Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Ponta l-a respins iar pe Orban: ”Uite NU votam!”. Primele REPRESALII contra unui coleg!

398
Fostul premier știe clar la ce să se aștepte: atacuri, campanii de dezinformare și acțiuni la parchet… la pachet! Oricând pot fi demarate alte ”frăgeziri”, mai ales cu un ”guvern al meu”.

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Nu am văzut nicio echipă guvernamentală - nu am văzut niciun program de guvernare - nu am văzut niciun proiect economic sau administrativ care să ne scoată din criză - nu am văzut nicio soluție la problemele adevărate ale oamenilor!” – este mesajul clar al lui Victor Ponta.

În aceste condiții, fostul premier se revoltă: ”TREBUIE să votez Guvernul PNL Orban - că așa strigă la noi unii care vor doar să se ridice pesediștii de pe scaune să se așeze ei!!!”

”Uite că NU votam!”, spune ferm Victor Ponta, opunându-se ferm unui compromis.

Amintind că a ”luptat” contra puternicilor din PSD, Ponta atrage atenția – evident, cu adresă Iohannis și Orban – că ”putem să luptăm în continuare și cu noua Echipă Orban, Barna, Băsescu, Hunor și Tăriceanu!”.

”Cât timp facem ceea ce este bine pentru România și ProRomânia – rezistăm!”, le întoarce replica Ponta. Ori, prin asta Ponta definește clar și reciproca: Orban, Iohannis și compania nu fac ”ceea ce este bine pentru România”.

Dar, fostul premier știe clar la ce să se aștepte: atacuri, campanii de dezinformare și acțiuni la parchet… la pachet!

Ludovic Orban ”întâi mă roagă să îl votez - după care mă înjură “pe surse”!” , spune Ponta.

”Nu cred că are rost să mai tot contest niște minciuni “pe surse” / evident că nu am discutat azi, la întâlnirea cu reprezentanții PNL de nicio funcție și niciun minister - niciunul dintre liberalii prezenți la discuție nu și-a asumat să își asocieze numele cu o minciună atât de gogonată - dar sunt destule “cozi de topor” dornice să facă treaba murdară!”, a scris Ponta după o dezinformare transmisă de presa pro-Iohannis.

Însă, problema gravă este că împotriva lui Ponta și a partidului său vor începe represalii mai dure, în justiție.

”Știam că dacă NU votez Guvernul PNL Orban o să înceapă același tip de mizerii ca și în 2015 (când NU am votat Guvernul Cioloș)”, a scris Ponta pe Facebook, lăudându-se ”sunt vaccinat - și #rezist!”.

Oare?... În 2015, împotriva lui Ponta au fost demarate acțiuni la parchet, finalizate favorabil în instanță… dar după ani de zile de tracasări! Iar fostul premier știe că, din cauza funcțiilor avute, oricând pot fi demarate alte ”frăgeziri”, mai ales cu un ”guvern al meu”.

De altfel, primul pas a fost făcut, iar adjunctul politic al lui Ponta, Nicu Bănicioiu, a fost chemat la Parchetul General, în ciudatul dosar ”Colectiv” – subiect folosit de Iohannis și în 2015. Spun că dosarul e ”ciudat”, pentru că sunt luate la rost autorități centrale, fără legătură cu nenorocirea de acolo – dar sunt ignorate anchete (private) care au demonstrat că acolo e posibil să vorbim de un adevărat atentat.

”Le-a mers “frăgezirea” lui Barna în 24 de ore! Tot NU votez!”, încheie Victor Ponta pe Facebook… curajos, deocamdată.

Pe de altă parte, Mircea Badea spune că ”Ponta va face ce i se va spune”. Interesant este că Victor Ponta NU a scris nimic după toată tevatura cu chemarea lui Bănicioiu la Parchetul General în cazul ”Colectiv”. Oare de ce?...

