Premierul Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, răspuns ferm pentru Tăriceanu și Ponta

5015
(reînnoit 11:47 13.08.2019)
”Marea majoritatea a colegilor a decis că nu este oportună cooptarea Pro România la Guvernare, avem o alianță și vrem să continuăm până-n 2020”.

BUCUREȘTI, 12 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această seară, imediat după terminarea CEx al PSD, Viorica Dăncilă a dat un răspuns ferm ”ultimatului lui Tăriceanu”.

”PSD nu acceptă un ultimatum”, a declarat Dăncilă. ”Discuțiile sunt aplicate într-o coaliție, este un dialog constructiv…”

În privința discuției din CEx Dăncilă explică: ”Am discutat despre restructurare, nu o avem în vedere, dar ne gândim la o remaniere și la ajustarea programului de guvernare”.

”Nu putem vorbi despre ultimatum, vorbim despre o cooperare și un dialog constructiv și acest lucru e important în prezent și în viitor”.

În privința lui Ponta, Dăncilă a spus clar: ”Marea majoritatea a colegilor a decis că nu este oportună cooptarea Pro România la Guvernare, avem o alianță și vrem să continuăm până-n 2020”.

Declarațiile domnului Ponta au nemulțumit colegii, a mai spus Dăncilă.

În privința pretențiilor ALDE, președintele PSD a încercat să aplaneze nemulțumirile – ”Domnul Tăriceanu nu a făcut acest lucru - nu a cerut posturi în plus în Guvern”. A declarat Viorica Dăncilă.

5015
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

AEP: dosare de candidați depuse în format electronic și semnături strânse prin email

63
(reînnoit 21:23 03.07.2020)
Un proiect al AEP prevede posibilitatea de a depune candidaturile pentru alegerile locale în format electronic și adunarea de semnături prin email

BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Marius Holdean. Un proiect de hotărâre al Autorității Electorale Permanente prevede ca dosarele candidaților să poată fi depuse și în format electronic, iar susţinerea pentru o anumită candidatură să poată fi exprimată şi prin e-mail. Totul pentru a reduce contactele umane în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, proiectul propune o singură listă de susţinători pentru primar şi consilieri locali şi una pentru consilierii judeţeni şi pentru preşedintele consiliului judeţean.

AEP a anunțat astăzi că a elaborat proiectul de hotărâre prin care stabilește metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale preconizate pentru 27 septembrie.

Modificarea pe care o aduce propunerea AEP se referă, în general, la dublarea documentelor pe format de hârtie cu cele pe format informatic.

Astfel, listele de susţinători şi candidaturile pot fi depuse pe suport hărtie sau informatic. Prin suport informatic se înţelege orice tip de suport electronic de tip CD, DVD, stick USB sau HDD extern.

AEP propune ca, în cazul depunerii dosarelor de candidatură pe suport informatic, acestea trebuie să conțină:

a) pentru consiliul local şi consiliul judeţean, lista de candidați, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

b) pentru primar şi preşedintele consiliului judeţean, propunerea de candidatură, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, semnată cu semnătură electronică calificată de către persoanele prevăzute la art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

c) copiile actelor de identitate ale candidaților;

d) declaraţiile de acceptare a candidaturii, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

e) declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, conform modelelor prevăzute de anexele nr. 1 şi 2 la Legea nr. 176/2010, cu modificările şi completările ulterioare, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi;

f) declaraţiile pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, semnate cu semnătură electronică calificată de către candidaţi, conform modelului prevăzut în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008, cu modificările și completările ulterioare.

După cum se poate vedea, se acceptă semnătura electronică calificată ca având aceeași valoare ca și semnătura olografă.

Dosarele de candidatură pe suport informatic vor fi însoțite de un formular, în două exemplare originale, semnat şi datat olograf de către persoana desemnată să depună candidaturile de către conducerea partidului, a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale, a alianţei politice sau a alianței electorale care a propus candidaturile, respectiv de către candidatul independent.

E important de semnalat că și datele susținătorilor și semnăturile acestora pot fi colectate pe suport de hârtie sau prin mijloace electronice, acestea din urmă incluzând platforme on-line specifice și serviciile de poștă electronică.

Listele de susținători întocmite în format electronic pot fi semnate și ele de către susținători cu semnătură electronică.

Desigur, acest lucru e mai mult valabil pentru orașe, deoarece în mediul rural e greu de imaginat că cineva va strânge semnăturile necesare candidaturii prin email.

