Iosefina Pascal

O tânără are cea mai curajoasă reacție după abuzul SUA față de Liviu Dragnea

25686
”Pentru interese politico-financiare, niște băieți se chinuie cu orice preț să pericliteze relația România-SUA, în timp ce sentimentul anti-american crește în rândul oamenilor care își iubesc țara”.

BUCUREȘTI, 6 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”SUA nu i-au dat interdicție lui Dragnea, ci României”, titrează tânăra Iosefina pe dinamicul său blog personal. Nu este prima dată când scriem de această remarcabilă internaută, care dovedește nu numai spirit onest și combativ – uneori prea vulcanic -  dar și profunzime a gândirii. 

În cazul SUA versus Dragnea, Iosefina consideră că prin motivul invocat de către Mike Pompeo pentru care Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi nu mai pot să călătorească în SUA, ”Mike Pompeo și Departamentul de Stat al SUA se află în gravă eroare”.

”Conform legilor americane, referitoare la interdicții de intrare pe teritoriul SUA, principala categorie de indivizi, cărora le este interzis, atât lor, cât și familiilor lor, să pună piciorul pe terenul SUA, sunt traficanții de persoane și de droguri, teroriștii (arabi)”.

Deci, observă corect Iosefina, ”nimic despre “corupție semnificativă” - care e doar fonfleu pentru imbecili”. Deci, spune autoarea, ”din câte văd, “atleții democrației” comit un abuz, o încălcare a unui drept”.

”Totodată, lăsând la o parte faptul că aceste fapte de corupție nu justifică, legal, interdicția, Dragnea nici măcar nu a fost condamnat pentru fapte de corupție, ci pentru instigare la abuz în serviciu”, subliniază corect Iosefina Pascal.

Și ajungem la motivele reale pentru care Dragnea a deranjat ”puterea reală” din Statele Unite.

”Cu bune, cu rele, Dragnea a dus o lupta reală împotriva marilor corporații puse pe evaziune fiscală și jecmăneală, dar și împotriva exploatatorilor de gaze, încercând să creioneze o lege off-shore cât mai favorabilă pentru România”, scrie Iosefina Pascal, arătând că ”pe Iulian Iancu l-au băgat în spital, la propriu, pe Dragnea la pușcărie, dar nu a fost de ajuns”.

Mai mult, această acțiune a avut ”un scop dublu”, scris autoarea: ”să-i facă rău lui Dragnea, atacându-i, în stil comunist, copiii, expulzând-o pe fiica să din SUA”.

În al doilea rând ”a mai avut scopul de “atenționare” a posibilelor forțe naționaliste, care s-ar opune anumitor “acorduri”, care se traduc, de fapt, în “jecmăneală”, fără drept de apel”.

”A se consemna faptul că nici până în ziua de azi nu avem informații clare despre ce s-a semnat la Washington, când a primit Werner “șapca de cuțu’ bun” - mai mult decât atât, Maior nu a transmis jurnaliștilor nici măcar agenda vizitei lui Werner”, scrie Iosefina Pascal.

Alt punct nevralgic pe care internauta îl scoate în evidență: ”România nu are nici un fel de lobby la Washington, din contra, îl avem pe eternul Maior care ne vinde la legătură, că pe pătrunjel”.

”Diferența dintre noi și Polonia este lobby-ul, respectiv, reprezentarea și negocierea pe plan extern”, scrie Iosefina. ”La ei, negociatorii sunt patrioți și discuta că între parteneri. La noi, vânzători de țară ambulanți”.

Ce rezultă din această situație – că acțiunea anti-Dragnea ”trebuie privită în contextul mai larg al unor întâmplări recente”:

-”vizita lui Werner și angajamentele netransparente asumate în numele României”;

-“audierea” lui Maior, ”deci vizita lui în București”;

-atacul asupra Ambasadei României din Kabul, respectiv, uciderea militarului român, dar și a ofițerului de informații, Vasile Rădună.

