Klaus Iohannis, la consultările cu USR, Dan Barna

Alegeri prezidențiale 2019: pe ce loc va fi Dan Barna?

621
Dan Barna își joacă viitorul politic în ultima oră de votare, susținătorii săi sperând ca acesta să recupereze decalajul care îl separă de Dăncilă și să reușească să ajungă în turul doi

BUCUREȘTI, 10 nov - Sputnik, Marius Holdean. Marea bătălie a primului tur de scrutin a fost între Viorica Dăncilă și Dan Barna, iar ea nu s-a încheiat. În măsura în care în diaspora vor mai fi români care vor dori să voteze și după ora 21.00, ea ar putea continua până la ora 23.59, limita la care poate fi prelungit programul de vot acolo unde există doritori.

Un decalaj serios a existat între Dăncilă și Barna toată ziua, acesta s-a mai diminuat în urma apelurilor ilegale făcute de unii reprezentanți ai USR-PLUS, dar distanța rămâne și pune ambele tabere, atât cea de la PSD, cât și cea de la USR-PLUS, într-o mare tensiune.

Tabăra lui Barna are speranțe ca voturile din diaspora să le ajute candidatul, acestea nefiind incluse în exit poll. Va fi un scor strâns, până la urmă, ca și la europarlamentare, când câștig de cauză a avut totuși PSD.

Întrebarea care e pe buzele tuturor este dacă Barna se va califica pentru turul doi al prezidențialelor sau va rata la mustață, rămânând pe locul trei. Despre Iohannis nu mai întreabă nimeni nimic, pentru el este important totuși să ia mai mult de 40 la sută ca să își ia avânt considerabil pentru turul doi.

Dar miza acestor alegeri a fost și rămâne bătălia dintre locul doi și trei.

621
Tagurile:
Turul doi, Dan Barna, exit poll, Rezultate, alegeri președinte
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
Tematic
Știrea serii: Dan Barna a cedat - a fost ”frăgezit”!
Război total PNL-USR: Rareș Bogdan îl amenință pe Dan Barna că nu intră în turul doi
Dan Barna, atitudine fermă înaintea votului – dar îl va ține și după?
Sondaj: Va intra Viorica Dăncilă în turul al doilea? Sau Dan Barna?
Alegeri prezidențiale 2019: disperare în tabăra lui Dan Barna că nu prinde turul doi

Загрузка...