George Harabagiu

“Omul din umbră” al lui Dragnea, cutremură politica! ”Iohannis e un mort politic frumos”

8777
„Oriunde mută regele e ”Mat”, ”În proximitatea lui Darius Vâlcov a fost “plantată“ o sursă a serviciilor secrete”, ”dezicerea unora de Liviu Dragnea este o greșeala morală, tactică, politică... este o ticăloșie!”

BUCUREȘTI, 22 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezentăm o nouă serie de declarații, comentarii și dezvăluiri ale ”Omului din umbră”, așa cum este cunoscut jurnalistul și omul de televiziune George Harabagiu – omul de încredere al lui Liviu Dragnea în ”războiul invizibil” din mediul online.

”Omul care îl poate îngropa definitiv pe Iohannis este Carmen Dan”

Așa cum se știe din cele articolul anterior publicat de Sputnik, Harabagiu a confirmat declarațiile lui Gelu Vișan – mai precis dezvăluirile incendiare despre împiedicarea unei lovituri de stat în 10 august 2018.

”Interesant e că până acum dezvăluirile lui Gelu Vișan nu s-a concretizat printr-o plângere – Carmen Dan e omul care poate schimba soarta multora!”, spune Harabagiu acum. ”Inclusiv poate da detalii despre implicarea unui serviciu…”

Mă întreb ce se va întâmpla dacă Laura Kovesi va fi numită în fruntea Parchetului European, spune Harabagiu, completând ”Ceea ce știu e că demiterea sa a fost sprijinită direct de Iohannis. Mai pe românește – a vrut să scape de un cartof fierbinte”.

”Deci aceste dezvăluiri… până acum nu au fost preluate pentru că erau ale lui Vișan, fostul apropiat al Elenei Udrea și Traian Băsescu - dar acum e firesc să preia pentru că eu am confirmat 100%, era firesc să preia comentariile mele!”, exclamă ”Omul din Umbră”.

Sau, altfel spus, ”poate trebuie să fiu mai clar – ”cheia” nu e blatul Dăncilă – Iohannis … ci este Carmen Dan!”.

”Dacă e chemată unde trebuie, de exemplu în CSAT, va spune adevărul!”, spune Harabagiu, adăugând o întrebare chei: ”Consideră doamna Dăncilă că o autostrada poate fi subiect de CSAT - și o lovitură de stat, NU?!”.

De fapt, vorbind în termeni șahiști, Iohannis e în poziție de ”Pat”, la faza asta – ”oriunde mută regele e ”Mat” – Iohannis e un mort politic frumos”.

”Repet, dacă vor începe audierile în acest dosar al loviturii de stat, omul care îl poate îngropa definitiv pe Iohannis este Carmen Dan”, declară Harabagiu. Dar, atenție. ”mai există un precedent clasificat  - rocada Cioloș Ponta după ”Colectiv”. Oare de ce tace Ponta?!”.

Dezvăluire bombă: ”Infiltrata” de lângă Darius Vâlcov

”În proximitatea lui Darius Vâlcov a fost “plantată“ o sursă a serviciilor secrete”, afirmă ”Omul din Umbră”, completând ”Dl Vâlcov cunoaște, sper acest lucru”.

Metoda folosită a fost simplă, explică Harabagiu. ”O domnișoară s-a infiltrat în cercul unui lider local PSD (care a căzut în capcană și a propulsat-o în aparatul guvernului) - respectiva persoană activează și acum în Palatul Victoria”.

”În scurt timp, a reușit sa devină foarte influentă pe lângă Darius Vâlcov… și l-a turnat pe acesta fără menajamente”, declară Harabagiu. ”Pe aceeași filieră s-a reușit eliminarea Ancăi Alexandrescu. O altă coincidență? Deloc! Un plan diabolic, bine pus la punct!”.

Și din nou atenție la ce urmează: ”Anca Alexandrescu care trebuia eliminată pentru ca știe multe!”

”Inclusiv culisele vizitelor lui Dăncilă în Israel… partener de care România s-a dezis... într-un mod ticălos!”, declară Harabagiu. ”Nu mă crede doamna Dăncilă? Să solicite o verificare a colaboratorilor săi din Palatul Victoria. Și o să găsească “ conserva“... Dacă o protejează… e clar... Dacă nu... să o deconspire!”.

În plus, arată Harabagiu – ”Comunicarea on line a PSD a încăput pe mina unor companii a căror activitate este acum investigată de DNA!”

”Nu știe doamna Dăncilă asta? Trist!... Să verifice... Nu mă refer la dosarele fabricate lui Mircea Drăghici - ci la un alt dosar… Mult mai “charismatic“!”, spune ironic „Omul din umbră”.

Dezicerea de Dragnea

George Harabagiu pune punctul pe ”i” în legătură cu ședința Biroului Politic și a CExN al PSD de mâine.

