Călin Popescu-Tăriceanu

ALDE ultimatum PSD? Ar putea boicota ședința de Guvern

313
(reînnoit 13:01 12.08.2019)
ALDE are de gând să boicoteze ședința de Guvern de la ora 14.00 dacă PSD nu găsește o modalitate de a-și împăca partenerii de Coaliție.

BRUXELLES, 12 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Scena politică poate cunoaște o răsturnare dramatică dacă miniștrii ALDE nu vor participa la ședința de Guvern de astăzi de la ora 14.00, în cadrul căreia urmează să fie adoptată rectificarea bugetară. Decizia ALDE de a nu participa la ședința de Guvern are legătură cu proiectul rectificării bugetare, care a mai fost amânat o săptămână din cauza diferendului dintre cele două partide.

De fapt, ALDE vrea să impună aducerea Pro România la guvernare și forțează astfel mâna PSD care are, tot astăzi, un Comitetului Executiv Naţional, în care urmează să se respingă cooptarea Pro România la guvernare.

Pentru a forja alianța ALDE-Pro România, ALDE are nevoie însă disperată ca Pro România să intre la guvernare, așa că, în fața refuzului PSD, amenință la rândul său cu boicotarea ședinței de Guvern și cu ieșirea de la guvernare.

313
Tematic
Se resetează jocul: ALDE și Pro România fac alianță și grupuri parlamentare comune!
Ponta sugerează că ALDE iese de la guvernare! PSD rămâne în aer?
”PSD a decis - joacă dur, respinge în bloc pretențiile ALDE și pe Ponta”
Surse politice: pretenții uriașe și tupeu al ALDE și Pro România! Ultimatum pentru PSD!
Guvernul adoptă azi rectificarea bugetară, pe fondul disputelor PSD-ALDE

Загрузка...