Viorica Dancila si Liviu Dragnea, PSD

Ionuț Apahideanu ”glumă” ceaușistă cu dedicație! Pentru Viorica Dăncilă despre… Dragnea!

1769
(reînnoit 06:19 26.07.2019)
Dr. Apahideanu preia un banc de pe vremea lui Ceaușescu – de fapt, o glumă destul de nesărată de pe vremea aceea – și o transpune în… ”coșmarul” Vioricăi Dăncilă.

BUCUREȘTI, 26 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru observațiile sale și munca excepțională prin care a scos la iveală neregulile de la alegerile europarlamentare, doctorul în științe politice Ionuț Apahideanu dovedește un umor ”ascuțit” – și adaptat tot realităților politico-sociale.

Altfel spus, orice ar posta dr. Apahideanu, cineva trebuie să ciulească urechile. În cazul de față, chiar premierul Dăncilă, vizată de criticile unui mare segment din PSD pentru ”uitarea” sau dezicerea de Dragnea. 

Ionuț Apahideanu preia un banc de pe vremea lui Ceaușescu – de fapt, o glumă destul de nesărată de pe vremea aceea – și o transpune în… coșmarul Vioricăi Dăncilă. Sau în ceea ce crede segmentul menționat, că ar fi ”coșmarul” urmașei lui Liviu Dragnea.

”Când eram copil, pe vremea comunismului, participam și eu, ocazional, la gluma aia nesimțită, pe care cei de vârsta mea și peste poate că și-o amintesc, cea în care sunai la întâmplare la un număr de telefon și îl cereai pe Nelu”, povestește Apahideanu.

Ți se răspundea – ”Ați greșit, nu locuiește niciun Nelu aici!”

”Mai așteptai cinci minute și sunai din nou, cerându-l tot pe Nelu la telefon. Răspunsul, de regulă, era unul vizibil mai nervos… Și mai așteptai cinci minute, și sunai iar: - Bună ziua, Nelu sunt! M-a căutat cineva?”.

Mă rog, glume proaste, după cum spuneam, comentează Ionuț Apahideanu.

Și atenție, că acum dr. Apahideanu preia din vole și dă sensul dorit ”glumei proaste”.

”Altceva voiam să zic de fapt. Dacă aș fi troll, mâine, pe la 6 jumate dimineața, cam așa, aș suna-o pe Viorica, țipând: ”Scoală, făăă, l-au eliberat pe Dragnea!””.

Vorba lui Mircea Badea – ”Tare… sau ce?!...”. Desigur, postarea https://www.facebook.com/apahideanu lui Ionuț Apahideanu a generat multe comentarii!

Dar și mai tare e că gluma nu e chiar glumă – cred cei ce speră că soarta lui Liviu Dragnea s-ar putea schimba – și în urma unei decizii așteptate a CCR, fostul președinte al PSD ar putea fi eliberat.

1769
Tagurile:
Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă
Nelu Tătaru și Ludovic Orban

Prelungirea stării de alertă în România - anunțul lui Ludovic Orban

100
Premierul României a declarat, la ieșirea de la ședința Partidului Național Liberal, că starea de alertă s-ar putea prelungi. Aflați ce condiții trebuie îndeplinite.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a discutat despre unul din subiectele importante ale momentului, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a declarat că, în situația în care se va menține la un nivel ridicat numărul cazurilor de coronavirus, este foarte posibil ca starea de alertă să se prelungească. 

”Vom lua o decizie pe acest subiect. Vom ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative de cazuri, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă!” a spus Orban.

Declarația sa vine după ce, în urmă cu câteva zile, precizase că, după cum arată acum datele, se pare că a fost oprită creșterea numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Cel mai mare pericol ar fi fost, potrivit premierului, ca România să înregistreze o tendință de progresie geometrică.

De asemenea, Orban a precizat că, în perioada de vid legislativ, a fost imposibil să se ia măsuri de carantinare sau izolare.

Acesta a subliniat că timp de trei săptămâni nu a existat nici o pârghie legală pentru a se lua măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
coronavirus, România, Stare de alertă, Ludovic Orban
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC

121
(reînnoit 09:30 10.08.2020)
Președintele belarus Alexandr Lukashenko a obținut victoria în alegerile prezidențiale, conform rezultatelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală a țării. Competiția electorală a fost marcată de proteste anti-guvernamentale.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Alexandr Lukașenko a câștigat alegerile prezidențiale din Belarus cu 80% din voturi, în timp ce principalul candidat al opoziției, Svetlana Tikhanouskaya, a obținut circa 10 la sută din voturi.

"Lukașenko Alexandr Grigorievici, 4 milioane 652 de mii de persoane sau 80,23% au votat pentru el", a anunțat șefa CEC din Belarus, Lidia Ermoșina.

La votare au participat 5 milioane 790 de mii de persoane, prezența la vot a fost de 84,23%.

Competiția electorală a fost marcată de proteste anti-guvernamentale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
Belarus, Alegeri prezidenţiale

Загрузка...

Profesor, despre familiile elevilor: ”Vin mituiască așa cum pot școala”

0
(reînnoit 13:41 10.08.2020)
Dumitru Borțun consideră că este important să existe și o școală a părinților, care să o dubleze pe cea instituțională, oficială. Care este vina școlii.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. ”Școala nu educă gândirea, doar dezvoltă memoria” este de părere Dumitru Borțun, doctor în filozofie și profesor universitar de ”Etică și comunicare” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

În opinia sa, o școală adevărată este cea pe porțile căreia ies caractere morale, buni cetățeni, oameni capabili să învețe singuri și pe tot parcursul vieții.

Din păcate, în România, școala nu formează i, mai rău, este doar un câmp de luptă pentru putere.

”Întâi între profesori și elevi, pe urmă între profesori și apoi între elevi, mai precis între familiile elevilor. Care vin să mituiască așa cum pot școala – ori profesorul, ori dirigintele, ori directorul – fac tot felul de investiții și de sponsorizări pentru ca notele copiilor să fie cât mai mari. Nici nu le dă prin cap formarea lor morală, spirituală”, a precizat profesorul Borțun.

Acesta susține că elevii vor să învețe nu pentru viață, ci pentru primul lor examen și că școala este, de fapt, o ”coaliție” deasupra capetelor copilului.

De asemenea, școala pregătește elevii pentru examenul de Bacalaureat, pentru Evaluarea Națională sau pentru facultate, dar, spune profesorul Borțun, instituția de învățământ nu îi pregătește pentru viață.

În ceea ce privește modelul de om pe care școala trebuie să îl ofere societății românești în următoarele decenii, sursa citată a explicat că nu se știe, întrucât sistemul le oferă numai vorbe.

De asemenea, în opinia profesorului, școala nu are viitor dacă nu va fi dublată de o școală a părinților, iar cei din România nu sunt educatori decât într-o foarte mică măsură, pentru că încă mai au mentalitatea că ei comandă, iar copilul execută/ascultă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
familia, Părinți, elevi, Profesor
Tematic
Profesor rus: ”M-am îndrăgostit de România treptat”
Profesor, despre începerea școlii: ”Nu va exista nici un scenariu!”
Celebrul profesor Beliș: ”Pun sub semnul întrebării că sunt decese cauzate de coronavirus”
Profesor, semnal de alarmă: emisiunile Teleșcoala nu respectă programa
Profesor: Titularizarea e imorală şi inechitabilă, sursă a slabei calităţi din învăţământ

Загрузка...