Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, mesaj fulminant înainte de întâlnirea de la Casa Albă! Provocare ”strategică”!

3136
”Dacă mâine chiar începe un război între cele două blocuri militare rivale, are vreun om zdravăn la cap impresia că mai rămâne piatră pe piatră pe undeva, pe aici, pe... oriunde?”

BUCUREȘTI, 19 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, mâine are loc întâlnirea de la Casa Albă între președinții Iohannis și Trump. Nu se cunosc exact parametrii discuției, motivul vizitei – bineînțeles în afara vorbelor cunoscute din categoria ”întărirea parteneriatului”, securitate  și atenționări cu privire la statul de drept și independența energetică.

Până acum, politicienii români s-au abținut de la comentarii – cu excepția celor laudative, o excepție fiind Viorica Dăncilă care a ”îndrăznit” să sublinieze faptul că Iohannis NU s-a consultat cu Guvernul și Parlamentul în privința temelor pe care le va aborda la Washington.

La fel au procedat majoritatea analiștilor – care, ca de obicei, elogiază orice are legătură cu ”partenerul strategic”. 

Excepția de la nivel înalt se numește Liviu Pleșoianu, care publică un articol – mesaj de un curaj cu totul neobișnuit pentru contextul actual.

”Spre deosebire de diverși "analiști" care transpiră abundent de fericire când le zboară pe deasupra bilei gândirii câte un avion de luptă, spre deosebire de diverși "candidați la prezidențiale" care sunt dispuși să dea din coadă și din patrie oricât e nevoie pentru a fi mângâiați pe creștet de stăpânii lor, eu nu voi accepta niciodată să mi se cânte ode externe la schimb cu statutul de docil cumpărător de arme și de supus donator de resurse (minerale și umane)!”.

Asta spune Pleșoianu, incendiind în această prim frază teme ”tabu” precum ”provocările” Rusiei, ”Parteneriatul strategic” cu un singur sens, achiziția de arme și cedarea resurselor naturale. Adică aproape tot concretul relației cu SUA!

”România poate fi mult mai mult decât atât, poate conta cu adevărat pe scena lumii!”, spune Pleșoianu, declarând ferm ”Eu optez pentru vocația noastră de promotori ai dialogului dintre națiuni...”.

În plus, Pleșoianu, candidat la președinția României, pune punctul pe ”i” – parteneriatul strategic și apartenența la NATO NU ne poate permite să ”ne relaxăm foarte mult!”

”Facem parte dintr-un bloc militar puternic - dar dacă mâine chiar începe un război între cele două blocuri militare rivale, are vreun om zdravăn la cap impresia că mai rămâne piatră pe piatră pe undeva, pe aici, pe... oriunde?”, pune clar problema Pleșoianu.

Ori, atitudinea belicoasă și provocatoare a diverselor portavoce NATO îl face pe Pleșoinau să mai pună o întrebare logică:

”Având în vedere avansul militar uluitor din ultimii ani, crede cineva cu mintea întreagă că mai rămâne ceva din noi și din lume dacă o nouă conflagrație mondială izbucnește!?”.

Alternativa logică este o construcție sănătoasă – ceea ce propune Liviu Pleșoianu. ”Dincolo de apartenența la un bloc militar, trebuie să-ți propui un timp al păcii, o cale a dialogului, un efort al construcției uman-sănătoase!”

”Dacă vom reuși, împreună, la alegerile prezidențiale din această toamnă, atunci eu voi insista ca România să devină factor de echilibru, țară ce creează punți între țări”, scrie Liviu Pleșoianu. ”Ușor, ușor, trebuie să lucrăm împreună astfel încât popoarele noastre să nu mai accepte să fie aruncate inconștient în acceleratorul dement de particule beligerante!”.

Desigur, mesajul lui Pleșoianu va isca multe comentarii – pentru că, din păcate, exact un îndemn la normalitate este respins, atacat de cei care spun că aduc ”progresul” și ”democrația”.

Liviu Pleșoianu a postat și o emoționantă poză cu un erou din Irak, plutonierul Daniel Porumb, alături de consilierul său, Mircea Petre, cel care se ocupă de strângerea de semnături pentru prezidențiale.

