Dacian Cioloș

Cioloș, atacat dur: ”Cum împărţiţi între loialitatea faţă de Macron şi "Fără penali"?”

307
Fostul ministru Daniel Funeriu îi critică pentru ipocrizie pe liderii USR-PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş, arătând că aceștia o susțin pe Sylviei Goulard pentru comisar european deși este anchetată în Franţa, așadar intră în categoria ”penali”

BRUXELLES, 11 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Fostul ministru Daniel Funeriu atrage atenția asupra unei situații stânjenitoare a liderilor USR:

"Domnule Cioloş, domnule Barna: veţi vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veţi împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă "Fără Penali"? Accept, strict pe temă, şi răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com”, îi ironizează Funeriu pe cei de la USR-PLUS care fac parte din Grupul lui Macron în Parlamentul European.

Funeriu are și o soluție pentru cei doi vajnici luptători anti-corupție care, însă, închid ochii la corupția din Franța:

”PS: dl. Cioloş, dl. Barna, vă dau şi o soluţie pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron şi slujirea principiilor: dacă loialitatea faţă de principii este înaintea loialităţii faţă de Macron, anunţaţi public că nu o votaţi pe "penala" Goulard”.

Atacul lui Funeriu a venit după ce noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată ieri de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European.

Audierea acesteia a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat lista celor 27 de viitori comisari UE, printre care se numără şi Goulard.

307
Tagurile:
Daniel Funeriu, Emmanuel Macron, Dacian Cioloș
Tematic
Scrisoarea care distruge USR: oamenii lui Barna ”se pișă public” pe opozanții din partid
Ingrid pune gaz pe foc: ”Cine o fi avut ideea? Americanii, la sfatul celor de la Bechtell?”
Grupul lui Cioloș vrea un control total al Bruxelles-ului asupra statelor membre
PSD dă lovitura! Rovana Plumb a fost desemnată comisar european
Dacă nici asta nu e trădare... USR-PLUS anunță că se opune desemnării comisarului român!
Macron pune capăt neîncrederii în Rusia, dar subordonații Cioloș și Barna îl contrazic!

Загрузка...