Mircea Diaconu

Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la prezidențiale: ”Această nație este în plină disoluție”

2774
(reînnoit 16:48 25.08.2019)
Mircea Diaconu și-a anunțat de pe treptele Ateneului din București intenția de a candida la prezidențiale și a cerut sprijin ”de la toată lumea” pentru a reuși să strângă semnăturile necesare. Pro România și ALDE sunt deja pe drum

BRUXELLES, 25 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Mircea Diaconu și-a făcut o lansare atipică la prezidențiale, pe treptele Ateneului din București, invocând simbolismul acestui monument și vorbind de semnificațiile lui pentru românism și pentru istoria națională.

”S-a putut acum 100 de ani și nu văd de ce nu s-ar mai putea astăzi. Parcă totul s-a blocat, rezervoarele devenirii noastre s-au oprit. Fără rădăcini niciun copac, nicun om, nicio națiune nu se poate dezvolta”, a declarat Diaconu.

El a amintit faptul că despre aceste rădăcini de tip identitar nimeni nu mai vorbește: ”Ne-am tăiat rădăcinile, ori noi, alții. Trebuie să refacem rădăcinile”, și a numit Ateneul ”un punct zero al unei forme de devenire, de refacere a conștiinței de sine a nației”. ”Această nație este în plină disoluție, și la propriu, și ca identitate”, a lansat Diaconu un mesaj care arată că, în campanie, va folosi simboluri naționale și un discurs cu accente suveraniste.

Apoi, Diaconu a arătat, la întrebările jurnaliștilor, că nu are un partid anume pe care să se bazeze: ”Nu vreau pe nimeni anume, vreau pe toată lumea, trebuie să nu am nicio ușă închisă.  Sunt independent nu în sensul că nu vorbesc cu nimeni, ci în sensul că vorbesc cu toată lumea. Eu nu bat la nicio ușă, ei trebuie să vină la ușa mea”, a spus noul candidat care ar putea răsturna toate calculele politice.

Despre sine ca și prezidențiabil, Diaconu a vorbit într-un mod care să îl apropie de oameni:

”Nu mă recomandă nimic, sunt cel mai banal om din România și nu am decât două nume, față de toată lumea care are trei. Am două mâini și două picioare, sper că și un cap”.

El s-a pronunțat și cu privire la conținutul funcției de președinte:

”Această funcție trebuie citită altfel, toți președinții de până acum s-au strâns de gât cu prim-miniștrii, venind peste atribuțiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale președintelui. Constituția e foarte bună, instituie o republică parlamentară, nu venim iar cu șeful statului. Nu există noțiunea de șef al statului și e aberantă, induce o mega credință despre sine în mintea celui de la Cotroceni”, a spus Diaconu.

Făcând aluzie la principiile sale monarhiste, actorul a mai întrebat: ”Ce caută președinții în Palatul Regal de la Cotroceni? Mie nu mi se pare logic. Și palatul Cotroceni este una din rădăcinile noastre”.

Presat de jurnaliști să dezvăluie posibilele discuții cu partide, Diaconu a spus:

”Azi deschid ușa ca să bată alții la ușa mea pentru sprijin de orice fel. Sper să se reactiveze toți care m-au ajutat în 2014 și imediat ce se reactivează aceste rețele eu mă duc acolo. Aștept sprijin din zona politică, pentru că un independent nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. În 2014 era un festival de anulări de voturi la adresa mea”, a declarat fostul europarlamentar.

Într-un stil degajat, Diaconu și-a lansat o imagine de om simplu din popor:

”Habar n-am ce suport public am. Împlinesc 70 de ani și 50 de ani de stat în fața publicului. Fără sprijin nu voi putea face pașii următori. Nu știu dacă voi izbuti să strâng cele 200000 de semnături, sunt un aspirant”.

Comportându-se deja ca un candidat la prezidențiale, Diaconu l-a criticat pe Iohannis, imitându-l cum spune ”Guvernul Meu”, și întrebând apoi retoric: ”cine este el să aibă guvernul lui”?

Așa cum Sputnik a arătat deja, chiar dacă Mircea Diaconu pare a-și lansa intenția de a candida pentru a vedea ce sprijin are, negocierile au fost deja făcute. Dan Voiculescu mizează pe sprijinul lui Victor Ponta și al lui Tăriceanu, sperând ca, în siajul candidaturii lui Diaconu, să poată forma alianța Pro România-ALDE care ar avea, dintr-o dată, al treilea grup parlamentar din România, adică ar fi o forță care ar putea intra la guvernare cu oricare dintre taberele câștigătoare în alegeri.

