Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu apelează la Iohannis ca să-și salveze partidul de Dăncilă

549
Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la mâna lui Iohnnis căruia îi promitea până mai ieri că îl va alunga de la Cotroceni. Președintele ALDE i-a cerut lui Iohannis să respingă propunerile premierului care a început să-i ia oamenii din ALDE și să îi aducă înapoi în Guvern

BUCUREȘTI, 11 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în cel mai negru moment al carierei sale: el are nevoie de Iohannis pentru a-și salva partidul de avansurile lui Dăncilă, așa că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să nu accepte propunerile de miniştri formulate de Viorica Dăncilă, ci să ţină cont de articolul din Constituţie care prevede că este nevoie de un vot în Parlament în cazul schimbării structurii politice a Executivului.

"Am văzut în spatiul public anunțul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE”, spune Tăriceanu în documentul trimis la Cotroceni.

Tăriceanu face precizări prin care apelează la mila lui Iohannis să îi dea dreptate în conflictul cu fosta sa aliată de la Palatul Victoria:

”În şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covărşitoare (83 voturi pentru şi 2 abtineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luati în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituție”, se spune în scrisoarea lui Tăriceanu.

Postura în care a ajuns Tăriceanu îl va costa mult pe acesta din punct de vedere electoral și politic. Până mai ieri, Tăriceanu era al doilea om în stat și cel care promitea că îl învinge pe Iohannis la prezidențiale. Acum a ajuns să se roage de Iohannis să o blocheze pe Dăncilă în operațiunea acesteia de preluare a partidului ALDE la guvernare și de rupere a celor din ALDE de liderul lor.

549
Tagurile:
ALDE, Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
ALDE se autodesființează: toți cei care acceptă funcții de la PSD sunt excluși
Iohannis blochează România? Mii de angajați la stat nu și-au primit salariile
Meleșcanu îi ia partidul lui Tăriceanu și intră la guvernare
Dăncilă a făcut propuneri de 6 noi miniștri, iar trei sunt de la ALDE

Загрузка...