Primul candidat la președinție respins de BEC

493
(reînnoit 19:47 21.09.2019)
Biroul Electoral Central a respins astăzi candidatura omului de afaceri Viorel Cataramă și a înregistrat primii doi concurenți.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă pentru alegerile prezidențiale. BEC și-a motivat decizia prin prezența unor elemente de similitudine evidente în 94 170 de semnături din cele 230 341.

Cataramă a atacat decizia la Curtea Constituțională. În opinia lui aceasta este una nelegală, bazată pe aprecieri subiective.

“Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Viorel Cataramă este un om de afaceri, fondatorul companiei de mobile Elvila, care deține 23 magazine proprii și 30 unități de franciză. În anul 2018 și-a fondat propriul partid – Dreapta Liberală.

Tot astăzi, BEC a înregistrat primele două candidaturi: Viorica Dăncilă și Theodor Paleologu, precum și însemnele electorale ale acestora.

493
Tagurile:
Alegerile prezidențiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (84)

Загрузка...