Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Guvernul - Decizie în privința prezidențialelor! Se face jocul lui Iohannis?!

569
(reînnoit 13:09 02.07.2019)
Singurul avantajat de posibila decizie a guvernului este Iohannis – deci și suspiciunea: a făcut guvernul o înțelegere cu Iohannis pentru a-i face jocul?

BUCUREȘTI, 2 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, cunoscuta jurnalistă Oana Zamfir a anunțat, din surse ale postului Antena 3, că guvernul s-ar fi decis asupra datei alegerilor prezidențiale.

Conform acestora, data primului tur ar fi 10 noiembrie, deci turul al doilea ar fi pe 24 noiembrie.

Evident, data apropiată îi convine președintelui Iohannis, cel care și-a anunțat de mai mult de un an candidatura – și este atât în fruntea tuturor sondajelor, dar beneficiază și de cea mai mare notorietate.

Pe de altă parte, PSD este dezavantajat, partidul neavând deocamdată candidat – întârziere unică în istoria partidului! – deci o poziționare la limita cea mai apropiată a alegerilor este în dezavantajul PSD. Candidatul PSD ar fi avut interesul ca alegerile să fie deplasate cât mai târziu, pentru a avea timp de campanie.

De asemenea, USR este dezavantajat de alegerile plasate la termen apropiat – nici surpriza politică a momentului neavând candidat.

De aici și concluzia – singurul avantajat de decizia guvernului este Iohannis – deci și suspiciunea: a făcut guvernul o înțelegere cu Iohannis pentru a-i face jocul?

Desigur, este de subliniat că, deocamdată, sunt doar informații ”pe surse”; dar întârzierea nominalizării candidatului PSD ridică un mare semn de întrebare asupra jocurilor din partid.

569
Tagurile:
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (46)

Загрузка...