Concluzia ar putea fi următoarea: ”pentru interese politico-financiare, niște băieți se chinuie cu orice preț să pericliteze relația România-SUA, în timp ce sentimentul anti-american crește în rândul oamenilor care își iubesc țara”.

”Simplul fapt că s-a tras timp de CINCI ore în ambasada Romaniei și că misiunea diplomatică a fost salvată de forțele speciale afgane și nu de parteneru’ strategic, ar trebui să tragă un semnal de alarmă”.

Și, în acest context complex, dar cu efectul anti-partenerial sau anti-american descris, ”dacă am avea Ministru de Externe, sau Președinte, și nu politruci, aceștia ar trebui să se gândească serios la cum afectează aceste lucruri parteneriatul dintre cele două țări”.

Ca un post scriptum, Iosefina subliniază atitudinea puternic contrastantă – sau sfidător contrastantă – a Statelor Unite.

”Trebuie să conștientizăm că Ceaușescu, dictatorul comunist, a fost primit la Casa Albă și a primit cadou un Buick, falsificatorul Werner a primit o șapcă, iar Dragnea a primit, în stil comunist, interdicția de a intra în SUA”.

În schimb, încheie Iosefina cu ultima știre de pe piața informațiilor, ”cu puțin noroc, după ce Maior și Coldea au turnat-o pe Kovesi, Slujirea Cinstită, simbolul anticorupției, ar putea beneficia de azil politic în SUA”.

”Nu contează că este acuzată de fapte de corupție, doar e cetățean american”, încheie ironic Iosefina Pascal articol de pe blogul personal – poate cel mai curajos text scris despre acțiunea SUA contra Dragnea – și despre ofensiva a veștilor ciudate și scandaloase legate de relația noastră cu ”partenerul strategic”.

25686
Tagurile:
Liviu Dragnea, SUA
Tematic
PSD – atitudine ciudată, dar apar Noutăți despre acțiunea lui Dragnea în instanță!
Mihai Fifor, acuzat de ipocrizie față de Liviu Dragnea! Cu dovezi concrete!
Tribunalul București a decis în cazul contestației lui Dragnea contra PSD!
Doctor

Psihologii, luați cu asalt de pacienți. Cauza: atacurile de panică

56
(reînnoit 19:04 10.07.2020)
Situație dificilă în România, asupra căreia psihologul Radu Leca trage un important semnal de alarmă: după relaxare, s-a mărit numărul pacienților care suferă de anxietate și atacuri de panică.

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Tot mai mulți români se confruntă cu probleme de natură emoțională, iar acest lucru miră chiar psihologii.

Radu Leca, psiholog, spune chiar că numărul celor care se confruntă cu atacuri de panică și cu anxietate a crescut într-un ritm alarmant.

”Este o creștere cu 150 la sută față de luna trecută a pacienților cu anxietate. Nu am mai văzut așa ceva”, a spus psihologul.

Acesta a explicat că atacul de panică reprezintă una dintre cele mai perfide tulburări care există, pentru că omul simte lucruri pe care nu le-a mai simțit niciodată, de o intensitate nefirească, foarte mare.

La rândul său, atacul de panică ne poate paraliza, ne poate face să credem lucruri care nu există în realitate, ne pot arunca într-o lume care nu există cu o viteză fantastică.

Motivul îl reprezintă faptul că oamenii au devenit extrem de sensibili la propria viață.

”Din cauza epuizării, din cauza multiplelor frici, a tipurilor de relaţii, a gândurilor negative, a sentimentelor de vinovăţie, subiecţii sunt copleşiţi. Atunci atacul de panică apare cu o forţă fantastică, care distruge spiritul uman”, a adăugat Leca.

Un om care suferă de tulburare de panică este cel care va renunța, cel puțin o perioadă, la viață și nu va mai face lucruri pe care le făcea înainte. În mintea sa, totul va fi înainte de atacul de panică și după acesta. Se va lega de lucruri mărunte care au dus în mintea sa la atacul de panică.

