Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

O copiază pe Dăncilă, uită și omite ce a făcut! (Tăriceanu intră în cursa prezidențială)

300
“Pentru toate astea, am decis să intru în luptă și să mă bat până la capăt”. Dar când dorea Liciu Dragnea să facă un pas mai important, cine se punea frână?

BUCUREȘTI, 24 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Am decis să intru în cursa prezidențială și fac anunțul oficial și aici - voi candida din partea ALDE și a tuturor celor care cred că a venit vremea ca țara noastră să depășească epoca experimentelor sociale”, a scris acum puțin timp Tăriceanu pe pagina sa de Facebook

Argumentul său principal se referă la experiență, competență și realizări proprii, care trebuie să-i definească pe politicienii în ale căror mâine trebuie să se afle România.

”Experiență, competență și realizări proprii” – da, de exemplu cea mai mare rată de îndatorare a României, cele mai proaste finalizări ale negocierilor cu UE, cele mai dezastruoase înțelegeri pentru exploatările din Marea Neagră, susținerea inițială a lui Băsescu și Macovei etc.

”Am parcurs toate etapele necesare unei cariere împlinite și am realizat asta având, de cele mai multe ori, șansa unor oameni de excepție în jurul meu, alături de care am construit”, scrie Tăriceanu, etalându-și principalele etape ale impresionantei sale cariere politice.

Da, ca acum, Ramona Mănescu, ori mai demult Bogdan Olteanu, sau… cine? Anton Anton? Grațiela? Oameni de excepție.

Politica e, în primul rând, ”o muncă de echipă și de construcție”, spune liderul ALDE. Aici, Tăriceanu subliniază antiteza între el și echipa sa – și alți politicieni.

Mesajul lui Tăriceanu este ”să ne regăsim unitatea, echilibrul intern, bunul simț care să ne țină pe drumul cel drept”.

Copie după Dăncilă, Bibicule! De ce să votăm copia – și nu originalul! Viorica Dăncilă a fost singura consecventă în această direcție – restul vă adaptați, politicianist.

”Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis”.

O înțepătură la adresa Vioricăi Dăncilă? Așa s-ar părea dacă citim și pasajul următor: ”Nu fac aranjamente subterane doar pentru a-i netezi actualului președinte drumul spre un nou mandat”.

Într-un cuvânt ”Bârfe”. Sau zvonistică ieftină… Asta e ”competența”?

”Pentru toate astea, am decis să intru în luptă și să mă bat până la capăt”, se jură Tăriceanu. Dar când dorea Liciu Dragnea să facă un pas mai important, cine se punea frână? Legile Justiției, ordonanța lăcomiei, legile resurselor naturale, suspendarea lui Iohannis?

Apropo de Iohannis… Tăriceanu spune clar: ”Un mandat pe care cel mai slab președinte din istorie nu îl merită, cum nu l-a meritat nici pe cel în derulare - primul președinte după care nu rămâne absolut nimic”.

Dar așa era și când amicul lui Tăriceanu, Dinu Patriciu, se ducea la Sibiu să-l convingă să intre în jocul la nivel central, să fie ”premier”. Un arogant, cu șmecherii la activ și cu competențe… evidente.

Și, pe urmă, nu spune el că se bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis”. Adică te bați cu ”cel mai slab președinte din istorie”?! Să te bați cu cel mai slab se numește lașitate!...

Șansele lui Tăriceanu? Candidatul ALDE spune folosește o eschivă diplomatică: ”Nu fac parte dintre cei care consideră zarurile ca fiind aruncate. Bătălia nu s-a încheiat. Bătălia abia începe!”.

Ce să zic… Când Sputnik a anunțat că Tăriceanu va candida, marele bătăios a țipat ”Fake News”, ”rușii se amestecă”…

Acum, iată, candidează – deși scorul de la europarlamentare trebuia să-i facă gura mai mică. Are Tăriceanu șanse – susținut de Ponta? Fake News… și șansele – și susținerea lui Ponta.

300
Tagurile:
Viorica Dăncilă, Călin Popescu-Tăriceanu
Tematic
Corlățean îl pune la punct pe Pieleanu: ”Mașina PSD nu s-ar fi mișcat pentru alt candidat”
Dan Chitic, mesaj excepțional: ”Sindromul România - cum și cine a profitat”
Partid mic, probleme mari: Tudose și Ponta se ceartă pe intrarea la guvernare
Încă doi candidați la prezidențiale! ALDE și Pro România îi arată pisica PSD-ului

Загрузка...