”Să nu uitam declarația lui Liviu Dragnea: ”Eu în viață mi-am asumat și ce am făcut și ce nu am făcut. Dar nu îmi asum astfel de lucruri pe Facebook, ci într-o discuție serioasă în CEX”

Oare la cine făcea referire – întreabă Harabagiu. ”Orice orgoliu personal cred că trebuie lăsat deoparte – iar ”dezicerea unora de Liviu Dragnea este o greșeala morală , tactică, politică... este o ticăloșie!”, atrage atenția „Omul din umbră”.

”Fără să vreau, o să-i dau (parțial) dreptate lui Cozmin Gușă - nu pot fi acuzat de vreo “combinație“ cu Realitatea (unde am fost linșat o săptămâna de Ponta și de Rareș Bogdan)”, spune Harabagiu. ”Cred (ca și Cozmin) că vor urma dosare, arestări, execuții televizate ale celor care au îndrăznit sa spună lucruri! Confirm… am aflat despre astfel de planuri... diabolice... ale unora!...”.

Și atenție – ”Despre arestarea lui Dragnea DE ASTA L- AU ȘI CONDAMNAT, CA SĂ NU CANDIDEZE”. Dar... ”mai vedem!”, completează surprinzător Harabagiu.

Mâine, la CExN ... ”PSD se va pregăti de ultima mutare: va fi... cireașa de pe tort, sau bomboana de pe colivă... PSD își alege singur soarta... Cu alte cuvinte: face ce vrea ? Eu mă întreb, însă: știe ce face?”, comentează Harabagiu.

”Dezicerea de Liviu Dragnea a unor “oportuniști“ care, fără el, rămâneau niște “NIMENI“ demonstrează josnicie, lipsă de caracter, de orice viziune și strategie”, declară ferm „Omul din Umbră”.

Dar atenție – mai e o manevră: ”Cunosc filiale care se vor bucura de sprijin guvernamental… în contrapartida susținerii “celei mai nefericite abordări electorale a PSD din toate timpurile“...

Concluzia e că ”PSD-ul se îndreaptă spre... “Am înfrânt””. ”EU INSA ÎNDRĂZNESC SĂ CRED în #libertatepentruLiviuDragnea și .. mai vorbim!”, reia ideea ciudată George Harabagiu. 

Ori Prostie, ori Trădare

”Negocierile cu Ponta? Ori prostie, ori trădare? Cum să negociezi cu cineva care a dinamitat partidul din interior - care are trădători camuflați in partid și care au sabotat PSD în mod constant!”, întreabă uimit omul lui Dragnea.

”Cât de naiv să fii?! Cum să începi negocieri cu Ponta care a încercat să destructureze rețeaua de comunicare a PSD? Care a proliferat atacuri murdare la adresa lui Dragnea? Care i-a livrat după Colectiv... guvernarea lui Cioloș, printr-o rocadă care, de fapt, este O ALTA LOVITURA DE STAT!”, declară dur Harabagiu.

Pe de altă treabă, întrebarea următoare e cu substrat… pe o altă direcție: ”Va fi de acord Tăriceanu să negocieze cu Ponta (indirect cu Iohannis)  - pentru că Ponta i-a servit pe tavă... Guvernul lui Iohannis?!”

”Va accepta ALDE să stea la masa cu aripa Iohannis din “social - democrație“, după ce Tăriceanu , i-a cerut demisia lui KWI? Aceste lucruri nu trebuia să le spun eu... Trebuiau știute până acum ! Dacă nu s-a știut... păcat!”, declară Harabagiu.

Mesaj pentru CExN și Viorica Dăncilă

Despre candidatura Vioricăi Dăncilă… Harabagiu e direct: ”Nu sunt un misogin – doamna Dăncilă nu e un politician. Voi continua data viitoare, poate, pe această temă, cu ceea ce știu… mai special!”.

”Dacă Viorica Dăncilă SE ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ să candideze... prețul orgoliului e mult prea mare - și va fi decontat de întreg PSD-ul! Soluții există! Le cunoaște foarte bine...”, spune Harabagiu. ”Oricum ar fi... vor fi și răsturnări (spectaculoase) de situație! Chiar vor fi! Cu tot respectul, VIORICA DĂNCILĂ nu trebuie să candideze pentru prezidențiale. Iar domnia sa ȘTIE FOARTE BINE DE CE!”

Vom vedea cine va avea dreptate, spune ”Omul din umbră”, dar ”să nu fie însă prea târziu...”

Ce solicită „Omul din Umbră” de la CExN al PSD

Văd că toată lumea ”a început să vadă ce înseamnă dezicerea…”, spune Harabagiu.

„Solicit CExN, pentru a dovedi că le pasă de Dragnea, ratificarea în ședința de mâine a unui document, o scrisoare de susținere – prin care să-și manifeste solidaritatea față de deținutul politic Liviu Dragnea”, transmite ”Omul din umbră”.

De fapt, ”acest lucru ar clarifica poziție PSD și ar reprezenta relansarea politică a partidului”, conchide George Harabagiu.

