Corneliu Vadim Tudor

Zi istorică: Triumf pentru Corneliu Vadim Tudor

1249
Este o zi a Triumfului marelui patriot, literat și om politic – e un caz unic în istoria presei - ca un săptămânal privat să apară neîntrerupt 1500 de ediții, fără susținerea statului sau a vreunui îmbogățit al capitalismului.

BUCUREȘTI, 16 iulie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. De aproape 28 de ani sunt alături de fenomenul ”România Mare”. Am început să colaborez cu Vadim la vreo 2 ani după ce a apărut revista. Am ajuns deputat al PRM, o onoare, an fost coleg cu oameni minunați, patrioți adevărați – o onoare și mai mare. Dar ce mai mare onoiare a fost și este să scriu în revista „România Mare”.

O revistă care, astăzi, marchează o cifră istorică, un record pentru o publicație săptămânală: 1500 de numere! De fapt, pentru adevărații ziariști, este o zi istorică pentru presa română!

Puțini cititori înțeleg ce înseamnă asta – ce efort colosal, ce angrenare de minți, de talente, de voință, de cheltuieli… și nu, în ultimul rând, de fidelitate pentru marele om care rămâne pentru istorie Corneliu Vadim Tudor.

Să editezi 1500 de numere, timp 30 de ani, fără întrerupere – este un caz unic! Fără ajutor de la stat, fără ”moguli”, ci prin efortul unor intelectuali – și prin fidelitatea cititorilor, patrioți și dornici de cultură.

Revista ,,România Mare” a ajuns la numărul 1500, anunță azi Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor. Eu spun că este o zi a Triumfului marelui patriot, literat și om politic.

Dragoș Dumitriu
© Facebook / Dragoș Dumitriu

Este un Triumf pentru că, așa cum spuneam, vorbim de un caz unic în istoria presei - ca un săptămânal privat să apară neîntrerupt timp de 30 de ani, fără susținerea statului sau a vreunui îmbogățit al capitalismului.

Este un Triumf pentru că fiica sa, ”Lidioara”, cum îi spunea, a dovedit tărie, putere să ducă mai departe moștenirea, excepționala revistă.

Este un Triumf pentru că, iată, din ce în ce mai multă lume vede câtă dreptate a avut Vadim, în politică și în revista ”România Mare” – și cere întoarcerea către spiritul național, al cărui arhanghel – uneori năbădăios! – dar și martir a fost Corneliu Vadim Tudor.

Am dorit să scriu aceste câteva rânduri, dar cred că mai important este să redau mesajul Lidiei Vadim Tudor, demna urmașă a marelui său tată și mentor.

Este istoria unei reviste… care însemnă istoria acestor 30 de ani.

”București, 16 iulie 2019. Revista ,,România Mare” sărbătorește, în această săptămână apariția a 1500 de numere. Lansată în vremurile tulburi ale anului 1990, Revista ,,România Mare” a reprezentat de-a lungul anilor un adevărat ,,far călăuzitor” pentru toți românii care și-au dorit și își doresc o Românie modernă, prosperă și, mai ales, stăpână pe propriul ei destin.

Fondată de către Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor, ,,România Mare” a avut un prim tiraj de 50.000 de exemplare, iar în câteva săptămâni, tirajul a ajuns la 800.000 de exemplare, un număr record pentru presa românească, creând un adevărat fenomen de masă care, așa cum se știe, a dus la înființarea Partidului România Mare. 

,,După plecarea dintre noi a tatălui meu, Corneliu Vadim Tudor, revista a rezistat șocului dispariției fondatorului ei, continuând să apară săptămână de săptămână, neântrerupt, ajungând iată, în această săptămână, la numărul 1500”, a declarat Lidia Vadim Tudor, redactorul șef al Revistei ,,România Mare””.

De lămurit un aspect: relația cu actualul partid care poartă numele PRM, care se pretinde continuatorul marelui partid creat de Corneliu Vadim Tudor la un an după apariția revistei.

”Relația… o considerăm ca fiind parte din trecut, în prezent revista fiind total desprinsă de partid”, a declarat Lidia Vadim Tudor. ”Așa cum am declarat, nu mai există nici un fel de conexiune între cele două entități, revista și partidul alegând să aibă drumuri și evoluții separate, încă de anul trecut”, a precizat redactorul șef al revistei „România Mare”.

În ceea ce privește viitorul revistei, aceasta va continua să apară în print, ”atât timp cât este solicitată pe piață, urmând ca domeniul online să fie dezvoltat, în conformitate cu cerințele viitorului”, spune Lidia Vadim Tudor.

”Ne dorim să fim mai vizibili pe zona online și avem în vedere o dezvoltare pe acest segment”, declară Lidia Vadim Tudor, precizând că ”totodată, încercăm ca linia revistei să rămână așa cum a dorit tatăl meu, una naționalistă, culturală, care să sprijine valorile tradițională ale României și să aducă un plus de încredere și speranță în inimile românilor”.

În finalul mesajului său, Lidia Vadim Tudor le mulțumește tuturor cititorilor săi fideli, ”fără susținerea cărora în această săptămână nu am mai fi sărbătorit apariția pe piață a numărului 1500, 29 de ani de apariție neîntreruptă”.

Sputnik urează un sincer ”La Mulți Ani” revistei ”România Mare” – și la cât mai multe și de succes ediții!

1249
Tagurile:
Corneliu Vadim Tudor
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

9
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

9
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

69
Singurul primar autentic liberal de mare municipiu a pierdut alegerile – și încă detașat! Un edil simbolic pentru PNL este învins de un necunoscut

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O veste șocantă pentru liberalii autentici – celebrul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului său, un anume Dominic Fritz, cetăţean german, candidat USR-PLUS!

Înfrângerea a fost recunoscută chiar de Nicolae Robu.

”S-au numărat 15% din voturi, dar e deja relevant…  am pierdut! Diferenţa este mare, surprinzător de mare, ceea ce înseamnă că aşteptările timişorenilor sunt altele”, a declarat controversatul și originalul primar Nicolae Robu.

Alegeri locale 2020: Rezultatele Exit poll în Cluj

Competiția de la Cluj Napoca pare a fi fost mai mult de fațadă. În fapt, contracandidatul lui Emil Boc, Emanuel Ungureanu de la USR nu a avut șanse. Cât despre PSD-ul local ala lui Vasile Dâncu, acesta nici nu există.

Datele arată că la ora 20:00 au votat 252.593 persoane în județul Cluj, adică o prezență de 40.83%. Prezența a fost mai mică în municipiul Cluj-Napoca, unde au votat 33.41% dintre alegatori, adică 93.232 persoane.

Exit Poll de la ora 21.00 pentru primăria Cluj Napoca arată că Emil Boc, actualul primar a câștigat detașat.

Emil Boc (PNL): 51.52%

Emanuel Ungureanu (USR - Plus): 38.64%.

69
Tagurile:
2020, alegeri locale, Timișoara, exit poll, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...