Klaus Iohannis și Donald Trump, la Washington

Iohannis, afirmație bombă - sau gafă? A dat în vileag cedarea resursele… gratis!

6227
Azi, Iohannis a confirmat datele, analizele și speculațiile jurnalistice de la ora actuală, care dezvăluie angajamentul de a ceda resursele… gratis!

BUCUREȘTI, 28 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Respingerea în bloc a propunerilor pentru Guvern a fost însoțită de completări fără valoare concretă, dar care au dat în vileag câteva aspecte foarte grave.

Poate cea mai importantă „explicație„ este cea legată de resurse, domeniu care urma să fie coordonat de Iulian Iancu, pe care Viorica Dăncilă îl propusese vicepremier pe Economie.  Deputatul Iulian Iancu este unul dintre cei mai buni specialiști în domeniul petrol-gaze-energie. Față de acesta, Iohannis a avut următoarea reacție:

”Resping propunerea pentru funcția de vicepremier pentru teme economice”, a spus Iohannis, motivând că ”există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD”.

V-a blocat afirmația? Deci un deputat la al patrulea mandat, care a avut și funcții în Executiv în domeniu – ”periclitează parteneriatul strategic cu statele occidentale”?!

Primo – la care ”decizii asumate în numele statului român” se referă Iohannis – și care ar putea fi puse în pericol de deputatul care a făcut infarct susținând legea Offshore împotriva multinaționalelor?

Singura variantă ar fi ”decizia asumată în numele statului” privind cedarea resurselor naturale gratis, prin anularea capitolelor pentru care s-a bătut Iulian Iancu – si pe care ”țările occidentale”, de fapt SUA – îl văd ca… sarea în ochi!

Deci, să înțelegem că Iohannis tocmai a divulgat înțelegerea secretă cu Donald Trump?!

Secundo – la care ”parteneriat strategic cu statele occidentale” se referă Iohannis? Poate îl publică, să vadă și românii ce ”parteneriate” – și mai ales ce obligații decurg din ele. Că de drepturi…

”România are un drum european, un drum prin care își consolidează statul de drept și valorile democratice, și nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”, a explicat Iohannis motivul refuzului.

Concret, Iohannis procedează mult mai grav decât Băsescu – care la respingeri (vezi cazul Norica Nicolai) dădea detalii destul de clare. Dar în acest caz?...

În mod normal, Guvernul ar trebui să ceară explicații – iar parlamentarii ar trebui să îl cheme pe Iohannis în Parlament, pentru a lămuri la ce se referă prin acele afirmații cu conotații și implicații extrem de grave.

Repet – la ce se referă Iohannis când spune că un vechi deputat care s-a luptat pentru resursele României pune în pericol ”decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”?!

Pentru că datele, analizele și speculațiile jurnalistice de la ora actuală, duc la concluzia că Iohannis pare a fi a dat în vileag angajamentul de a ceda resursele… gratis!

6227
Tagurile:
declarație, Klaus Iohannis
Tematic
Anunț bombă: ”Dana Gîrbovan, eventuală candidatură PSD la prezidențiale!”
Analist: ”Viorica Dăncilă a găsit SOLUȚIA câștigătoare, iată rolul Danei Gîrbovan!”
Efectul Trump: Iohannis neglijează UE și vorbește cu Londra despre o relație bilaterală
Iohannis a schimbat-o pe Merkel cu Trump: SUA, pe primul loc în preocupările președintelui
Lovitură de teatru – anunțată pentru seara asta! Iohannis și Dăncilă, în prim plan!
Iohannis confirmă Sputnik? A atacat dur dar abulic - de fapt blochează… Opoziția!
Educația, fără ministru. Iohannis l-a respins pe Valeca

Загрузка...