spune direct lui Orban: ”Când minți și aberezi non stop și cu atâta nesimțire nu ai cum să conduci România în momente atât de dificile!!!”.

”Absolut normal că nimeni nu te mai crede - nimeni nu mai respectă indicațiile tale mincinoase!”, îi spune Ponta, ”Chiar nu înțelegi? Sau obrazul tău este mai gros decât șoriciul?”.

Concluzia fostului premier este la fel de dură: ”Acest măscărici sinistru trebuie oprit!”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
Ludovic Orban, Victor Ponta

Загрузка...
Carmen Avram

Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban cei doi tac mâlc!

836
Ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mai departe asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă?!

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În ciuda cifrelor prezentate de analiști și de Opoziție privind datele economice și mai ales îndatorarea, reprezentanții Guvernului afirmă că totul merge bine, iar Florin Cîțu pare pur și simplu entuziasmat!

Președintele Iohannis, cel care asigură susținerea Guvernului și îl girează în fața electoratului nu pierde nici un prilej pentru a felicita guvernul pentru ceea ce face, trecând peste toate gafele și mai ales ignorând orice critică, ba chiar și cifrele venite din Europa.

Dar, din păcate un fapt NU îl pot contrazice și Iohannis și Orban – și atunci îl ignoră, tăcând mâlc în privința lui: zona euro, obiectiv prioritar al României, nerealizat de România… dar de care se apropie Bulgaria!

Ori, acest fapt îl aruncă în față Carmen Avram, reputată realizatorare TV devenită europarlamentar.  

”E oficial: Bulgaria e în anticamera zonei euro - a fost admisă (alături de Croația) în mecanismul european al ratei de schimb”, arată Carmen Avram, explicând că ”moneda bulgară va fi acum „conectată” la euro, la rata de 1 euro= 1.95583 leva, în pregătirea aderării”.

Altfel spus, ”în doi ani, Bulgaria ne va lăsa definitiv în urmă, trecând la euro”.

Ceea ce ascund Iohannis și Orban este că în timp ce Bulgaria obține un asemenea succes, ”România nu îndeplinește niciuna dintre cele 4 condiții pentru a face pasul”.

”Nu cred ca i-ați auzit vreodată pe bulgari bârfindu-și patria prin Europa și prin ziarele ei și nici nu i-ați văzut pe liderii de la Sofia să creeze haos, doar ca să stăpânească ei, de unii singuri, țara până la sfârșitul timpurilor”, scrie Carmen Avram.

Iar marea problemă, pe care PNL și cei care se declară ”anti-PSD” o ignoră, este următoarea, perfect spusă de Carmen Avram:

”Nicio națiune n-a crescut vreodată în haos, scandal și lipsă de patriotism”, scrie Carmen Avram, punctând final: ”Când o să înțelegem asta, o să-i ajungem din urmă pe bulgari”.

Oare ce vor face Orban și Iohannis? Vor tăcea mâlc asupra subiectului – sau vor da vina pe guvernarea PSD – Dăncilă… asta chiar după ce Banca Mondială a evidențiat realizările economice ale respectivului cabinet?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

836
Tagurile:
PSD, Moneda Euro, Zona euro, Bulgaria, Klaus Iohannis, Carmen Avram

Загрузка...
Andrzej Duda

Polonia, victorie la limită, lecție pentru Bruxelles, care NU își poate impune agenda!

0
Victoria este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Iar, în Polonia s-a derulat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între actualul președinte, social-conservatorul Andrzej Duda, şi primarul liberal a Varşoviei, Rafal Trzaskowski.

Conform datelor exit-poll, Andrzej Duda ar fi câștigat la limită, obținând 50,6%, în timp ce Trzaskowski are doar 49,6%. Ultimul sondaj Ipsos, publicat azi noapte, arată că Duda a obținut 51% din sufragii.

Victoria lui Duda este criticată de medii occidentale, care se tem de continuarea politicilor conservatoare şi de reformele justiţiei pe care UE de contestă.

De cealaltă parte, Rafal Trzaskowski a promis reforme prin susţinerea minorităţilor şi ”va bloca încercările guvernului de a politiza sistemul judiciar care atacă valorile democratice”, transmite BBC.

Duda este un ”conservator social” şi vrea să apere „modelul tradiţional de familie”, susţinăte programul 500+, prin care familiile primesc 110 euro pe lună pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani.

Occidentul îi reproșează lui Duda politica împotriva pătrunderii ideologiilor progresiste, mai ales a celor gender, președintele promițând să protejeze familiile poloneze de ”ideologia LGBT” sau de educaţie sexuală în şcolile de stat.

Polonia a adoptat o formă morală de ”educaţie de viaţă în familie”, dar numai pentru studenți și, făcute, atenție – de preoţi sau călugăriţe. De asemenea, Duda se opune avorturilor.

Preşedintelui Duda i se reproșează și modificările legislative privind ”controlul sistemului judiciar şi al presei”, transmite BBC, într-un amplu comentariu

În relația cu UE, situație este mereu încordată - Polonia este cel mai mare beneficiar net al absorbțiilor fondurilor UE,  dar Duda a numit UE o comunitate ”imaginară din care nu câştigăm prea mult”.

Rafal Trzaskowski este susținut de Platforma Civică, așa zisă de centru-dreapta, formaţiunea lui Donald Tusk, și are o agendă liberal progresistă, participând chiar la marşurile LGBTQ şi a propus introducerea educaţiei sexuale în şcoli. De asemenea, el susține agenda Bruxelles-ului, contra reformelor din Justiție adplicate de Duda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Alegeri, alegeri, Polonia, Andrzej Duda

Загрузка...