Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă revine în jocul periculos al lui Dragnea

2616
(reînnoit 11:52 25.07.2019)
O lecție din istorie: mai multe bătălii au fost pierdute din cauza indeciziei conducătorilor, decât din cauza deciziilor greșite.

București, 25 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întrebată aseară, la Digi24, despre incidentele din 10 august 2018, Viorica Dăncilă a dat un răspuns de bun simț cetățenesc: ”Când se încearcă intrarea în Guvernul României, acest lucru seamănă cu o lovitură de stat”.

Diferența este că Viorica Dăncilă NU este un simplu cetățean, ci premierul României  - adică, printre altele, una dintre persoanele care primesc rapoartele serviciilor secrete și ale tuturor instituțiilor care gestionează securitatea și siguranța națională.

Cu alte cuvinte premierul NU are voie să folosească cuvântul ”seamănă”. A fost - sau nu a fost!

”Eu eram în concediu”, spune Viorica Dăncilă. Prima întrebare este – oare cum de a plecat premierul în concediu chiar în ziua în care se anunța un mare miting, iar mesajele participanților erau pe cât de clare, pe atât de vehemente?!

Dar hai să zicem că… trecem peste această decizie bizară; problema e că serviciile și cei care au dat raportul NU au fost și nu aveau cum să fie în concediu.

”În orice stat membru al UE, dacă cineva încearcă să intre în Guvern cu forța, cum ați cataloga acest lucru?” – întreabă premierul. Păi, scuze, dar noi ar trebui să ne întrebăm premierul cum ”cataloghează acest lucru” și ce măsuri ia sau a luat?!

Mai ales că premierul a spus, tot aseară că ”Acest lucru este de neacceptat. Asta e anarhie”.

Așa… simplu? Adică niște zeci sau sute de haidamaci supraexcitați au pus-o de-o intrare în Guvern?! Fără un grup care să fi pus la cale?

Păi atunci nu mai e ”lovitură de stat”, ci huliganism. ”Elemente huliganice”, spunea Ceaușescu în decembrie 1989. Dăncilă zice lovitură de stat, adică un fel de revoluție, chestie care nu se face spontan, ci în timp gândită, pregătită, organizată, finanțată etc.

”Eu nu știu cine a greșit. Cine a greșit, de o parte și de alta, să plătească”, spune Dăncilă, referindu-se la faptele din stradă.

Problema e că faptele din umbră – care au dus la faptele din stradă, dacă vorbim de ”loviturî de stat” – sunt mult mai periculoase și ”trebuie să plătească”.

”Azi vor să intre în Guvern, mâine la Cotroceni - acest lucru e de neacceptat”, spune Dăncilă, care însă nu e clar ce face în cazul ”lucrurilor de neacceptat”. Schimbă ministrul de Interne, ale cărui trupe au oprit intrarea în Guvern? Adică a oprit ”lovitura de stat”?!

Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul pentru aflarea adevărului, spune premierul, referindu-se la noul și prea puțin simțitul ministru de Interne. Un om cu probleme proprii, acceptat surprinzător de Iohannis. Dar să lăsăm asta…

Problema e că o ”lovitură de stat” ține de CSAT – e chiar o urgență maximă a CSAT. Ori, ce s-a făcut în acest sens, am vrea să știm de la premierul care folosește sintagma respectivă, chiar cu mermeleala absurdă ”seamănă”.

Odată ce a preluat tema și a folosit sintagma lui Dragnea - ”lovitură de stat” – Viorica Dăncilă a intrat în jocul periculos al fostului președinte. Un joc pe care acesta a încercat să-l joace din vorbe – și mai puțin din fapte decisive.

Liviu Dragnea a plecat pe cel mai greu drum, a lansat cele mai curajoase provocări și a început cele mai grele bătălii – pentru suveranitatea deciziilor, pentru independență energetică, pentru neamestecul serviciilor, pentru punerea la punct a „strategicilor” – dar în același timp a ”mermelit-o”, în loc să ia măsuri ferme. Da, Adrian Năstase a avut dreptate – Dragnea a încercat combinații…

Ori, dacă un om puternic ca Dragnea a pățit-o mergând șovăielnic o etapă, cu atât mai mult cineva care intră în acest joc trebuie să fie ferm.

Un înțelept spunea că mai multe bătălii au fost pierdute din cauza indeciziei conducătorilor, decât din cauza deciziilor greșite.

Ori, până acum, Viorica Dăncilă a câștigat pentru că a fost fermă, a luat măsuri rapide, chiar dacă uneori neplăcute pentru propriul electorat. Acum, ce face?

A (re)intrat pe terenul periculos al lui Dragnea și repetă greșelile lui? Sau va fi fermă, demonstrând că e cu adevărat responsabilă de tot și de toate, așa cum trebuie să fie un… președinte?

