Donald Trump și Klaus Iohannis

De lângă Iohannis, Trump ne-a băgat într-un mare conflict: ”România e alături de noi”

5261
(reînnoit 07:34 21.08.2019)
”Viața mea e mai complicată acum că am făcut eu asta, dar cineva trebuia să o facă. România este alături de noi”.

BUCUREȘTI, 20 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fără îndoială, cea mai mare bătălie pe care o duce SUA în acest moment este cea economică – iar adversarul este superputerea din Asia, China.

>>> S-a confirmat 100%: în SUA, Iohannis a cedat totul… pe nimic! Trădare națională?

”Cineva trebuia să se lupte cu China”, a declarat Trump, chiar de lângă Iohannis. ”Am citit atât de mult și am văzut ce spun economiștii că trebuie să renunț. China a chinuit această țară timp de 25 de ani, poate chiar mai mult. SUA nu mai pot să continue să plătească 5 miliarde de dolari anual Chinei pentru că așa au decis niște oameni proști”.

Trump a continuat – ”Trebuie să rezolvăm problema cu China… Ei iau foarte mulți bani”.

”Viața mea e mai complicată acum că am făcut eu asta, dar cineva trebuia să o facă”, a declarat în stilul său inimitabil Trump. ”Ar trebui sa fiți fericiți că mă lupt. Nu puteam să lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Ei faceau furt de proprietate intelectuală. Bush, Clinton, Obama, toți trebuiau să facă ceva cu China. Eu fac”.

Însă, la întrebarea presei dacă ceilalți aliați sunt alături de SUA, Trump ne-a băgat în marele conflict.

”România este alături de noi”, a declarat ferm Trump, chiar de lângă Iohannis.

De fapt, și în comunicatul Casei Albe apare o confirmare a implicării noastre în acest conflict.

”România a asumat angajamentul de a colabora cu Statele Unite pentru contracararea riscurilor cibernetice reprezentate de companii chineze în reţelele 5G”, transmite Preşedinţia SUA într-un comunicat.

Deci, unul dintre punctele problematice a fost atins – în loc să reluăm excepționalele relații economice cu China – se pare că vom fi în mijlocul războiului economic între cel două spuer puteri.

5261
Tagurile:
Klaus Iohannis, Trump
Тема:
Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
Tematic
Washington Post, necruțător: Iohannis ”caută binecuvântarea lui Trump” pentru alegeri
Mircea Badea îl dă în vileag pe Iohannis lui Donald Trump… chiar înaintea întâlnirii!
Celebru general: ”România se duce total nepregătită la întâlnirea cu SUA!”
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir, anunț ferm despre banii a sute de mii de români și CĂDEREA Guvernului!

9
Senator Daniel Zamfir: ”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare - multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Astăzi, Comisia pentru Muncă din Senat se întrunește pentru a vota un raport privind legea de aprobare a proiectului de Ordonanță de Urgență a creșterii etapizate a alocațiilor – și tot azi Plenul Senatului va vota importantul act normativ.

Reamintim că, prin această OUG, se renunță la dublarea alocațiilor – prevăzută prin lege! – și se ajunge la o formulă pe care Marcel Ciolacu a definit-o ”drept tăiere cu 80% a alocaţiilor şi nu o majorare a acestor cu 20%”.

Întrebarea crucială este – va fi respinsă azi OUG, fapt care ar obliga Guvernul să pună în aplicare legea de dublare – sau se va găsi o cale de compromis?

Liderul interimar al Senatului, Robert Cazanciuc s-a exprimat în sensul unei soluții care să pună în imposibilitate Guvernul de juca în front - va fi respingere sau se vor depune amendamente ”prin care să fie respectat angajamentul iniţial”.

Cel mai ferm răspuns a venit de la senatorul Daniel Zamfir, care a anunțat clar: ”Ca să fie limpede pentru toata lumea, PSD va vota mâine respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocațiile!”.

”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare -multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”, a spus Zamfir.

Totodată, Daniel Zamfir a anunțat și că urmează căderea iminentă a Guvernului Orban: ”Săptămâna viitoare vom depune și moțiunea de cenzură și vă asigur că va trece!”.

Reamintim că PSD a anunțat, prin Marcel Ciolacu, că va fi depusă o moțiune de cenzură până pe data de 15 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
Daniel Zamfir

Загрузка...
Elena Udrea și Traian Băsescu

Elena Udrea - reacție surprinzătoare după ce s-a confirmat Băsescu candidează!

78
În ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Da, a apărut o confirmare oficială! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Ceea ce părea doar un element de presiune destinat obținerii unor poziții pentru candidații PSD sau a propriei siguranțe, evoluează – deși, probabil, scopul rămâne același.

Apropo de propria siguranță, în privința lui Băsescu, sigure par două chestiuni: NU are cum să câștige Primăria Capitalei, în competiția cu PSD și PNL; NU va renunța la poziția de europarlamentar, mai ales cu un dosar penal în vizor.

Deci, probabil, va face atât spectacol în campanie… câte avantaje va obține de la PNL și Iohannis.

Confirmarea oficială a venit de la Eugen Tomac, liderul formal al PMP, care a scris pe pagina de Facebook:

”În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti”.

După acest prim anunţ oficial a reacționat și fondatoarea PMP, Elena Udrea: ”Gata, s-a terminat cu gluma!”

”Candidaţii şi susţinătorii lor, cei aflaţi la vedere sau ascunşi aiurea, prin «păduri», îşi pot lua galetuşele din nisip şi pot merge acasă! Traian Băsescu, candidează! Şi că întotdeauna, câştigă”, a scris Elena Udrea.

Sigur, Traian Băsescu câștigă… dar ce? Probabil, propria imunitate și, cine știe, poate a altora?

”Se face din nou politică în România. Se face din nou administraţie în România”, a adăugat Elena Udrea.

Este o reacție surprinzătoare, pentru că în ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată.

Se reia relația sau… Băsescu are în plan o negociere care i-ar aduce mai multă liniște, inclusiv din partea Elenei, mereu surprinzătoare?... Și, poate, periculoasă?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Traian Băsescu, Elena Udrea

Загрузка...