Codrin Stefanescu

Codrin intervine în criza PSD ALDE, îi bagă mințile în cap lui Tăriceanu!

2093
(reînnoit 15:39 12.08.2019)
“O astfel de decizie va crea un val imens de antipatie în rândul electoratului nostru comun - își va pierde orice credibilitate în acest sens. Asta se vrea?”.

BUCUREȘTI, 12 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Chiar dacă nu mai este în primul plan al PSD, Codrin Ștefănescu rămâne una dintre cel mai ascultate voci ale social democraților. Codrin intervine prin mass media sau prin social media – iar mesajele sale sunt extrem de penetrante.

Scandalul iscat de decizia lui Tăriceanu de a candida la președinție pune în pericol Coaliția, iar pasul făcut în sensul unei alianțe cu gruparea lui Ponta peste capul PSD anulează șansele liderului ALDE de a fi votat de pesediști. Acest fapt l-am subliniat în câteva analize – și, iată, Codrin Ștefănescu ne confirmă acum că am avut dreptate.

”Nu știu cine-i bagă în cap lui Tăriceanu că trebuie să rupă alianța sau să boicoteze guvernul din care face parte”, scrie Codrin, atrăgând atenția că ”nu-l învață de bine!”.

Și, argumentul e același pe care l-am subliniat și noi – dar Codrin mai adaugă un aspect important:

 ”O astfel de decizie va crea un val imens de antipatie în rândul electoratului nostru comun – și se vor șterge cu buretele toate declarațiile sale împotriva sistemului”.

Iar concluzia lui Codrin e urmată de o idee care ar trebui atent studiată: ”Își va pierde orice credibilitate în acest sens. Asta se vrea?”.

Într-adevăr, o întrebare la care mai ales Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să reflecteze. Cel puțin după ce Codrin a încercat, iată, să-i bage mințile în cap.

2093
Tagurile:
Codrin Ștefănescu, PSD
Tematic
Surse politice: pretenții uriașe și tupeu al ALDE și Pro România! Ultimatum pentru PSD!
Tribunalul București a decis în cazul contestației lui Dragnea contra PSD!
Guvernul adoptă azi rectificarea bugetară, pe fondul disputelor PSD-ALDE
ALDE dă ultimatum PSD? Ar putea boicota ședința de Guvern
 Paul Stănescu

Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”

28
Paul Stănescu: ”Este exclus să mai intervină o nouă amânare”. Vasile Dâncu: ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie 2021”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Acum puțin timp mass media a publicat un ”mesaj intern trimis filialelor județene social-democrate” de către secretarul general interimar Paul Stănescu, prin care se anunță ferm: ”Dragi colegi, alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. Este exclus să mai intervină o nouă amânare”.

”Au rămas mai puțin de 50 de zile până la alegeri”, scrie Paul Stănescu, arătând că ”de ceea ce vom face în acest interval va depinde soarta partidului nostru. Nu mai e mult, deci vă rog să ne mobilizăm la capacitate maximă”.

În mesajul publicat de ”Știri pe surse”, Stănescu își exprimă convingerea  că, fiind partidul cu cei mai mulți primari ”trebuie să ne luptăm cu toate forțele noastre pentru a ne menține acest statut, care arată forța PSD - am convingerea că, dacă ne mobilizăm bine putem obține un rezultat peste așteptări”.

Deci Paul Stănescu simte nevoia unei confirmări a faptului că PSD susține alegerile din 27 septembrie. De ce asta? Pentru că, recent, noua vedetă a PSD, Vasile Dâncu, proaspăt numit președinte al Consiliului Național, deși abia revenit în partid, a exprimat o opinie contrară – alegerile locale și parlamentare ar trebui organizate în martie 2021, odată cu o preconizată oprire a pandemiei.

”Populaţia este îngrijorată - ne trebuie moarte pentru voturi?”, a comentat Dâncu opțiunea 27 septembrie. ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale şi parlamentare”.

Mai mult, conform EvZ.ro, Vasile Dâncu consideră că însăși moțiunea de cenzură ar trebui motivată prin oprirea Guvernului de a face alegeri pe 27 septembrie, periclitând astfel populația.

”Nu poţi argumenta căderea Guvernului, doar prin greşelile făcute”, spune Dâncu, ”Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”.

Moțiunea de cenzură este ”o cerere socială, un val de nemulţumire faţă de Guvern - oamenii îşi doresc asta”, a spus Dâncu, conform EvZ.ro. ”Activul de partid vrea sânge, o bătălie la centru pe care să o ducă şi ei. Guvernul trebuie eliminat ca sa nu influenţeze alegerile. Face cadouri în vreme de coronavirus”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir, anunț ferm despre banii a sute de mii de români și CĂDEREA Guvernului!

