Luis Bratu, Catalin Ioan Berenghi şi Nicolae Topala,

Un personaj care s-a remarcat printr-un demers controversat candidează la președinție!

799
”N-are bani de campanie, n-are prieteni politici, n-are sponsori. Singurul lui „capital” electoral constă în curajul și faptele sale civice”.

BUCUREȘTI, 30 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Inflația de candidați atinge cote absurde – atât prin numărul și calitatea participanților, dar și prin momentul declanșării ”ambiției prezidențiale”.

De exemplu, la prezidențiale candidează și Cătălin Berenghi, autorul controversatului protest împotriva construirii unei mari moschei în București când… a îngropat carne de porc în terenul pe care ar fi urmat a fi construit lăcașul de cult.

 Acum, Berenghi anunță pe Facebook: ”Am început campania pentru strângerea celor 200.000 semnături, sunt foarte multe iar timpul este foarte scurt!”. 

”Legea a fost special făcută să nu poată participa decât cei care au organizații mari și puternice, cei mici se vor auto elimina prin incapacitatea lor de a strânge cele 200 000 semnături”.

Iar sloganul e unul pe măsura personajului: ”HAI SĂ LE DĂM PESTE BOT, SĂ LE ARĂTAM CĂ SE POATE!”.

Cui ”să le dăm peste bot”… asta nu mai precizează.

De asemenea, e de precizat că Berenghi candidează din partea ”Partidului Dac”. Interesant este și anunțul cunoscutului jurnalist Miron Manega în ”Certitudinea”:

”Cătălin Berenghi își anunță candidatura la Președinție. N-are bani de campanie, n-are prieteni politici, n-are sponsori. Singurul lui „capital” electoral constă în curajul și faptele sale civice”.

Manega vorbește și de ”angajamentul ferm” al lui Berenghi ”de a supune la referendum proiectul legislativ civic, inițiat în 2013 de Constantin Cojocaru și intitulat CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, proiect care are încorporată în el (la Capitolul „Fondul Național de Capital Distributiv”), Legea Cojocaru reactualizată”.

”M-am săturat de atâtea cârpeli care au dus România în pragul dispariției ca stat, spune Berenghi. ”Totul trebuie resetat și singura soluție pe care o văd este scoaterea la referendum a Constituției Cetățenilor și a Legii Cojocaru. România a ratat o șansă uriașă, în 1990, când a avut de ales între Legea 15 (Legea Brucan) și Legea Cojocaru. A ales - cei care au „ales”! - Legea Brucan, prin care România a pierdut aproape tot”.

E timpul să recuperăm și asta nu se poate face decât prin CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, spune Berenghi, citat de ”Certitudinea”. 

Cătălin Berenghi conduce o școală de ghizi montani și ține cursuri de supraviețuire. A fost  luptător în Legiunea Străină.

În 2015, pe terenul alocat de Guvern în nordul Capitalei pentru construcţia unei mari moschei, Cătălin Berenghi a iniţiat o altă acţiune de protest care a făcut vâlvă: a adus şapte purcei vopsiţi cu roşu, galben şi albastru, precum şi două carcase de porc congelate, care au fost îngropate acolo, pentru ca terenul să devină ”impur”.

Cu alte cuvinte, încă un candidat pe zona ”națională”, care și așa nu are reprezentare în Parlament. O altă împărțire a voturilor pe acest segment, aceasta pentru că, de la dispariția lui Corbeliu Vadim Tudor, nimeni nu a mai reușit să coaguleze forțele național – patriotice.

799
Tagurile:
Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (57)
Tematic
Viorica Dăncilă îl distruge pe Klaus Iohannis! SOMAȚIE pentru președinte!
Cumpănașu a anunțat… candidatura la președinție!
Sondaj: Doriți ca Alexandru Cumpănașu să candideze la președinție?
Un fost ministru al Justiției iese la atac! Reacția lui Cumpănașu
Câți români din diaspora s-au înscris pentru votul la prezidențiale
Liviu Pleșoianu dă de pământ cu impostorii! Nimeni nu mai ridică această problemă!

Загрузка...