Alegeri prezidențiale 2019

Rezultate finale la alegeri prezidențiale: surprize în Republica Moldova

338
Voturile din Republica Moldova s-au dus, în marea lor majoritate, către Klaus Iohannis. Theodor Paleologu a obținut însă un surprinzător loc doi în opțiunile de vot ale cetățenilor români din această țară

BUCUREȘTI, 11 nov - Sputnik, Marius Holdean. Klaus Iohannis a fost preferatul majorității alegătorilor români care s-au prezentat la cele 37 de secții de votare deschise în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale, numărul total de voturi fiind de 43.171.

Klaus Iohannis a fost votat de peste 76% din cetățenii români care au votat în Republica Moldova, obținând 33.262 de voturi. Surpriza o constituie locul doi obținut de candidatul PMP Theodor Paleologu, care a fost preferat de 9% din alegători, cu 3.923 voturi.

Candidatul USR-PLUS a fost al treilea în preferințele din Republica Moldova, obținând 3.233 voturi, adică 7,4%. Fostul premier Viorica Dăncilă a fost preferată de doar 2,5% din alegătorii din Republica Moldova (1.073 voturi).

Pe locul cinci s-a clasat Mircea Diaconu cu 536 de voturi.

338
Tagurile:
Mircea Diaconu, Dan Barna, Theodor Paleologu, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Rezultate, vot, republica Moldova, România, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

Загрузка...