3136
Tagurile:
Provocare, Casa Albă, Liviu Pleșoianu
Тема:
Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
Klaus Iohannis

Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden

450
În timp ce Putin și Biden discutau soarta lumii, președintele României, Klaus Iohannis se afla în Estonia pentru discuții cu președinta acestui stat.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. După întâlnirea cu președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, care a avut loc în același timp în care președintele Rusiei și președintele SUA discutau, la Geneva, problemele globale, Klaus Iohannis a avut o conferință de presă comună cu omologul din Estonia, care a fost însă umbrită chiar și în presa din România de evenimentul istoric din Elveția.

„Prin deciziile luate la Summitul NATO din 14 iunie, România și românii sunt mai bine protejați, securitatea României este mai bine garantată. Pentru statele noastre, pentru națiunile noastre amândouă, relația transatlantică puternică este vitală. Relația transatlantică nu este o relație de tip diplomatic doar, sau economic doar, relația transatlantică este chiar baza democrațiilor noastre, care se bazează pe valori”, a declarat Iohannis la conferința de presă de după întâlnire.

Ca să fie în ton cu presa occidentală, Iohannis a citat și din președintele Biden și a ridicat osanale NATO, spunând că este cea mai puternică alianță militară din câte au existat pe pământ.

Președintele României a spus cu această ocazie că se lucrează la un nou concept strategic pentru că cel vechi datează din 2010, iar de atunci lumea s-a schimbat.

Limbajul și obsesiile rusofobe ale NATO însă nu s-au schimbat, din câte se vede, de vreme ce președintele României a spus în conferință că vestea cea bună pe care a adus-o Summitul NATO este că și ”România, dar și Estonia și toți aliații sunt mai bine poziționați și mai bine protejați”, fără să fie clar cine și cum îi amenință.

450
Tagurile:
Joe Biden, summit, Vladimir Putin, Klaus Iohannis

Загрузка...
Renate Weber este audiată la Comisia juridică a Parlamentului în vederea revocării din funcția de Avocat al Poporului, miercuri, 16 iunie 2021

Renate Weber, revocată de Parlament

148
(reînnoit 16:45 16.06.2021)
Plenul reunit al Parlamentului a revocat-o astăzi cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Avocatului Poporului a fost revocat astăzi prin votul plenului reunit al Parlamentului, dar PSD promite că va ataca decizia la CCR.

Senatorii şi deputaţii au respins, în fapt, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja de ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama la Comisia Europeană acest demers.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a arătat astăzi că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a confirmat că PSD va ataca la CCR decizia Parlamentului în cazul Renatei Weber.

"Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea - cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător", a arătat Simonis care este motivul luptei majorității parlamentare cu Renate Weber.

În schimb, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban spune că plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.

”Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a justificat Orban decizia după şedinţa plenului reunit.

Orban a anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, în așa fel încât noul avocat al poporului să fie numit până la finalul sesiunii parlamentare.

148
Tagurile:
Renate Weber

Загрузка...
Ворчун на свободе!

Salvamontiștii avertizează: ”Atenție la urși!” Foto

0
Reprezentanții Salvamont Bacău trag un puternic semnal de alarmă cu privire la faptul că, în ultima perioadă, s-au înmulțit cazurile prin care se semnalează prezența urșilor în apropierea localităților ori pe potecile turistice. Ce este de făcut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Turiștii, dar și localnicii din județul Bacău se confruntă cu un fenomen mai puțin obișnuit. Este vorba despre prezența urșilor atât pe potecile turistice cât și în apropierea localităților.

Reprezentanții Salvamont Bacău susțin că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor prin care este semnalată această situație.

Așa că, spun salvamontiștii, pentru a evita nu doar întâlnirea, ci și atacul ursului brun, se recomandă ca atunci când parcurgeţi trasee turistice, să vă semnalați prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Se interzice cu desăvârşire hrănirea ursului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive.

”Salvatorii montani au în dotare spray-uri cu piper și recomandăm și turiștilor să țină la îndemănă, preventiv, un spray cu piper special dimensionat pentru urs”, mai precizează reprezentanții Salvamont Bacău.

Acesștia susțin că, dacă pănă acum era o obișnuință prezența urșilor în munții Nemira, pe lăngă Slănic Moldova, mai nou se semnalează frecvent prezența acestora și in alte zone.

În acest sens, Salvamont Bacău a prezentat căteva imagini din munții Berzunți, zona lacului Tarnița.

0
Tagurile:
urși

Загрузка...