Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu îi cere socoteală lui Iohannis pentru ceea ce a făcut în weekend

2485
Călin Popescu Tăriceanu îl critică în termeni duri pe președintele Iohannis pentru ședința foto din weekend, spunând că în 30 de ani nu a auzit de un asemenea precedent în politică.

BRUXELLES, 5 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Tăriceanu a scris pe pagina sa de Facebook că ”pentru prima oară în mandatul de Preşedinte, domnul Iohannis a fost de găsit la locul de muncă în week-end”.

Tăriceanu arată însă că președintele ”nu a stat la slujbă ca să muncească. A stat la pozat” și a atras atenția că acesta ”folosește sediul instituției pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină curând postere şi bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician!”

Președintele ALDE întreabă, din ”curiozitate”, dacă se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni în cazul în care și alți candidați și-ar dori același cadru pentru afișe?

Dar critica președintelui ALDE merge mult mai departe. El amintește că ”nu e mult de când un procuror general, reamintim, a fost demis pentru că ar fi folosit fără drept un bun al statului” și compară situația cu gestul lui Iohannis: ”Să folosești un palat încărcat de istorie, totodată sediu al celei mai înalte funcții din stat, pentru ședințe foto pe muzică de jazz o fi mai puțin blamabil?”

Dar cel mai tare îl deranjează pe Tăriceanu momentul ales de Iohannis pentru ședința foto: ”e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoție națională provocată de tragedia de la Caracal, președintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în brațe, apoi imaginile sunt difuzate public chiar de autorul lor. (Sper că nu unul plătit tot din bani publici pentru munca prestată în folosul președintelui țării). Cum nu am auzit până acum de vreun protest ori de vreo explicație a administrației prezidențiale vizavi de apariția pozelor în spațiul public, putem deduce că artistul fotograf a avut acordul dlui.Iohannis”.

Apoi, Tăriceanu îi solicită președintelui țării ”să spună public motivaţia acestui act, costurile lui şi cine a plătit pentru el! Nu ne referim doar la costurile şedinţei foto ci şi la costurile cu personalul de la Cotroceni care a fost nevoit să vină să-l deservească în weekend pe Preşedinte şi fotograful favorit”.

De asemenea, liderul ALDE îi cere lui Iohannis ”să profite de acest moment de sinceritate şi să spună public care au fost costurile cu promovarea ultimei (sperăm!!) sale cărţi şi de unde au fost acoperite aceste costuri”, pe motiv că ”poporul român are dreptul să ştie dacă Preşedintele Lui foloseşte fonduri ascunse pentru a-şi face campanie”.

2485
Tagurile:
Klaus Iohannis, Calin Popescu Tăriceanu
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
Ludovic Orban

Ultima oră: Orban, acuzații de o gravitate extremă sau minciuni grosolane?

97
(reînnoit 12:43 06.07.2020)
”Orice demers al Guvernului și al autorităților implicate în lupta contra COVID a fost boicotat, îngreunat și sabotat de lideri politici, de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale ale PSD”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Înaintea ședinței de Guvern cu un singur punct - proiectul de lege care pune în acord cu recomandările CCR cu actele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie, Premierul a făcut o declarație în care a aruncat acuzații de o gravitatea extremă:

”De la începutul epidemiei, orice demers al Guvernului și al autorităților implicate în lupta contra COVID a fost boicotat, îngreunat și aș spune, în multe momente, sabotat de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinței Guvernului și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale declarate ale PSD”, a spus Orban.

Orban a vorbit de președinți de Consilii Județene care ar fi sabotat eforturile – dar NU a dat exemple concrete – ceea ce duce la concluzia clară – fie e vorba de oameni ai PNL, fie e o minciună grosolană! Altfel, nimic nu l-ar fi oprit pe premier să dea exemple concrete!

Premierul a vorbit de ”lovituri date nu împotriva Guvernului, ci împotriva sănătății publice, împotriva dreptului cetățenilor români la sănătate”.

Orban a formulat acuzații la adresa CCR, atacând din nou decizia pentru care Guvernul se reunește azi – și neschițând nici cel mai mică intenție de a-și motiva îndemnul la nerespectarea Deciziei CCR.

Dimpotrivă, Ludovic Orban a atacat CCR  - direct sau cu ”perdea”… mult prea transparentă.

Reamintim că, tot azi, Orban e așteptat la Parlament pentru a da explicații privind implicarea sa în scandalul Unifarm, în urma unor acuzații formulate din presă și din mai multe direcții politice, inclusiv a aliaților de la USR.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97
Tagurile:
Ludovic Orban

Загрузка...
Victor Ponta

Ponta revoltat, caz concret: VÂNZĂTORII României! Guvernul are ca misiune DISTRUGĂ!”

47
”Guvernul Orban are ca misiune să DISTRUGĂ Economia românească și producătorii români - ca să mâncam doar mâncare din import”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. O situație extrem de concretă îl face să se revolte pe Victor Ponta: situația industriei alimentare! Iar Ponta dă situația bazată pe cifre oficiale, preluate de Agenția națională Agerpres.

”Valoarea importurilor de produse lactate, ouă şi miere a totalizat 174,98 milioane de euro, în primul trimestru din acest an, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, când a ajuns la 140,1 milioane de euro, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare furnizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)”, transmite AGERPRES.

Per total, agenția națională arată că deficitul în comerţul internaţional (intra şi extracomunitar) cu produse lactate, ouă şi miere s-a majorat la 121,65 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, de la 89,28 milioane de euro în trimestrul I din 2019, în perioada guvernării Viorica Dăncilă, cu Petre Daea la Agricultură și Teodorovici la Finanțe.

”Ne-am rugat de 4 luni de Guvernul Orban să sprijine INDUSTRIA ALIMENTARĂ ROMÂNEASCĂ / am făcut lege în Parlament pe care ei au atacat-o la CCR / am organizat întâlniri și am tras semnale de alarmă alături de producători și de presă = DEGEABA!”, scrie Victor Ponta.

Fostul premier este drastic cu actualul șef al Executivului – ”Guvernul Orban are ca misiune să DISTRUGĂ Economia românească și producătorii români - ca să mâncam doar mâncare din import”, scrie Ponta, completând ironic – ”eventual produsă cu munca românilor trimiși de Guvernul Orban în alte țări în timpul Pandemiei de Covid19”.

O întrebare s-ar impune: misiune… din partea cui ar Orban? Asta ar putea să mai spună Ponta, dar nu o face. Poate data viitoare…

”Vedeți ceva NAȚIONAL la acest Guvern? Vedeți ceva LIBERAL? Eu văd doar VÂNZĂTORII ROMÂNIEI - GROPARII ROMÂNIEI!”, încheie Ponta revoltat postarea de Facebook.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Victor Ponta

Загрузка...
Coronavirus

Coronavirus în România, 6 iulie: 29.223 (+250) persoane infectate, 1.768 (+18) decese

0
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică precizează că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a ajuns la valoarea de 29.223
0
Tagurile:
România, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...