Teodor Meleșcanu

Meleșcanu nu renunță la șefia Senatului, spre disperarea lui Tăriceanu

913
Teodor Meleșcanu și-a justificat opțiunea de a fi propunerea PSD pentru șefia Senatului în locul lui Tăriceanu și a arătat că nu este dispus să renunțe la oferta PSD

BRUXELLES, 2 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Teodor Meleșcanu a declarat astăzi, în plin scandal ALDE, despre faptul că a acceptat să fie propunerea PSD pentru șefia Senatului, că prin acest lucru ALDE ar obține garanția că va fi tratat corect, precizând că nu mereu partidul a avut parte de un tratament corect.

ALDE ”are garanția că va fi tratat corect, ca și toți ceilalți. Nu întotdeauna a fost”, a afirmat Teodor Meleșcanu, înainte să intre la ședința Biroului Politic Central al ALDE de la Parlament, arătând clar ce poziție va susține la întâlnirea conducerii partidului.

Întrebat de ce nu a renunțat la susținerea PSD pentru șefia Senatului, deși Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut acest lucru, Meleșcanu a răspuns: „Voi fi preşedinte al Senatului imparţial cu toată lumea. Am crezut că este o chestiune foarte importantă și necesară”. Așadar, Meleșcanu nu va renunța la poziție, în ciuda împotrivirii lui Tăriceanu.

Chestionat mai departe dacă va demisiona din ALDE, fostul ministru de Externe a replicat: „Nu știu. Eu nu am văzut-o”. Dar ”nu știu” nu e totuna cu ”nu”, așadar Meleșcanu joacă tare și arată că e dispus să plece din ALDE, punând partidul într-o situație și mai dificilă la Senat unde acesta și-ar putea pierde grupul prin plecarea fostului ministru de Externe.

Biroul Politic Central al ALDE este reunit în acest moment în ședință la Parlament și se anunță o dispută în toată regula. PSD, la rândul său, așteaptă să vadă ce se întâmplă în ALDE ca să demareze votul pentru șefia Senatului, sperând ca Meleșcanu să aducă de partea sa și voturile ALDE.

913
Tagurile:
Teodor Meleșcanu

Загрузка...