110
Senator Daniel Zamfir: ”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare - multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Astăzi, Comisia pentru Muncă din Senat se întrunește pentru a vota un raport privind legea de aprobare a proiectului de Ordonanță de Urgență a creșterii etapizate a alocațiilor – și tot azi Plenul Senatului va vota importantul act normativ.

Reamintim că, prin această OUG, se renunță la dublarea alocațiilor – prevăzută prin lege! – și se ajunge la o formulă pe care Marcel Ciolacu a definit-o ”drept tăiere cu 80% a alocaţiilor şi nu o majorare a acestor cu 20%”.

Întrebarea crucială este – va fi respinsă azi OUG, fapt care ar obliga Guvernul să pună în aplicare legea de dublare – sau se va găsi o cale de compromis?

Liderul interimar al Senatului, Robert Cazanciuc s-a exprimat în sensul unei soluții care să pună în imposibilitate Guvernul de juca în front - va fi respingere sau se vor depune amendamente ”prin care să fie respectat angajamentul iniţial”.

Cel mai ferm răspuns a venit de la senatorul Daniel Zamfir, care a anunțat clar: ”Ca să fie limpede pentru toata lumea, PSD va vota mâine respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocațiile!”.

”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare -multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”, a spus Zamfir.

Totodată, Daniel Zamfir a anunțat și că urmează căderea iminentă a Guvernului Orban: ”Săptămâna viitoare vom depune și moțiunea de cenzură și vă asigur că va trece!”.

Reamintim că PSD a anunțat, prin Marcel Ciolacu, că va fi depusă o moțiune de cenzură până pe data de 15 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Daniel Zamfir

Загрузка...
Profesor la școală

MEC liber la angajarea ”pe pile” cu concurs la nivelul școlii?

0
Instituția condusă de Monica Anisie face ceea ce a moștenit de ani de zile: pune presiune pe directorii unităților de învățământ și dă ultimatumuri.

Cu o lună înainte de începerea noului an școlar, Ministerul Educației și Cercetării, ocupat cu scenariile, s-a gândit să ia taurul de coarne. Evident, în stilul instituției și al sistemului, adică hei rupist și fără cap, să vadă lumea că se lucrează. Și că, evident, situația e dezastruoasă în teritoriu, nu la centru, adică peștele nu se strică de la cap, ci de la coadă.

Mai exact, inspectoratele școlare județene au dat un ultimatum școlilor pentru transmiterea la centru a datelor despre câți elevi încap fizic în școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor.

Măsura vine după ce a fost susținut examenul de titularizare, că așa e la noi, se pune căruța înaintea boilor.

Nu contează, în sistem mulți muncesc și nu gândesc, pentru că, nu-i așa? Ordinul se execută, nu se discută.

Directorii unităților de învățământ trebuie să completeze un document cu numărul de spații necesare pentru elevii care nu încap în noua configurație cu distanțare fizică de 1 metru, numărul de norme didactice necesare – în condițiile în care se știa că există deficit de personal în învățământ, mai ales la nivel de București – precum și numărul de posturi suplimentare necesare pentru învățători și pentru educatori.

Și acum, câteva întrebări – la care nu am pretenția că vreun oficial va răspunde măcar pentru sine: problema deficitului de cadre didactice este veche de ani de zile, deci de ce nu s-au luat măsuri înainte de examenul de Titularizare – adică să scoată mai multe posturi la concurs?

Evident, răspunsul poate deriva din problema numărul doi: lipsa spațiilor.

Institutul Național de Sănătate Publică, precum și Ministerul Sănătății nu au publicat încă normele pe care școlile trebuie să le respecte astfel încât copiii să fie în siguranță la școală.

Nu-i nimic, nu-i așa? Trăim în țara în care reparăm trenul cu o creangă de copac, de ce nu am putea face și educație cu minimul necesar?

Din ce bani vor fi plătiți profesorii nou angajați în sistem? Are MEC garanția că nu se va umple sistemul de necalificați?

Pot fi părinții liniștiți că ai lor copii vor face ore cu personal didactic calificat și nu cu cine se nimerește? Evident că nu.

Se dă liber, în acest fel, la angajarea pe pile, cu concurs de titularizare pe un an la nivelul colii, dând posibilitatea astfel ca directorii de unități de învățământ să își ”plătească” astfel niște datorii angajând pe cine vor ei – calificat sau nu?

Cât de mare va fi compromisul educațional pe care sistemul îl va face în acest an?

Evident, întrebările pot continua… Dar are rost?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Ministerul Educației

Загрузка...