8777
Tagurile:
Darius Vâlcov, PSD, Liviu Dragnea
Tematic
Recompensă pentru omul slab care a făcut praf PSD – devine ”ProstăNATO”
Războiul foștilor. Ponta crede că PSD va ajunge la 46 la sută dacă Cioloș va fi premier
Acum: Negocieri și zile de foc pentru PSD – ”Omul din umbră”, mesaj pentru Dăncilă
Nervi întinși: un cunoscut și puternic lider PSD dă de pământ cu Firea!
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

Moțiunea de cenzură, atacată dur: ”O găleată de invective, de venin și de frustrări”

63
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
”Nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal - nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante voci al PNL, fosta președintă liberală Alina Gorghiu, pune la îndoială seriozitatea moțiunii de cenzură și consideră că va fi o revărsare de invective și frustrări.

Alina Gorghiu argumentează, continuând meciul ei vechi cu senatorul Șerban Nicolae, cel mai apreciat jurist al PSD:

”Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae - cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae?”, întreabă Gorghiu.

Senatoarea consideră că, în primul rând din cauza autorului, ”nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”.

Dar are vreo șansă PNL să blocheze moțiunea? Alina Gorghiu dă un răspuns diplomatic –  PNL va avea discuții cu partidele parlamentare.

”Pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă”, a declarat Gorghiu la Radio France International.  

Fosta președintă PNL recunoaște – ”Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii”.

”Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal”, de aceea Alina Gorghiu conchide acum: „Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”.

Reamintim că luni, 17 august, PSD ar trebui să depună moțiunea de cenzură, după cum a anunțat, președintele interimar Marcel Ciolacu.

Dar, reamintim și că Marcel Ciolacu a mai anunțat că NU va depune în stare de alertă, apoi a spus că va depune, a spus că o va depune până pe 15 august, acum, ar depune-o pe 17 august. Să vedem. De asemenea, Marcel Ciolacu a mințit în privința plângerii penale contra PNL pe care a anunțat că ”PSD o va depune chiar azi”… 5 august!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Moțiune de cenzură
Tematic
Tătaru, în corzi: moțiune simplă depusă de PSD împotriva sa
PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
Avertisment de ultimă oră: ”Moțiune de cenzură urgent, dacă Orban nu își dă demisia!”
Tăriceanu anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban
Anunțul momentului: Tăriceanu cere moțiune de cenzură!
Anunțul zilei: PSD depune moțiune de cenzură a doua zi după încheierea stării de alertă
Se confirmă NUCLEARA? Iohannis i-ar încredința lui George Maior guvernul după moțiune
MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL – situație jenantă, Orban e făcut praf

Загрузка...
Marcel Vela

Orban l-a făcut de doi pe bani pe Vela, public! Se confirmă fricțiunile dintre cei doi

565
(reînnoit 18:45 14.08.2020)
În plină ședință de Guvern, în fața camerelor de filmat, premierul Orban l-a făcut de doi bani pe Vela, venit în chip de erou al zilei

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. La începutul ședinței de Guvern, miniștrii au prezentat mai multe probleme, realizări și obiective din perioada imediat următoare.

Când a venit rândul lui Marcel Vela, care azi a pozat alături de ambasadorul Zuckerman, Orban i-a adresat felicitări… dar ironic: ”Vă felicit pentru prinderea… așa spun eu la expulzarea celor doi infractori. Continuați, vreau toleranță zero față de infractori”.

”Am înțeles, suntem cu ochii pe ei!”, a sărit Vela radios, în chip de vedetă a zilei!”.

Dar, premierul Orban i-a tăiat euforia brutal! ”… sunteți cu ochii pe ei”, l-a îngânat Orban. ”Numai vă uitați? Ar trebuie să fiți și cu altceva pe ei”!

Vela a replicat vizibil încurcat - ”… Și cu legea?...”

Orban a continuat pe un ton grav, mustrător: ”Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort. Cu Parchetul…”

”Atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim eficienți în orice intervenție”, i-a dat o lecție în direct Vela lui Orban. ”Acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele atunci trebuie schimbați fără menajamente”.

Apoi, fără să mai aștepte reacția ministrului trecut din extaz în agonie, Orban a trecut la alt ministru.

Din anumite informații ale presei, între Vela și Orban există o stare de tensiune, anumite libertăți de opinie ale ministrului în perioada de urgență – episodul implicării de Sărbătoarea Pascală – nefiind pe placul premierului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

565
Tagurile:
Ludovic Orban, Marcel Vela
Tematic
Ciutacu sare la Vela: ”Bă, Marcele, dă-te, bă, jos din elicopter, nu vă e ruşine?!”
Cumpănașu, revoltă totală contra lui Vela: ”Acum știu soluția: de azi mă declar INTERLOP!”
Războiul interlopilor: Vela și Poliția dau asigurări de tot râsul!

Загрузка...
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

0
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

0
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...