Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Vrea Cotroceniul ca România aibă relații comerciale cu Rusia și fostele țări sovietice?

1002
(reînnoit 10:13 27.08.2019)
Administrația Prezidențială i-a transmis omului de afaceri Gabriel Antoniu Lavrincic un răspuns la scrisoarea deschisă în care spunea că România trebuie să recucerească piețele internaționale pierdute după Revoluție

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Gabriel Antoniu Lavrincic, director comercial SIMEX, a transmis, la începutul acestui an, o scrisoare deschisă către Iohannis și Dăncilă.

Omul de afaceri a propus ca România să nu mai pompeze bani în economiile occidentale prin multinaționale, ci, mai mult, să își reducă dependența financiară și decizională față de Uniunea Europeană, să își cultive propriile resurse, să aibă autonomie în luarea deciziilor.

”Singura noastră șansă este de a recuceri piețele din Rusia, ex-URSS, Asia, China, America Latină, Africa, Țările Arabe. Toate țările est-europene trăiesc din subvenții, consumă mai mult decât produc. România este o piață de desfacere pentru țările din Europa și a devenit astfel o sclavă a Europei! Sclavagism contemporan!”, a precizat directorul SIMEX.

Lavrincic a susținut, atunci, că premierul și președintele trebuie să facă echipă comună și să meargă în vizite oficiale de lucru în țările sus amintite, însoțiți de specialiști și oameni de afaceri români în scopul stabilirii de relații comerciale.

Administrația Prezidențială i-a răspuns omului de afaceri.

Departamentul Pentru Relații Cu Românii din Afara Granițelor
Departamentul Pentru Relații Cu Românii din Afara Granițelor

”Apreciem foarte mult perenitatea afacerii și implicarea dumneavoastră în păstrarea tradiției unice reprezentată de meșteșugul prelucrării lemnului, mai ales sub umbrela unui brand românesc, situat între cei mai buni producători de mobilă din Europa de Est. Cum știți deja, președintele României, domnul Klaus Iohannis, nu are atribuții executive de politici economice însă susține consolidarea economică a României și îndeamnă în mod constant autoritățile guvernamentale competente să sprijine dimensiunea investițională și să creeze condițiile necesare pentru dezvoltarea economiei românești”, a transmis Administrația Prezidențială.

Menționăm că problema enunțară de Lavrincic nu este nouă, chiar el mărturisind, în scrisoarea deschisă, că, din anul 1990, fiecare ambasador al Rusiei la București a solicitat cu insistență mărfuri românești pentru piața rusă, deschizând larg ușa colaborării, însă, din păcate, partea română nu a răspuns deloc preferând să bage în continuare ”bățul prin gard” la ”comanda” celor ce câștigă bani frumoși în relația cu Rusia.

1002
Tagurile:
Rusia, România, Cotroceni
Tematic
Ce se întâmplă cu reforma în educație? Anunțul premierului Dăncilă
Tăriceanu, perdant pe linie: respins de Dăncilă, contestat de Pro România
Celebru general din Servicii trage în plin: Iohannis și Maior, ”2 trădători la Washington”
Dezastru pentru Iohannis – l-a atras Trump într-o capcană fatală?
”Klaus, nici nu știi, cât de mic începi să fii!” Băsescu îl distruge pe Iohannis!
SONDAJ: A obținut Iohannis ceva REAL pentru România - sau a CEDAT lui Trump tot, pe NIMIC?
Dăncilă, decizie fermă după plecarea ALDE – îl acuză pe Tăriceanu de ipocrizie

Загрузка...