Mircea Diaconu este o alegere bună pentru acest joc deoarece candidatura sa independentă la europarlamentarele din 2014 a avut un succes nesperat. Și atunci, Diaconu a avut parte de un sprijin total din partea Antenelor. Vioculescu vrea să repete rețeta, dar la un nivel superior.

Iar ”povestea” lui Diaconu va prinde chiar pe partea stângă a electoratului, punând în mare dificultate PSD.

2774
Prima ședință a noului Senat al României

AUR, amendamente de excepție lecție pentru celelalte partide!

160
Surpriza politică a anului, AUR, a propus cele mai potrivite amendamente la Buget, prin care se pot aduce bani pentru domeniile esențiale – AUR dă astfel o lecție de atitudine politică celorlalte partide

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Amendamentele la Buget, chiar dacă au fost multe, au fost de fațadă. Adică Opoziția a arătat că muncește și se opune, iar Puterea că e… puternică și face ce vrea!

În fapt, și Opoziția și Puterea știau că nu este decât un joc politic și de imagine publică, iar amendamentele urmau să fie respinse fără probleme.

Întrebare – de ce nu s-a concentrat PSD pe 10 – 20 de amendamente puternice, cărora să le facă lobby și mediatizare – și care să aibă șanse reale de reușită, inclusiv prin susținerea financiară?

Răspuns – pentru că, de fapt, PSD a făcut ceea ce face de ceva timp, adică nimic altceva decât un ping pong politic.

Din actuala poveste a formalității trecerii Legii Bugetului 2021 prin Parlament iese în evidență doar atitudinea politică serioasă și consecventă a AUR, care venit cu câteva amendamente conforme cu ceea au militat în spațiul public.

Astfel, AUR a propus reducerea bugetului Administrației Prezidențiale la nivelul anului 2018, an în care Președinția a avut atât manifestări legate de Centenarul Marii Uniri, cât și de pregătit Reuniunea informală a șefilor de stat sau de guvern, derulată anul următor la Sibiu (9 mai 2019), un eveniment complex. Pe când anul acesta… ce are de făcut Președinția? Videoconferințe?!

Evident, amendamentul a fost respins în comisii – dar ideea AUR merită tot respectul!

Dar, cel mai important amendament este scăderea cu 90% a finanţării partidelor politice de la Bugetul de stat, un veritabilă rană bugetară de sute de milioane de euro! Adică bani din care se puteau construi câteva spitale, sau plăti alocațiile pentru copii, pe care PSD le propune, dar nu e gata să renunțe la proprii bani pentru ele.

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici, românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

Și Claudiu Târziu a declarat că Bugetul pentru anul acesta ”este unul al sărăciei, care lovește în multe categorii sociale și care aduce atingere interesului național”.

”Domenii strategice precum educația și sănătatea sunt trase pe linie moartă…  Amendamentele pe care le aducem vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru acestea”, a subliniat senatorul Târziu, copreședinte AUR.

Foarte important, AUR a susținut dublarea sumei actuale, de nici 500.000 de euro, pentru sprijinirea așezămintelor religioase din afara granițelor, ”unde se desfășoară activități deosebite în vederea menținerii identității lingvistice, culturale și religioase a românilor din afara granițelor”.

În plus, AUR a dat o lecție MAE și celorlalte partide pretins naționale cerând prin amendament ”bugetarea integrală a programului de burse pentru elevii români din Ucraina și extinderea către alte comunități istorice românești aflate în risc major de asimilare”.

Un demers patriotic concret și binevenit, mai ales în condițiile în care ministerul condus de Bogdan Auresc pare să nu vadă politica de asimilare dusă de autoritățile din Ucraina.

Desigur, poate că acest amendament al AUR ar fi avut mai multe șanse de izbândă în Parlamentul de la Budapesta – unde există mai mult interes în apărarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina - culmea, inclusiv al minorității românești!

***

Menționăm că, în total, parlamentarii AUR au depus circa 230 de amendamente la Legea Bugetului de stat pentru anul 2021.

