Ursula von der Leyen și David-Maria Sassoli

Europa așteaptă votul pentru Guvernul Orban ca se poată înființa Comisia Europeană

56
Situație inedită la nivel european: Bruxelles așteaptă cu sufletul la gură votul de astăzi din Parlament ca să primească o nominalizare de comisar din partea noului Guvern și să poată pune în funcțiune Comisia Europeană

BRUXELLES, 4 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Votul pentru Guvernul Orban este foarte important și la nivel european. Preşedintele Comisiei Europene este obligată să aștepte după rezultatul votului de învestitură a Executivului pentru a numi Comisarul pe Transporturi din partea României.

Ursula von der Leyen trebuie să aștepte ca România să aibă un guvern nou pentru a primi o propunere autorizată de comisar, dar, dacă Guvernul nu trece, va trece peste interesele popularilor europeni și ale lui Iohannis și îl va numi pe Victor Negrescu, propunerea Guvernului Dăncilă, pentru că nu mai poate amâna intrarea în funcție a noii Comisii Europene din cauza crizei de la București.

Victor Negrescu este a treia nominalizare pentru aceasta funcţie făcută de PSD după ce preşedintele Comisiei Europene i-a respins pe Rovana Plumb şi Dan Nica. Pe de altă parte, pe banca liberalilor, se încălzește Siegfried Mureșan.

56
Tagurile:
Comisia Europeană, Europa, Orban, Guvernul
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban (94)
Tematic
Comisia Europeană și echilibrul politic din UE, la mâna României
Răsturnare de situație: Dăncilă spune că Negrescu încă poate fi comisar european!
Scandalul comisarului european al României, rezolvat la Bruxelles

Загрузка...