63
Tematic
S-a publicat în Monitorul Oficial! Când vor avea loc alegerile locale
Se intră în linie dreaptă pentru alegerile locale: Iohannis a promulgat legea!
Alegerile locale, în linie dreaptă – s-a votat ce era mai important, dar rămâne o problemă
Proiect de lege pentru desfășurarea alegerilor locale pe 27 septembrie
UDMR vrea consens: proiect de lege pentru alegeri locale pe 27 septembrie

Загрузка...
Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici

Victorie uriașă pentru Dăncilă! Liberalii sunt praf, ca și unii din jurul lui Ciolacu

373
(reînnoit 19:24 03.07.2020)
Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici ar putea să le bată obrazul și unora din propriul partid – cu nimic mai prejos decât liberalii la capitolul boicot! Se confirmă aprecierile făcute în timp (numai!) de Sputnik

BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Știrea zilei vine de la pretențioasa Bancă Mondială, care, pentru prima dată, a ridicat România în rândul ţărilor cu venituri mari - cu un nivel brut de peste 12.535 dolari pe an/locuitor.

Iar ”nucleara” este că această clasare se datorează… rezultatelor economice din anul 2019 – în care premier a fost, până în noiembrie, Viorica Dăncilă și ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici!

Și asta în condițiile în care Guvernul Dăncilă a gestionat și cel mai important eveniment internațional – președinția Consiliului Uniunii Europene – a suportat lovitura condamnării lui Liviu Dragnea, a organizat două alegeri și, mai ales, a suportat un adevărat asediu din partea politicienilor, a societății civile, a ambasadei SUA, a lui Timmermans și altora din UE, plus boicotul lui Iohannis, care a refuzat numirea unor miniștri și completarea Guvernului!

Mai mult, Viorica Dăncilă a fost boicotată de oameni din propriul partid, aici remarcându-se Birchall, Tudose, Paul Stănescu, Negoiță și alții, printre care și unii care au lucrat „din umbră” – aici fiind probabil și beneficiarul căderii premierului, Marcel Ciolacu. 

Deci, cel mai atacat și mai sabotat premier primește azi dovada că a obținut cele mai bune rezultate!

”Toată propaganda de luni de zile a PNL a fost dată peste cap de o singură decizie a Băncii Mondiale: promovarea României în rândul țărilor cu venituri ridicate, ca urmare a performanțelor economice din 2019”, scrie Dăncilă.

Așa cum spuneam, Viorica Dăncilă ar putea să le bată obrazul și unora din propriul partid – cu nimic mai prejos decât liberalii la capitolul boicot!

Dar, Dăncilă se referă, ca un bun om de partid, doar la ”nenumăratele minciuni, manipulări și atacuri liberale de anul trecut și din acest an”, care ”se dovedesc acum EGALE CU ZERO”.

”România s-a dezvoltat în 2019 și s-a dezvoltat solid, iar asta datorită guvernării PSD și eforturilor echipei PSD, în ciuda tuturor celor care ne-au criticat în mod nedrept”, scrie Viorica Dăncilă.

Prima femeie subliniază că ”a fost o muncă extraordinar de grea, dar care a adus bunăstare țării, iar nouă ne-a dat sentimentul datoriei împlinite”.

”Pentru rezultatele guvernării pe care am condus-o, am stat și voi sta întotdeauna cu capul sus!”, încheie Dăncilă această postare despre recunoașterea unor merite, pe care, până acum, doar Sputnik le-a subliniat cu consecvență.

Reamintim că Sputnik a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în 2018 ”Personalitatea politică a anului Centenarului”. Am putea spune că Banca Mondială a confirmat azi aprecierile făcute în timp de Sputnik la adresa Vioricăi Dăncilă – și a lui Eugen Teodorovici.

De remarcat că, pe pagina PSD, apare un articol în care se laudă cu clasificarea Băncii Mondial… dar nici un cuvințel despre Viorica Dăncilă! Jenant, cât se poate de jenant pentru cei care azi conduc PSD!

373
Tagurile:
Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă
Tematic
Viorica Dăncilă – o nouă intervenție fulminantă, Ciolacu și PSD au de învățat de la ea!
Viorica Dăncilă, reacție fermă - întoarce ”vorbele” lui Ciolacu despre ”PSD la DNA”!
Dragnea, episodul 2: cum ar fi fost manipulați Dăncilă și Stănescu împotriva liderului PSD
Viorica Dăncilă, lecție pentru PSD! Ce NU se spune – ce ASCUND și ea și Dragnea

Загрузка...
Școala

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România

41
Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

41
Tagurile:
România, Ludovic Orban, Școala
Tematic
Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli

Загрузка...