398
Tagurile:
Guvern, vot, Pro România, Ludovic Orban, PNL, Victor Ponta
Tematic
Ponta, făcut praf… ca niciodată! ”I-a trădat pe toți, NU e pro România, ci pro trădare!”
Pleșoianu aduce la Parlament… remediul naturist anti Iohannis, Ponta și Tăriceanu!
Jocul disperat al ”trădărilor” și dezinformării! Ponta, anunț bombă… și memorie scurtă!
Băsescu uimește: ”Dancilă îl spulberă pe Barna”, Ponta și PSD ”revin la un singur partid”!
Adrian Severin

Adrian Severin: Iată cum va arăta lumea nouă

427
O analiză de excepție, o viziune sistemică asupra bătăliei dintre globalism și naționalism, rezultatul fiind… o lume nouă.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Fostul ministru de Externe Adrian Severin a scris una dintre cele mai interesante analize sistemice, axându-se pe vectorii principali de putere care au influențat istoria ultimilor 30 de ani.

Analiza este structurată pe trei planuri: ”De la post-bipolarism la post-americanism”, ”De la criza democrației la decesul democrației”, ”Dictatura tehnologică și reideologizarea relațiilor umane”. În plus, ca o rezultantă a evoluției sau a intersectării acestor trei planuri în ultimele decenii, Severin vede paradigma actuală prin confruntarea între ”Globalism și naționalism”.

Analiza merită citită integral – a fost publicată de DC News, dar eu voi nota acum, idei din această din urmă temă ”Globalism și naționalism”, care prefigurează o nouă ordine mondială. Sau, altfel spus, cum va arăta lumea de mâine.

În fapt, Severin aduce atrage atenția că și odată cu dispariția ordinii mondiale bipolare se anunța ”trecerea la o altă ordine tot globală”.

”Simțindu-se că dispariția bipolarismului revitalizează naționalismele, ideea națională era demonizată, fiind tratată, în același timp, ca un fenomen secundar și trecător”, scrie Severin.

Și, în consecință, ”încercarea eșuată de monopolarism și dezordinea mondială care i-a urmat, au dat avânt naționalismului, venind rândul la demonizare al globalizării”.

Dar, în ciuda acestui fenomen și a ceea ce Severin consideră ca o confruntare ”cu susțineri relativ egale”, de fapt ”globalizarea este inevitabilă”, spune fostul șef al diplomației.

Mai mult, Severin subliniază că această globalizare poate fi ”profitabilă, cu condiția ca edificiul politic global să se construiască din cărămizi naționale, precum și că, în lipsa unei ordini globale consensuale, naționalismul ne va împinge din nou spre război”.

De asemenea, adaugă Severin, ”se ignoră că atât naționalismul marilor puteri, cât și lipsa de structură națională a uniunilor politice suprastatale, duce la opresiunea de tip imperial”.

Severin face o apreciere interesantă: ”Pe plan mondial, puterile care nu mai au resurse spre a domina la nivel global, precum este Rusia, susțin preeminența ordinii naționale”.

”Dimpotrivă, puterile care au asemenea resurse, precum China, promovează ideea unei (noi) ordini globale, post americane”, consideră Severin.

Aici merită introdus un comentariu – poate că Moscova, singura care a avut nu numai puterea, dar și responsabilitatea unui pol mondial, nu mai vrea să se încarce cu o asemenea greutate. Moscova a însemnat un centru de putere pe toate planurile, mai ales ideologic – factor care, așa cum sublinia și Adrian Severin într-un capitol anterior, a avut o însemnătate decisivă mult timp.

Acum avem, confruntarea dintre tabăra Trump și tabăra Biden / Harris adică, spune Severin, ”a fost în principal aceea dintre viziunea naționalistă și cea globalistă” – viziuni care ”au scindat societatea și clasa politică americană”.

Atenție și la una dintre cele mai interesante teorii, care pune într-o lumină ridicolă SUA: ”Să fi avut loc sub ochii noștri, orbiți de spectacolul faptului divers, prima confruntare dintre Rusia și China, desfășurată pe teritoriul SUA?”.

Argumente sunt aduse chiar de Trump și Biden – ””democrații l-au acuzat pe Trump de conivențe cu Rusia, iar republicanii pe Biden de sprijin chinez… poate nu întâmplător”, scrie Severin.

”Se poate spune că, măcar la nivelul simbolurilor și ideologiilor lucrurile așa au stat, prefigurând evoluțiile viitoare ale realității politice”, consideră Severin. ”În acest sens, nu este de mirare nici faptul că echipa Biden a primit sprijin din partea Europei germane, tot mai apropiată de China, care nu atât revenirea Americii în fruntea lumii occidentale, promise de Joe Biden, o dorește, ci eradicarea naționalismului american, iar în subsidiar dispariția ordinii mondiale americane, în favoarea unei ordini tot globale, dar post-americane”.

