Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Înțelegere între Dăncilă și Iohannis pentru obținerea unui post important de comisar

213
Pentru prima oară după mult timp, Cotroceniul și Palatul Victoria sunt dispuse să colaboreze pentru interesul superior al României: obținerea unei poziții importante de comisar european.

BRUXELLES, 5 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că a discutat cu președintele Iohannis pe tema comisarului european și au căzut de acord să colaboreze pentru a obține un portofoliu semnificativ:

"Ne vom lupta până în ultima clipă pentru a obține un portofoliu important la Bruxelles. Așteptăm să fie votat președintele CE, până atunci nu pot decât să discut cu colegii mei”, a spus Dăncilă.

Ea a făcut referire și la comisarii europeni anteriori care nu au ajutat România:

”Trebuie să fim atenți și pe cine trimitem la Bruxelles. E adevărat trebuie să aibă o abordare imparțială, dar totuși trebuie să facă ceva pentru România. Din păcate, nu am văzut cum au ajutat România comisarii pe care noi i-am trimis la Bruxelles", a atras atenția premierul.

Interesantă este colaborarea cu Iohannis, premierul anunțând că a discutat cu președintele României referitor la propunerea de comisar” ”l-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce privește portofoliul. Având în vedere că președintele reprezintă România în Consiliul European trebuie să fie susținere acolo, iar eu să vorbesc cu președintele Comisiei Europene".

Referitor la alte scenarii, Dăncilă a negat că ea ar fi o variantă pentru acest post, așa cum s-a vehiculat. "Nu aș avea cum să candidez nu mi-aș lăsa colegii și să plec, exclus acest lucru", a precizat premierul.

213
Tagurile:
Comisia Europeană, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Tematic
Acum: E ziua în care Iohannis trebuie să-i ceară scuze Vioricăi Dăncilă – a pierdut!
Dăncilă, provocare directă pentru Iohannis și Opoziție! Acum trebuie să răspundă!
Am avut dreptate: Viorica Dăncilă l-a făcut praf pe Iohannis!
Iohannis și Dăncilă, discurs copy paste la declarațiile comune cu Maia Sandu

Загрузка...