Florin Cîțu

PSD a câștigat: Florin Cîțu a primit aviz negativ în Parlament

889
Senatorul Florin Cîțu, propunerea PNL pentru ministru al Finanțelor în guvernul Ludovic Orban, a primit astăzi aviz negativ în Parlament în urma audierilor din comisiile de specialitate

BUCUREȘTI, 29 oct - Sputnik, Marius Holdean. De fapt, voturile pentru Cîțu au fost la egalitate, 19 pentru și 19 împotrivă, dar pentru aviz favorabil este nevoie de o majoritate de voturi pentru, așa încât avizul este considerat negativ, confrom președintelui de ședință.

Avizul din Parlament este însă consultativ, iar în urma audierii candidatul pentru funcţia de ministru care a primit aviz nefavorabil poate fi retras de prim-ministrul desemnat sau poate fi păstrat. Probabil că Orban îl va păstra pe Florin Cîțu, dar acest lucru nu înseamnă că PSD nu a avut o victorie de etapă în procesul de instalare a unui nou guvern.

De altfel, audierea lui Cîțu a fost cea mai tensionată dintre toate audierile de astăzi, în ședință având loc schimburi dure de replici și acuze pe măsură.

Capul răutăților a fost nimeni altul decât Eugen Teodorovici, senator PSD și cel care a ocupat portofoliul la care speră liberalul: ”Dle Cîțu, că sunteți hoț, știe toată lumea”, i-a aruncat o provocare Teodorovici.

Cîțu a fost apărat de Eugen Nazare, senator PNL: ”Hoț ești tu! Cum faci așa afirmații?”, la care Teodorovici a arătat că a venit cu lecția pregătită: ”Cîțu are de plătit pentru ultimii 3 ani de zile la Primăria Capitalei bani pentru biroul parlamentar. Are și somație”.

PSD a știut că poate da o lovitură de imagine dacă propunerea PNL pentru Finanțe primește aviz negativ, așa că și-a concentrat eforturile în acest sens și a reușit.

889
Tagurile:
Parlament, ministrul finanțelor, PNL, PSD
Tematic
Năstase: ”Ați luat-o în barbă o dată, votându-l de două ori pe Băsescu. Mai vreți?”
Reputat specialist, date concrete: programul PNL e dezastrul unui mare domeniu economic
Știrea serii: Dan Barna a cedat - a fost ”frăgezit”!
Cum a blocat România formarea noii Comisii Europene
Parlamentul a stabilit când va avea loc votul de învestire a Guvernul Orban
Ce politică va avea Realitatea după ce Gușă a devenit membru PSD
Dăncilă se bate cu Orban pe comisarul european al României
Știre șoc: Realitatea Tv se închide
Iohannis, dat în vileag: ironii batjocoritoare la adresa Armatei!

Загрузка...