Psihologul a explicat că episoadele  bruște și recurente de teamă foarte mare, neliniște și/sau anxietate declanșează reacții fizice severe. Este vorba despre transpirație abundentă, palpitații, dureri inexplicabile și amețeală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
Panică, psihologi, Pacienți
Tematic
Psiholog, vești rele: BAC-ul și Evaluarea Națională, mai stresante în 2020
Ambasadorul SUA, declarație de om cu mintea ”volatilă” - trebuia consultat de un psiholog
Educatoarele, vizate: psiholog, mesaj devastator
Activități pe timp de carantină: Recomandările unui psiholog
Coronavirus: psiholog, despre cum putem lupta contra virusului
Training online: Sfaturi prețioase pentru o relație armonioasă, oferite de un psiholog

Загрузка...
Bogdan Aurescu

Lovitură de teatru Aurescu confirmă cea mai controversată mutare din diplomație!

976
Aurescu l-a numit în fruntea unei instituții principale a diplomației pe un om al serviciilor care spune că Eminescu era ”finanțat de… moșieri ca să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism”

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum câteva zile, presa anunțase, pe surse, că Iulian Fota va fi noul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR), instituție aflată în subordinea MAE, care se ocupă de  instruire profesională în relaţiilor internaţionale şi al diplomaţiei, dar organizează și cursuri de diplomație și relații internaționale destinate persoanelor cu studii superioare, din alte domenii.

Ei bine, Bogdan Aurescu a confirmat că, începând de azi, Iulian Fota va fi boul director al IDR, înlocuindu-l pe un vechi liberal, Dan Petre fiul celebrului istoric și șef al cancelariei președintelui Constantinescu, Zoe Petre.

La această oră a avut loc schimbul de ștafetă, procesul de predare-primire a dosarelor curente privind activitatea şi funcţionarea IDR şi ”au fost trecute în revistă priorităţile pentru următoarea perioadă, inclusiv necesitatea de reformare şi implementare a unor elemente inovative în activitatea instituţiei”, arată MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

”Printre elementele avute în vedere se vor urmări, de asemenea, realizarea şi implementarea de programe şi parteneriate cu instituţii de prestigiu, organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde şi workshop-uri policy-oriented, dezvoltarea activităţii de cercetare şi analiză pe teme de actualitate, atât pentru a sprijini activitatea MAE, cât şi pentru a fi accesibile publicului interesat”, i-a transmis Auresc noului director general.

Numirea este poate cea mai controversată de la începutul preluării mandatului de către Bogdan Aurescu – și pare că ea vine în continuarea aberantei strategii naționale de apărare.

Asta pentru că Iulian Fota fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale Băsescu, s-a manifestat printr-o rusofobie constantă, atacuri vehemente… făcute speciale parcă pentru a șterge acuzele care i se aduceau chiar lui la finele anilor 90 că… ar lucra pentru Moscova.

Fota a fost al Colegiului Naţional de Apărare, director al Colegiului Naţional de Informaţii şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Deci, un om cu legătură ostentativă cu serviciile secrete, ceea ce pare destul de ciudat având în vedere că va conduce un Institut Diplomatic la care urmează cursuri diplomați, dar și persoane private.

În plus, Fota s-a manifestat deplasat în multe situații, aducând acuzații grave presei – cazul atacului la „Realitatea Tv” este de notorietate, ca și la unii jurnaliști, printre care Oana Stănciulescu și… Rareș Bogdan, pe care îl caracteriza ca fiind… ”isteric”.

Una dintre cele mai ciudate afirmații ale sale se referă la Mihai Eminescu, despre care susținea că… a fost plătit să atace ideile occidentale!

”Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică – burghezia, bancherii, comercianții – și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism”, a declarat Fota într-un interviu acordat pentru ”22”, ziaristei Sabina Fati

Fota a atacat Coaliția pentru familie, naționalismul, vizita patriarhului Kiril, ziariști, oameni politici – în fine ”palmaresul” său este extrem de bogat…

Altfel, Fota este la bază inginer constructor, are studii de master la SNSPA, specializarea Relații internaționale, un doctorat în științe politice … greu de depistat. Poate îl publică! Iulian Fota a urmat cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională.