160
Tagurile:
AUR
Tematic
PSD și AUR, ținta unui nou demers ipocrit și ilegal!
NUCLEARA: Fondatorul AUR, afirmații șoc despre Moldova: ”Stat-agresor, opriți finanțarea”!
Ovidiu Hurduzeu: ” Disputa AUR - Diana Șoșoacă pune în evidență un conflict serios”

Загрузка...
Parlamentul României

BUGET: Parlamentarii ipocriți NU renunță la banii lor, dar MINT copiii și pensionarii!

194
(reînnoit 15:10 25.02.2021)
După fanfaronada tăierii ”pensiilor speciale”, partidele NU dau bani copiilor și pensionarilor pentru că își păstrează adevăratele privilegii NESIMȚITE, sume uriașe! Propun amendamente ipocrite, știind că NU vor fi votate, dar NU renunță la banii lor!

După cum se știe, Guvernul nu a pus în aplicare legea privind majorarea pensiilor – și în același mod a procedat și cu alocațiile copiilor. Motivul – NU sunt bani!

De asemene, PSD se joacă de-a opoziția grijulie și a introdus un amendament pentru creșterea alocațiilor, pe care știe clar că Puterea îl va respinge  - deci e doar un demers ipocrit!

Întrebarea este… erau bani? Răspunsul este DA, dar parlamentarii și partidele preferă să îi ia ei, decât să îi dea copiilor și pensionarilor! Pentru aceștia NU au decât… discursuri ipocrite!

Pe scurt – parlamentarii încasează sume mari, prin indemnizații, forfetare și alte deconturi; circa 50.000 de lei sunt banii dați de stat lunar unui parlamentar! Adică peste 5 milioane de euro lunar – sau circa 65 milioane de euro anual la nivelul parlamentului! Asta pentru că parlamentarii și-au mărit de peste 2 ori sumele primite, deși activitatea în parlament a fot mult redusă față de perioade anterioare.

În al doilea rând, partidele parlamentare NU renunță la subvențiile uriașe primite de la stat, un fapt greu de acceptat – care introduce discriminări față de partidele neparlamentare sau de independenți. Și aici sumele sunt uriașe – circa 180 de milioane pentru PSD în 4 ani, iar pentru celelalte partide mai puțin, funcție de numărul de parlamentari.  Deci, în 4 ani, sute de milioane de euro se duc către partide!

În total, pe o legislatură sumele sunt colosale, iar parlamentarii NU sunt dispuși să le reducă – sau să renunțe la ele! Tăierea subvențiilor și înjumătățirea veniturilor parlamentarilor – deci aducerea la nivelul perioadei intrării în UE (cel mai dificil mandat, ca activitate legislativă) ar însemna o economie de circa 200 milioane de euro pe an!

Bani la care ipocriții din toate partidele NU renunță!

De fapt, prin circul cu ”pensiile parlamentarilor”, care nu înseamnă nici 10 milioane  de euro pe an, actualii parlamentari au încercat să-și asigure aceste venituri uriașe!

Când ei spun ”Am renunțat la pensiile noastre” mint de sting – pentru că NU au renunțat la nimic, fiindcă NU le încasau, fiind în funcție! Au renunțat… la banii altora! NU la banii lor!

Așa că dacă vreți bani pentru copii – iată, PSD, de unde îi iei! Dar ești gata să renunți la proprii tăi bani?

Nu vrea USR să dea bani pentru biserica de la Athos? Păi sigur, pentru că NU vrea să renunțe la proprii bani! Fiind tineri, le-a fost ușor să propună renunțarea la ”pensii” – dar Nu renunță neam la banii pe care îi încasează acum!

La fel PNL – ipocriții taie de peste tot, insultă bugetarii, polițiștii, foștii parlamentari – dar cum să taie din veniturile lor grase sau din subvenția nesimțită?!

Așa că, hai, parlamentari, sunteți de bună credință? Tăiați-vă veniturile voastre nesimțite – FOARTE nesimțite! – nu pe ale altora!

Sunt convins că presa și influencerii își vor face datoria și vor demasca această situație – și această ipocrizie a parlamentarilor actualei legislaturi – din toate partidele, beneficiare ale unor sume de la Buget cu ADEVĂRAT NESIMȚITE!

194
Tagurile:
parlamentari, Buget
Tematic
Rezultate exit poll CURS Avangarde: Parlamentul României - cine intră
Ultima oră: ”Parlamentul României își suspendă activitatea” – aspecte neclare ale deciziei
Coronavirusul lovește în Parlamentul României: un senator este infectat!

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

81
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

81
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...