Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, mesaj de mare curaj, o palmă dată ”partenerilor strategici”!

10617
”Dacă distrugi inima unui popor, ai distrus acel popor; el nici nu va mai conștientiza că e o colonie - pentru că el, în realitate, nu va mai fi”

BUCUREȘTI, 11 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În timp ce domnii Werner și Barna visează la atlanticul ocean peste care vor zbura curând, în timp ce absolut toți candidații despre care e voie să se vorbească se pozează cu gura până la urechi alături de marele ambasador strategic, eu voi continua să spun lucrurilor pe nume!”, a transmis Liviu Pleșoianu acum puțin timp.

Cum de are curaj Liviu Pleșoianu să se atingă de ”subiectul tabu”, parteneriatul strategic? Simplu, răspunde chiar el - ”Pentru că sunt un om LIBER! Și pentru că eu nu voi încerca nicicând gustul metalic al clanțelor de ambasade...”.

De fapt, Liviu Pleșoianu nu este împotriva atitudinii pro-americane – ba chiar recomandă ”Să fim #proamericani… să fim, chiar să fim!” - dar atrage atenția că asta nu înseamnă… ceva gen ”următorul monolog”:

”Vă iubim, sunteți partenerii noștri strategici, practic cei mai buni prieteni de pe planetă! Sigur, sigur, dacă vreți să ne vizitați țara, trebuie să stați la o coadă imeeensă ca să luați, dacă vă ajută bunul Dumnezeu, viză. Dar, dar... cu toate acestea sunteți extraordinari!”.

În plus, Pleșoianu subliniază alt aspect netrebnic al ”parteneriatului” – preluarea resurselor în condiții dezavantajoase.

”Aveți, iată, și petrol și gaze la Marea Neagră... și legea offshore trebuie să fie dată... în așa fel încât să fie bine... să nu fie rău... dacă mă înțelegeți...”, ironizează deputatul situația relației ”strategice” pe tema resurselor.

Dar, situația e și mai gravă decât cea legată de resurse! Este starea spiritului național, devenit cel al unei colonii!

”Dacă distrugi inima unui popor, ai distrus acel popor; el nici nu va mai conștientiza că e o colonie”, scrie Pleșoianu. ”Pentru că el, în realitate, nu va mai fi”.

De aceea, explică Liviu Pleșoianu, ”tot spun eu "Fie să FIM!"...” .

”Sensul exact acesta este: să ne accesăm inima, sufletul nostru și al poporului nostru”, transmite Pleșoianu, ”să înviem inima acestui popor - este esențial!”

Fără acest lucru, atrage atenția Pleșoianu, ”n-o să reușim absolut nimic, indiferent câte programe vom gândi, indiferent pe cine vom vota...”.

”Noi, ca popor, trebuie să ne reînsuflețim, să fim. ...Fie să FIM!”, transmite Liciu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook

10617
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Tematic
Pleșoianu, fulminant: “Tot ce spune Cumpănașu e perfect adevărat, trebuie zburați urgent!”
Liviu Pleșoianu, atac dur la Viorica Dăncilă – pericol major după demiterea de azi!
Liviu Pleșoianu, reacție spectaculoasă după o trădare în Parlament – legat și de 10 august
Pleșoianu, reacție rapidă – îl face de rușine pe Tăriceanu
Mircea Badea

Mircea Badea a dezvăluit ”formula magică” pentru legea carantinării și izolării

194
”Am să îmi permit să le spun eu senatorilor - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns… toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Evan Răutu. Cunoscutul realizator TV s-a implicat puternic în problema izolării forțate, fiind primul și cel mai consecvent contestatar al măsurii izolării forțate.  

”Cetățeanul nu poate fi suspect! ”Nu-i putem lăsa liberi”, nu exista nici in URSS!”, spune mereu Mircea Badea, adăugând ferm ”Libertatea mea nu aparține nimănui!”

Acum, el face un apel la senatori și propune o soluție logică, bazată chiar pe statutul României – de țară UE și NATO. 

”Fac un apel la politicienii care discută mâine acea mizerie de lege a carantinei, să nu o voteze”, spune Mircea Badea, subliniind că legea ”este o mare mizerie!”.

Pe de altă parte, realizator TV e îngrijorat – ”am văzut că se cam pierd când îi întreabă reporterii cretinisme de genul 'dar nu credeţi în covid?' şi uită de ce se opun”.

”Am să îmi permit să le spun eu - la orice fel de întrebare legată de legea carantinei şi izolării, e un singur răspuns, care trebuie spus în buclă, din câteva cuvinte”, consideră Mircea Badea, dezvăluind soluția cheie: ”Să facem ca în lumea civilizată! Şi se închide! Toate argumentele pică când spui aceste cuvinte magice”.

Deci, formula ”Să facem ca în lumea civilizată!” este argumentul suprem – și acesta ar trebui folosit!

