Cutremur în Justiție confirmat se pune la cale o lovitură contra șefei CSM, Lia Savonea!

780
(reînnoit 15:01 06.10.2019)
Prin îndepărtarea Liei Savonea și în contextul în care toate parchetele mari au conduceri interimare, Justiția ar fi dominată puternic de politic.

BUCUREȘTI, 6 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atrăgeam atenția recent că judecătoarea Lia Savonea, președinta CSM, este efectiv luată la țintă în ultimele zile. Aprecieri asemănătoare au făcut în spațiul public avocata Ingrid Mocanu și președinta UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan.

Reaminteam că Lia Savonea a avut curajul de a respinge consultările de la Cotroceni pe tema referendumului lui Iohannis, acuzându-l de subminare a autorității CSM și a independenței Justiției.

”Resping categoric asocierea imaginii justiției cu activitatea politică, precum și orice încercare de a fi utilizate nevoile justiției în scop politic”, i-a transmis atunci Savonea lui Iohannis și avertizându-l că ”procedând în această modalitate sunt subminate autoritatea și rolul constituțional al CSM”.

Tot Lia Savonea a avut curajul să-i ceară Anei Birchall să spună clar dacă a avut vreo discuție cu procurorul general al SUA în sensul unei ”foi de parcurs” pe Justiție, așa cum afirmase ambasadorul SUA la UE.

Și iată că în urma acestor acte de apărare a independenței Justiției și a CSM, Lia Savonea s-a trezit subiect al unei reclamații la Agenția Națională pentru Integritate… făcută de ”o persoană fizică”, un ”simplu cetățean”. Și, ce să vezi, ANI a reacționat cu o celeritate… neobișnuită!

Ei bine, acum vine confirmarea acestei ”conspirații” contra Liei Savonea: se va încerca revocarea din funcție a incomodei președinte a CSM! 

Acțiunea ar putea avea loc chiar marți, 8 octombrie, când are loc plenul CSM. Ședința are pe primul punct al ordinii de zi validarea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie – și este a șasea oară când Lia Savonea încearcă să ducă la bun sfârșit această procedură.

Chiar în această ședință, ”un grup ostil judecătoarei Lia Savonea, care cuprinde şi membri ai CSM, încearcă revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Consiliului”, au precizat surse din sistemul judiciar pentru STIRIPESURSE.RO

Revocarea preşedintelui CSM se poate face la cererea a o treime dintre membrii Consiliului (7 membri, dintre cei 19) şi se aprobă cu majoritatea voturilor plenului (10 voturi), procedura fiind prevăzută în Legea 317/2004, articolul 55, precizează sursa citată.

Iată articolele de lege:

(10) Revocarea din funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte, în caz de neîndeplinire sau îndeplinire defectuoasă a atribuţiilor prevăzute la art. 24 alin. (3) lit. a)-g), se propune de o treime din numărul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii şi se dispune prin votul majorităţii Plenului Consiliului, în prezenţa a cel puţin 2/3 dintre membrii săi. Hotărârea Plenului se redactează în cel mult 20 de zile şi se comunică de îndată.

(11) Hotărârea de revocare poate fi atacată cu contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Contestaţia se judecă în complet format din 3 judecători. Introducerea contestaţiei suspendă de drept executarea hotărârii. Hotărârea prin care se soluţionează contestaţia este definitivă.

În acest moment, surse din CSM consideră însă că șansele de revocare sunt destul de slabe deoarece ar fi ”puţin probabil ca 10 membri ai CSM să adere la un asemenea demers radical cum este schimbarea preşedintelui”, arată sursa citată, care completează că dacă o asemenea mişcare ar avea succes ar putea fi contestată la ÎCCJ, ”moment în care executarea hotărârii de revocare se suspendă” și ”până la judecarea unei asemenea contestaţii, mandatul Liei Savonea ar putea expira”.

Precizăm că până marți președintele ar putea semna mandatul de revocare al Anei Birchall, așa cum a cerut CCR. De asemenea, presa anunță că luni și marți Birchall va fi plecată din țară la Consiliul JAI al UE.

De asemenea, este de așteptat ca, în cazul căderii guvernului Dăncilă, una dintre primele măsuri să fie desființarea SIIJ – și implicit eliminarea susținătorilor acestei secții, deci și a Liei Savonea.