În pași concreți, Severin apreciază că, în măsura în care viziunea globalistă intrinsecă mandatului administrației Biden / Harris are câștig de cauză, ”ne putem aștepta la punerea ideii naționale sub presiuni sporite și, odată cu aceasta, la un refuz al democrației, simultan cu instalarea unei dictaturi culturale și politice a digitalizării; digitalizare transformată din mijloc în scop și din facilitator al vieții sociale în mod de viață socială”.

Și vine întrebarea cea de pe urmă, impunând o concluzie a excelentei analize: ”Cum va arăta această lume nouă?”.

Uitați-vă în jur! Semnele ei au răsărit – ne îndeamnă la observație și gândire Severin.

”Va fi, din câte ne putem da seama, austeră, frugală, uniformizată, colectivistă (nu comunitaristă) dar desocializată, agnostică, iliberală, cu multe obligații individuale și foarte puține drepturi și, desigur, digitalizată”, scrie Adrian Severin.

Și, atrage atenția omul politic – ”întrucât direcția este obiectivă, nu are rost nici să ne înspăimântăm nici să ne revoltăm”.

Atunci, care este soluția? ”Trebuie să optimizăm și să ne adaptăm”, ne sfătuiește Adrian Severin.

”Lumea pe care o știm, moare. O nouă lume se naște. Nu este pe placul nostru. Se pare, însă, că pendulul istoriei nu poate fi oprit” – este concluzia analizei lui Adrian Severin.

Așadar, să vedem mâine cum răsar zorii minunatei lumi noi. Eventual (re)citindu-l pe Huxley. 

427
Tagurile:
Adrian Severin
Tematic
Severin: CE este în spatele atacurilor lui Iohannis la PSD!
Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”
Severin: ”CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Загрузка...
David Muniz

E oficial, EL va fi în locul lui Zuckerman. Știe rusa!

891
(reînnoit 16:03 19.01.2021)
În prezența prim ministrului Florin Cîțu, Adrian Zuckerman l-a prezentat pe cel care îi va ține locul a precizat când va pleca din Români.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Încă ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a efectuat o vizită de rămas-bun la Guvern, unde s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu.

Ambasadorul a mers alături de cel care va ține locul până la o altă numire - adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care devine, din 20 ianuarie, însărcinatul cu afaceri al SUA în România – „Chargé d’Affaires”.

Într-un comunicat al Ambasadei SUA, se arată că ”prim-ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relația bilaterală și a adăugat că așteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz”.

„Domnul Muniz l-a asigurat pe Prim-ministru că relația româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administrației Biden și și-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

Conform datelor oficiale, David Muniz, lucrează de peste 19 ani în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Diplomat de carieră, înainte de sosirea la Bucureşti, a fost Adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat.

Anterior, în perioada iulie 2015-august 2018, el a fost Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana, în Albania.

În prezentarea Amnasadei se mai menționeză printre funcţiile ocupate anterior:

-Director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia.

-ofiţer principal adjunct şi şef al Secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk, Irak.

-Adjunct interimar al Şefului Misiunii Diplomatice şi şef al Secţiei politico-economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa, Muntenegru.

-ofiţer politic la Ambasada SUA de la Priştina, Kosovo.

-activitate diplomatică la Kuala Lumpur, Malaezia şi Ekaterinburg, Rusia.

Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Georgia, este licenţiat în istorie şi ştiinţe politice de la Universitatea James Madison din Virginia.

David Muniz a studiat limbile albaneză, sârbo-croată şi, atenție – rusă!

A primit numeroase premii acordate de către Departmentul de Stat, inclusiv mai multe Superior Honor Awards şi Meritorious Honor Awards.

891
Tagurile:
Adrian Zuckerman
Tematic
Zuckerman, pus într-o postură penibilă de un ministru!
Zuckerman e decorat după ce ”a fost o rușine pentru România”
Surpriza zilei: Zuckerman pleacă din România în mare grabă!

Загрузка...