Ce se va întâmpla dacă de va vota însă legea în forma actuală: Mircea Badea e sincer: ”Încerc să mă feresc de atacul cerebral care îmi dă târcoale… pentru că trăiesc în această ţară, cred că a fost o greşeală”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

194
Tagurile:
Izolare, carantină, legea, Mircea Badea

Загрузка...
Renate Weber

Coșmarul Guvernului, Avocatul Poporului intervine puternic în cazul Legii carantinării!

231
Renate Weber: ”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Primul Avocat al Poporului care se implică activ în toate problemele ridicate de cetățeni,  Renate Weber, intervine și în cazul Legii carantinării, făcând observații dure asupra proiectului înaintat de Guvern.

 Într-o intervenție la Antena 3, Weber a declarat că a citit ”cu foarte mare atenție ceea ce a plecat de la Guvern” dar și ceea ce a ieșit de la Camera Deputaților și ”încerc să urmăresc ceea ce se discută în Senat”.

Renate Weber atrage atenția asupra unui aspect esențial – ”CCR a zis clar: este neconstituțional să se dicteze internarea unei persoane printr-o decizie a unui ministru”.

Noi discutăm acum despre Legea carantinării, spune Weber, arătând că ”Guvernul a stat destul de mult pentru a elabora proiectul de lege și apoi cere Parlamentului să-l aprobe într-un ritm nebunesc”.

”Problemele apar la aplicarea acestei legi”, arată Weber, ”nu s-a pus niciodată problema distrugerii bunurilor”.

Pe de altă parte, ”a mai apărut problema a ceea ce se întâmplă cu copiii care au părinții în izolare/carantinare”, arată Weber, atrăgând atenție că ”aici s-a speriat lumea, când a văzut amendamentul din Camera Deputaților” – un amendament depus de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, care în ultima vreme vrea să pară un fel de #REZIST!

”Mai există o problemă care a speriat pe toată lumea: sănătos-infectat”, spune Weber, care face o observație de bun simț: ”Păi așa suntem în această categorie toți cetățenii acestei țări!”.

O altă problemă gravă: ”s-a venit cu aceea idee a detașării medicilor pentru 30 de zile” – ori, Avocatul Poporului atrage atenția că ”Medicii spun așa: mă obligi, fără voia mea, să schimb locul de muncă, să lucrez în altă parte”. Cred că aceste măsuri ”contravin practicilor CEDO privind munca forțată”, consideră Weber.

”Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege”, este o primă observație generală a Avocatului Poporului.

Și încă un aspect bizar: în această lege ”se vorbește despre izolare, despre carantină, dar în acest proiect de lege lipsesc cu desăvârșire contravențiile”.

”Se vorbește mult despre reintroducerea stării de urgență, dar Guvernul n-a modificat acel OUG declarat neconstituțional de către CCR și dacă se introduce starea de urgență nu vor exista contravenții”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

231
Tagurile:
Izolare, carantină, Lege, avocatul poporului, Renate Weber
Tematic
Renate Weber – țintă prioritară pentru strategia PNL. Cum ar putea fi revocată din funcție
Amenințare de ultimă oră la adresa Renatei Weber, Avocatul Poporului!
Renate Weber: ”Să arunci toată vina pe umerii Rusiei mi se pare o formă de manipulare!”
Renate Weber îi face de rușine pe liberali – habar nu au pe ce lume trăiesc

Загрузка...
Sală de clasă. Poză simbol

Expert, replică dură pentru Barcari: ”Cine va preda la aceste clase?”

0
(reînnoit 08:13 14.07.2020)
Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București reacționează după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar a anunțat transformarea claselor de profesională în clase de liceu.

BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Situația elevilor de clasa a opta care au promovat examenul de Evaluare Națională, dar au rămas nerepartizați la licee se află în atenția oficialilor din Educație.

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar a declarat că, dacă inspectoratele școlare vor solicita, clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu.

Aceasta a ridicat problema elevilor cu medii foarte mari care au rămas nerepartizați.

”Așteptăm din partea inspectoratelor propunerile. Eu le-aș sugera colegilor să analizeze cu multă atenție acest lucru, pentru că într-adevăr sunt copii cu note de 8 și 9 care ar trebui să fie la învățământul liceul, și nu profesional, dacă ei își doresc acest lucru”, a declarat secretarul de stat.

Decizia aceasta este una fără precedent.

Mirabela Amarandei, șefa Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice a Universității București, susține că singura soluție găsită de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării pentru copiii care nu au fost repartizați în prima etapă a admiterii la liceu, ca urmare a notelor foarte mari la Evaluarea Națională este transformarea ”din pix” a claselor de profesională și tehnologic în clase pe filieră teoretică.

”Cine va preda la aceste clase, că pe un profesor de mecatronică nu-l poți transforma, cu același pix, într-unul de istorie sau geografie? Și pe ce curriculă vor învăța copiii aceștia, despre ce filiere vorbim aici?”, se întreabă, pe bună dreptate, Mirabela Amarandei.

Aceasta a adăugat că, după struțo- cămila de genul ”licență în comunicare” la o politehnică, de mâine vom avea clase de bilingv, filologie sau științe ale naturii în școli profesionale și licee tehnlogice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...