În aceste condiții, prin îndepărtarea Liei Savonea și în contextul în care toate parchetele mari au conduceri interimare, Justiția ar fi dominată puternic de politic.

780
Tagurile:
justiție, Lia Savonea
Tematic
Șocul anului: Băsescu, înfundat de Justiție! Îl pasc pușcăria și demiterea de la Bruxelles
Scandal monstru în Justiție: „Ana – Genunchereasa” e făcută praf!
Noroc că nu e român! Candidatul Belgiei pentru justiție, suspiciuni grave de corupție!
Partidul Social Democrat, PSD

PSD, reacție la evenimentele de la Washington

155
Social democrații au reacționat la preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite ale Americii de către controversatul Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Prezentat pe larg de mass media din România, spectacolul instalării lui Joe Biden a fost întâmpinat cu reacții și de partidele și oamenii politici din România.

PSD a reacționat prin președintele Marcel Ciolacu: „Salut preluarea mandatului de Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden”.

Ciolacu face o referire la planul economic și social al noii administrații americane, ”din care pot învăța și guvernanții din România”. Ce să învețe oare? Planul economic  al SUA se ridică la 1,9 trilioane de dolari!...

Dar, Ciolacu punctează bine – planul ”cuprinde printre altele creșterea salariului minim la 15 dolari / oră, acordarea unui sprijin financiar fiecărei familii pentru stimularea consumului, creșterea finanțării pentru campania de vaccinare și educație, proiecte mari de infrastructură și modernizarea economiei”.

”Mai exact măsuri economice propuse și de PSD și atacate în mod repetat de alianța PNL-USR”, subliniază Marcel Ciolacu.

Interesantă trecere a PSD – de la fanii lui Trump, devin fanii lui Biden!

”Cel de-al 46-lea președinte al SUA și-a propus ca Statele Unite să revină în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, să revigoreze parteneriatul transatlantic și să joace un rol activ în NATO, element esențial pentru România”, dă obolul Ciolacu.

Și, desigur, președintele PSD este ”convins că noua majoritate democrată va permite Statelor Unite să continue să rămână un model de democrație și ne dorim ca parteneriatul cu România să fie extins și benefic ambelor părți”.

O glumă… sau ce? Oare nu majoritatea democrată și administrația Obama au susținut ”statul paralel” din România, persecutarea politicienilor și afaceriștilor – în special a celor din PSD?

”Mult succes, Joe Biden si Kamala Harris!”, a încheiat Marcel Ciolacu mesajul de pe pagina sa de Facebook. Trebuia să facă acest gest, desigur. La fel a făcut și Geoană, înainte să fie lucrat de ”Sistemul” lui Băsescu, susținut de americani.

La fel a făcut și Dragnea, când a fost ales Trump. Și a ajuns la pușcărie, iar Trump l-a trimis aici pe Zuckerman, care a călcat în picioare PSD.

Joe Biden este un personaj mai mult decât controversat – iar controversele se leagă și de România. Oare ce rol crede Ciolacu că îl va rezerva Biden pentru PSD? Pot să pariez deja… pe negru!

155
Tagurile:
PSD
Tematic
Sondajul momentului: PSD, AUR și USR – schimbări importante
Lider sindical cere iertare PSD, regretă atacurile la Dragnea!
PSD denunță, cu cifre, ce ”crimă” a planificat Guvernul

Загрузка...
Florin Cîțu, prim-ministrul României

E oficial, Guvernul a modificat Strategia de vaccinare

414
(reînnoit 17:36 20.01.2021)
Știre de ultimă oră, s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare – sunt element importante în conținut.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Ministerul Sănătăţii anunță că s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, ideea principală fiind asigurarea că prioritizării pentru vaccinare a vârstnicilor și persoanelor vulnerabile.

”Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane vulnerabile și 25% pentru personalul din domenii esențiale”, arată Ministerul Sănătății.

Iată ce cuprinde Hotărârea de Guvern:

Articol unic.

1. Alineatul (3) al articolului 2 se modifică și va avea următorul cuprins:

“(3) Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică și direcțiile de sanătate publică județene și a municipiului București.”