Fota este membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis), în consiliul științific al controversatului New Strategy Center şi în alte combinații din domeniul studiilor de securitate.

Deci, poate cea mai controversată numire din MAE, un personaj despre care se pot scrie multe – dar cel mai interesant este să-l auzi pe acest ”profesor”… icnind engleza! Că nu se poate spune că o vorbește… O înregistrare care face de mult timp ocolul internetului!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

976
Tagurile:
Diplomație, Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu, pleznit din vârful PNL în cazul românilor exportați: ”Azi nu mai era în funcție!”
Scandalul Dragnea lovește în cazul Kovesi: ”Îl avertizez pe Aurescu că-l paște PUȘCĂRIA”
Cine se aseamănă, se adună: Aurescu s-a făcut de râs - e prins cu o minciună stil Orban!
Bogdan Aurescu va intreprinde o vizită la Chișinău
Cazul Kovesi la CEDO se complică – suspiciuni majore, ”Aurescu să ne spună!”

Загрузка...
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov

Ministrul rus de Externe: riscul nuclear a crescut substanțial „SUA vor câştige”

0
(reînnoit 19:04 10.07.2020)
Washingtonul crește riscul unui conflict nuclear între puterile majore ale lumii, în efortul său de a-şi recăpăta dominația globală, și neglijează ultimele pacturi privind controlul armelor încă în vigoare, a avertizat ministrul de Externe al Rusiei.

BUCUREŞTI, 10 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Sunt de acord că riscul unui conflict nuclear a crescut substanțial în trecutul recent”, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, în cadrul forumului Primakov Readings.

Cauzele acestei situaţii sunt „evidente”, a explicat ministrul. „SUA doresc să îşi recâștige dominația globală și să obțină victoria în ceea ce ei numesc o mare competiție în domeniul puterii”, a adăugat diplomatul rus.

Lavrov a spus că Washingtonul refuză ideea de „stabilitate strategică” și o numește, în schimb, „rivalitate strategică”. „Ei vor să câștige”, a adăugat ministrul, citat de RT

„Suntem îngrijorați în special cu privire la refuzul SUA de a reafirma un principiu fundamental: premisa că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și, prin urmare, nu trebuie niciodată declanşat”, a subliniat Lavrov.

De asemenea, ministrul rus de Externe a sugerat că Washingtonul dorește să demonteze întregul mecanism de control al armelor. Administrația Trump a retras SUA, anul trecut, din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, semnat în 1987, tratat care interzice ambelor părţi staționarea în Europa de rachete terestre cu rază scurtă și intermediară de acţiune.

Această retragere a SUA pune în pericol şi noul tratat START, semnat cu Rusia în 2010. Acest acord a stabilit ca SUA și Rusia să îşi reducă numărul focoaselor la 1.550 și al lansatoarelor lor la 800. Tratatul va expira anul viitor, dar Lavrov a spus vineri că nu este optimist că va fi extins.

Potrivit ministrului rus de Externe, decizia SUA de a nu reînnoi Noul START este deja un fapt, iar soarta pactului „este pecetluită”.

Washingtonul insistă asupra faptului că reînnoirea negocierilor trebuie să fie trilaterală, iar China să se alăture discuţiilor. Beijingul a declarat că „ar fi bucuros” să ia parte la negocieri, dar numai dacă SUA ar fi dispuse să îşi reducă arsenalul nuclear la nivelul celui al Chinei, care este de aproximativ 20 de ori mai mic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, Rusia, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: Rusia este interesată de un dialog normal cu toate țările
Cunoscut om de afaceri român: ”Rusia m-a ajutat, și atunci, să dau drumul la fabrici”
Rusia: 20% din copii cresc în familii numeroase
Premierul rus: Guvernul oferă un carte blanche companiilor IT din Rusia
În Rusia a început etapa finală a testării vaccinului împotriva coronavirusului

Загрузка...