2616
Tagurile:
Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă
Tematic
Acum: Negocieri și zile de foc pentru PSD – ”Omul din umbră”, mesaj pentru Dăncilă
Dăncilă nu se lasă: vrea un portofoliul important pentru România în Comisia Europeană
Surpriza nopții: Ponta a cedat, recunoaște că Viorica Dăncilă ”A făcut ce trebuia”!
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

Moțiunea de cenzură, atacată dur: ”O găleată de invective, de venin și de frustrări”

63
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
”Nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal - nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante voci al PNL, fosta președintă liberală Alina Gorghiu, pune la îndoială seriozitatea moțiunii de cenzură și consideră că va fi o revărsare de invective și frustrări.

Alina Gorghiu argumentează, continuând meciul ei vechi cu senatorul Șerban Nicolae, cel mai apreciat jurist al PSD:

”Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae - cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae?”, întreabă Gorghiu.

Senatoarea consideră că, în primul rând din cauza autorului, ”nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”.

Dar are vreo șansă PNL să blocheze moțiunea? Alina Gorghiu dă un răspuns diplomatic –  PNL va avea discuții cu partidele parlamentare.

”Pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă”, a declarat Gorghiu la Radio France International.  

Fosta președintă PNL recunoaște – ”Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii”.

”Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal”, de aceea Alina Gorghiu conchide acum: „Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

Reamintim că luni, 17 august, PSD ar trebui să depună moțiunea de cenzură, după cum a anunțat, președintele interimar Marcel Ciolacu.

Dar, reamintim și că Marcel Ciolacu a mai anunțat că NU va depune în stare de alertă, apoi a spus că va depune, a spus că o va depune până pe 15 august, acum, ar depune-o pe 17 august. Să vedem. De asemenea, Marcel Ciolacu a mințit în privința plângerii penale contra PNL pe care a anunțat că ”PSD o va depune chiar azi”… 5 august!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Moțiune de cenzură
Tematic
Tătaru, în corzi: moțiune simplă depusă de PSD împotriva sa
PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
Avertisment de ultimă oră: ”Moțiune de cenzură urgent, dacă Orban nu își dă demisia!”
Tăriceanu anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Anunțul momentului: Tăriceanu cere moțiune de cenzură!
Anunțul zilei: PSD depune moțiune de cenzură a doua zi după încheierea stării de alertă
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL – situație jenantă, Orban e făcut praf

Загрузка...
Marcel Vela

Orban l-a făcut de doi pe bani pe Vela, public! Se confirmă fricțiunile dintre cei doi

568
(reînnoit 18:45 14.08.2020)
În plină ședință de Guvern, în fața camerelor de filmat, premierul Orban l-a făcut de doi bani pe Vela, venit în chip de erou al zilei

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. La începutul ședinței de Guvern, miniștrii au prezentat mai multe probleme, realizări și obiective din perioada imediat următoare.

Când a venit rândul lui Marcel Vela, care azi a pozat alături de ambasadorul Zuckerman, Orban i-a adresat felicitări… dar ironic: ”Vă felicit pentru prinderea… așa spun eu la expulzarea celor doi infractori. Continuați, vreau toleranță zero față de infractori”.

”Am înțeles, suntem cu ochii pe ei!”, a sărit Vela radios, în chip de vedetă a zilei!”.

Dar, premierul Orban i-a tăiat euforia brutal! ”… sunteți cu ochii pe ei”, l-a îngânat Orban. ”Numai vă uitați? Ar trebuie să fiți și cu altceva pe ei”!

Vela a replicat vizibil încurcat - ”… Și cu legea?...”

Orban a continuat pe un ton grav, mustrător: ”Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort. Cu Parchetul…”

”Atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim eficienți în orice intervenție”, i-a dat o lecție în direct Vela lui Orban. ”Acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele atunci trebuie schimbați fără menajamente”.

Apoi, fără să mai aștepte reacția ministrului trecut din extaz în agonie, Orban a trecut la alt ministru.

Din anumite informații ale presei, între Vela și Orban există o stare de tensiune, anumite libertăți de opinie ale ministrului în perioada de urgență – episodul implicării de Sărbătoarea Pascală – nefiind pe placul premierului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

568
Tagurile:
Ludovic Orban, Marcel Vela
Tematic
Ciutacu sare la Vela: ”Bă, Marcele, dă-te, bă, jos din elicopter, nu vă e ruşine?!”
Cumpănașu, revoltă totală contra lui Vela: ”Acum știu soluția: de azi mă declar INTERLOP!”
Războiul interlopilor: Vela și Poliția dau asigurări de tot râsul!

Загрузка...
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

0
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

0
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...