2. După alineatul (5) al articolului 2 după se introduce un nou alineat, alin.(6), cu următorul cuprins:

„(6) În vederea validării datelor introduse pentru programarea activității de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, Sistemul informatic integrat „Programare-vaccinare-ROVACCINARE”, dezvoltat și administrat din punct de vedere tehnic de Serviciul de Telecomunicații Speciale, se interconectează cu sistemele informatice ale instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în îndeplinirea măsurilor prevăzute în strategia de vaccinare, astfel cum sunt reglementate de prezenta hotărâre, precum și cu sistemele informatice ale unor asociații profesionale din România, cu acordul și în condițiile stabilite de titularul sistemului informatic interconectat, cu respectarea prevederilor legale privind protecția datelor cu caracter personal.”

3. În anexă, la capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, după punctul (ii) al literei a) se introduc două noi puncte, punctele (iii) și (iv), cu următorul cuprins:

“(iii) persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea

(iv) persoane fără adăpost”

4. În anexă, la capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, punctele (i) și (ii) ale literei b) se se modifică și vor avea următorul cuprins:

“i.) personal-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului, respectiv Parlament, Curtea Constituțíonală, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere şi instituţii subordonate acestora”.

ii) personalul în activitate din cadrul celorlalte instituții din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională, precum și executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției și avocații înscriși în tabloul avocaților întocmit potrivit Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”

5. În anexă, la capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, la punctul (iii) al literei b) se introduc trei noi liniuțe, cu următorul cuprins:

- personalul navigant român maritim și fluvial;

- personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol)

- personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU).

6. În anexă, la capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, după punctul (viii) al literei b) se introduc treisprezece noi puncte, punctele (iX) și (XXI), cu următorul cuprins:

„(ix) personalul care lucrează în domeniul pompelor funebre, direct implicat în manipularea cadavrelor umane;

(x) personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii;

(xi) persoanele care asigură asistență medicală și socială persoanelor prevăzute la pct.(iii) al lit.a);

(xii) personalul din administrația publică locală;

(xiii) lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale;

(xiv) personalul din Administrația Națională de Meteorologie

(xv) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare de carieră și reprezentanțelor organizațiilor internaționale din România, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc, deținători de cărți de identitate special emise de Ministerul Afacerilor Externe;

(xvi) personalul civil și militar care urmează să execute misiuni în afara

teritoriului național, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc la post, anterior plecării în misiune;

(xvii) inspectorii sociali din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a structurilor subordonate acestora.

(xviii) personalul Curții de conturi a României și ai camerelor de conturi judeţene şi a municipiului Bucureşti

(xix) personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței

(xx) sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi‘‘

7. În anexă, la capitolul XI, litera A din subcapitolul 3, litera c) se modifică și va avea următorul cuprins :

“3) Etapa a III-a - Populaţia generală :

“a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :

i) lucrătorii din Industria extractivă,

ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare

iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante

iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare

v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.

vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;

vii) membrii Uniunii naționale a notarilor publici

b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;

c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani. ”

8. În anexă, la capitolul XI, subcapitolul 3, punctul A, litera c) se modifică și va avea următorul cuprins :

“c) stabilirea schemei de personal, estimarea necesarului de echipamente de protecţie, materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor.

Un centru de vaccinare fix va dispune de unul sau mai multe cabinete de vaccinare cu program adaptat nevoilor. Activitatea din centrul de vaccinare fix/mobil se va organiza în baza unor proceduri de lucru specifice. Pentru eficientizarea procesului de vaccinare şi pentru evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, procesul de vaccinare se va realiza în baza unei planificări. Se va realiza consemnarea în dovada de vaccinare a datei pentru efectuarea rapelului şi din RENV se va efectua notificarea persoanei vaccinate cu 24 de ore anterior prin SMS şi/sau e-mail.

Pentru etapele a II-a şi a III-a, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie, centre drive-through.

 Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronică, telefonică sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică.

Pentru etapa a II-a, programările în vederea vaccinării se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% persoane din categoria de la lit.a) al subcapitolul 2, punctul 2 al literei C și respectiv 25% persoane din categoria de la lit.b) al subcapitolul 2, punctul 2 al literei C”.

414
Tagurile:
Strategie, Vaccinare, Guvernul

Загрузка...
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

0
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

0
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...