Generalul Florian Coldea

”Nucleară” în scandalul Caracal: Florian Coldea ar avea o legătură cu cazul

17450
(reînnoit 07:36 06.10.2019)
”Lucrul ăsta îl știu de la un ofițer de informații, care este specializat în protecția unor obiective de acest fel și care are și ceva informații de la camarazi din zona respectivă”.

BUCUREȘTI, 6 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul jurnalist de investigații Mirel Curea a lansat aseară o teorie care va isca, fără îndoială, un nou scandal. Redactorul șef adjunct al Evenimentului Zilei afirmă că omul numărul unu al serviciilor românești, generalul Florian Coldea, ar avea o legătură cu cazul Caracal.

Curea pleacă de la o realitate certă, dar pe care anchetatorii cazului Caracal par să NU o ia în seamă: Deveselu. ”Serviciile de informații foarte prezente în zonă, nu mai explic de ce”, spune Mirel Curea.

”Contrainformativ zona aceea este una dintre cele mai protejate din lume, ținând cont de importanța obiectivului de la Deveselu, serviciile de informații Românești au dat toate informațiile pe care le-au avut cu privire sau în măsură să elucideze acest caz”, afirmă jurnalistul.

Mai mult, Mirel Curea afirmă că are informații „din interior”.

”Lucrul ăsta îl știu de la un ofițer de informații, care este specializat în protecția unor obiective de acest fel și care are și ceva informații de la camarazi din zona respectivă”, afirmă investigatorul.

Ei bine, de aici și până la complicațiile și efectele scandalului Caracal nu a mai fost decât un pas: politica!

”Îl vedeam pe domnul Cumpănașu cum devine prezidențiabil, neavând nicio șansă să devină președintele României, dar rupând votul dintr-o anumită zonă”, explică Mirel Curea, care punctează – ”Și acolo e mâna lui Coldea - văd jocul lui!”.

Să facem un exercițiu de gândire: de unde ia voturi Cumpănașu? Evident, din zona antisistem dar și din alte zone. Pleșoianu a fost o victimă, fără doar și poate, a apariției puternice a lui Alex Cumpănașu. Așteptăm ca Mirel Curea să își dezvolte teoria. 

17450
Tagurile:
Caracal, Florian Coldea
Tematic
Răceala generalului Florian Coldea, subiect de glume
Dragomir: „Florian Coldea a urât-o pe Alina Bica de moarte"
Florian Coldea, prezență surprinzătoare alături de un mare om de cultură!
Călin Popescu Tăriceanu

Ultima oră: Tăriceanu impune Parlamentului acțiune PENALĂ, Orban riscă 5 ani PUȘCĂRIE!

13
Demers extrem de puternic al președintelui ALDE, care desființează ” atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție, la orice instituție care nu le cântă în strună”

BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban!”, a transmis acum puțin timp Călin Popescu Tăriceanu, care subliniază - ”Chiar dacă ocupă o funcție înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!”

Președintele ALDE este ferm: ”Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției”.

”Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție”, atrage atenția Tăriceanu, care consideră că ”atacul lor la orice instituție care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns”.

În acest sens, liderul ALDE spune că aștepta o reacție ”mai hotărâtă” a CSM-ului – la fel cum ”aș fi așteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene” – dar, observă Tăriceanu, ”pare că pentru aceste instituții ce le este interzis unora, le este permis altora”.

”Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului!”, declară Tăriceanu, ”nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă și să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că și-a pierdut busola și a uitat câți români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democrație - o democrație pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid”.

Prin Tăriceanu, ALDE transmite un mesaj ferm: ”nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator”.

”În consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor”.

Articolul 368 din Codul Penal este destul de clar, spune ALDE - “(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (..) . (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi (...)”

Deci, Orban riscă 5 ani de pușcărie, dar… ”nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece!”, conchide Tăriceanu.

E interesant de văzut dacă PSD – Ciolacu NU va urma acest demers… și va rămâne la declarațiile sterile cu care ne-a obișnuit. Greu de crezut, pentru că acțiunea puternică a lui Tăriceanu impune practic Parlamentului să o urmeze.

13

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, demers curajos îl susține deschis pe Selly pentru a revoluționa Educația

143
Eugen Teodorovici are curaj să susțină un tânăr vlogger și ideile sale – în condițiile în care, mare parte din electorat nu este favorabilă unor idei atât de… revoluționare

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, tânărul vlogger Selly a fost invitat la ”Sinteza Zilei”, unde a impresionat prin inteligență, maturitatea gândirii și viziune.

”Sunt optimist. De-a dreptul încântat‼️”, a recționat acum puțin timp Eugen Teodorovici. ”Sunt încântat că, în sfârșit, un reprezentant al tinerei generații a găsit forma de exprimare potrivită pentru ideile lor și are curajul și determinarea să le exprime și să le susțină„.

Dar, mai spectaculos este Selly a susținut o reformă a învățământului pe care a propus-o și Eugen Teodorovici. Ca dovadă, ministrul a prezentat o secvență de acum 1 an, când susținea introducerea unei materii de educație economică sau financiară, pentru a pregăti copiii, chiar din cursul primar, pentru viața care îi așteaptă în societatea actuală.

”Sunt optimist că, într-un context mai larg, al unei discuții despre reforma învățământului văzută prin ochii unui tânăr vlogger foarte cunoscut și apreciat, aud vorbindu-se despre nevoia educației economice în școală”, scrie Teodorovici.

Ei bine, aceiași idee o susține și vloggerul Selly – și a prezentat-o aseară!

”E clar că Selly, despre care am auzit pentru prima dată de la fiul meu, înțelege mult mai bine decât oricare ministru al educației ceea ce eu am susținut și solicitat mereu: nevoia de a ne adapta la realitatea lumii în care trăim, prin creșterea nivelului de educație economico-financiară, începând cu cei mai tineri”, scrie fostul ministru.

Eugen Teodorovici susține ferm: ”E nevoie de pragmatism în sistemul național de educație. Și da, reforma trebuie făcută ... IERI”.

”Bravo, Selly‼️ Susțin acest demers”, încheie Teodorovici, mesajul – ”insist pentru educație financiară”.

De remarcat curajul lui Eugen Teodorovici de a susține un tânăr vlogger și ideile sale – în condițiile în care, mare parte din electoratul său (PSD) nu este favorabilă unor idei atât de… revoluționare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

143
Tagurile:
Educaţie, Eugen Teodorovici

Загрузка...