Palatul Cotroceni

Întâlnire Dăncilă-Tăriceanu-Ponta. Pleșoianu, reacție explozivă

1854
Se anunță o întâlnire decisivă între Dăncilă, Tăriceanu și Ponta pentru deciderea candidatului la prezidențiale. Pleșoianu critică inițiativa: ”Ce să mai vorbești cu unul ca Victor Ponta?”

BRUXELLES, 19 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Sursele Antena 3 au dezvăluit că luni va avea loc o întâlnire crucială pe scena politică, urmând ca Dăncilă, Tăriceanu și Ponta să poarte negocieri pe tema candidatului la prezidențiale. Interesant  este că aceste discuţii ar urma să aibă loc cu o zi înainte ca PSD să îşi desemneze oficial candidatul.

Până acum, ALDE a anunțat că va merge cu un candidat propriu în persoana președintelui formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, iar ca să preseze PSD, partidul a anunțat că ar putea realiza o coaliție ALDE-PRO România, la care, însă, s-ar dori să se alăture și PSD. Social-democrații au refuzat acest lucru și urmează să desemneze un candidat propriu.

Așa cum Sputnik a arătat în premieră în presa din România, lucru confirmat ulterior de liderii de opinie, dar și de surse din PSD, candidatul la prezidențiale ar putea fi chiar premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea președintelui PSD cu președintele ALDE și cu președintele Pro România ar putea viza tocmai construirea unei alianțe în vederea prezidențialelor.

Liviu Pleșoianu, deputatul PSD care și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale, a criticat însă includerea lui Ponta în acest gen de discuții și a declarat la Antena 3 că nu își dorește să aibă legătură niciodată cu fostul premier.

În opinia lui Liviu Pleșoianu, Victor Ponta nu ar trebui să participe la această întâlnire.

„Înțeleg să aibă loc o întâlnire între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă, dar nu înțeleg ce caută Victor Ponta în această ecuație. Eu nu știu ce mai poate discuta un om care vrea să-și păstreze cât de cât verticalitatea în fața alegătorilor. Ce să mai vorbești cu unul ca Victor Ponta?”, a fost reacția lui Liviu Pleșoianu.

1854
Tagurile:
Liviu Pleșoianu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă
Tematic
Dăncilă, replică spectaculoasă la adresa românului care a criticat România la Strasbourg
Vot și Concluzie distrugătoare pentru Ana Birchall: ”Viorica Dăncilă să o dea afară”
Veste de maximă importanță: luni, Viorica Dăncilă își pune mandatul pe masă!

Загрузка...