Călin Popescu Tăriceanu

ALDE se autodesființează: toți cei care acceptă funcții de la PSD sunt excluși

1537
Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat că orice membru al ALDE care va accepta o funcție de la PSD, va fi automat exclus din partid. Meleșcanu, primul pe listă.

BUCUREȘTI, 11 sept - Sputnik, Marius Holdean. ALDE este într-o implozie necontrolată. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că PSD nu poate să ia oameni din ALDE, apoi să-i pună miniștrii și astfel să susțină că echipa guvernamentală este în aceeași componență politică. Vosganian a mai spus că orice membru al ALDE care va accepta o funcție de la PSD, va fi automat exclus din partid.

Primul pe lista exclușilor este Meleșcanu, numai că plecarea lui din grupul ALDE de la Senat va duce la desființarea acestuia. Așa încât ALDE își dă autogol prin excluderea lui Meleșcanu și prin excluderea membrilor care colaborează cu PSD. În acest ritm, partidul lui Tăriceanu riscă să se înumătățească!

”Eu cred că un astfel de șiretlic nu poate să convingă pe nimeni. Faptul că în Senat o astfel de manevră a reușit, asta nu înseamnă că poate reuși și în Guvern. Meleșcanu a fost ales pentru că era senator, deci a contat numărul de voturi. În Guvern nu contează asta, pentru că potrivit reglementărilor interne, oricine acceptă o ofertă de a merge în Guvern este radiat automat din ALDE, deci nu se poate spune că este membru ALDE, din moment ce el nu mai este parte a partidului”, a spus Vosganian.

”Din moment ce ALDE a decis ca orice membru care acceptă o funcție din partea altui partid să fie exclus, nu se poate spune că ALDE ar putea fi reprezentant în Guvern” a spus Varujan Vosganian în apărarea partidului care a devenit, în doar câteva zile, o umbră a ceea ce a fost.

1537
Tagurile:
Funcții, PSD, ALDE
Tematic
Guvernul nu cedează, decizii importante după demisiile miniștrilor ALDE
Alianța Pro România-ALDE, faza pe jigniri și acuze reciproce
Probleme mari în ALDE: se vrea schimbarea lui Chițoiu și ruperea alianței cu Pro România

Загрузка...