Discursul premierului Viorica Dăncilă la dezbaterea în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului asupra Moțiunii de cenzură

Viorica Dăncilă revine, ca la Bruxelles: discurs formidabil, face praf Opoziția!

6837
(reînnoit 17:16 18.06.2019)
Viorica Dăncilă: ”Guvernarea este despre ceea ce faci și mai ales despre ceea ce faci bine pentru oameni, nu despre circ, jigniri și instabilitate”

BUCUREȘTI, 18 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieșind din starea de retragere și aparenta tendință de a reveni asupra deciziilor din perioada Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a atacat dur și argumentat Moțiunea de cenzură și atitudinea Opoziției.

Discursul premierului a amintit de celebrele sale intervenții de la Bruxelles, când a uimit România și Europa.

”Dacă ați fi știut cum vreți să guvernați România, alături de moțiune ați fi atașat și programul de guvernare”, a spus Dăncilă. ”Este a treia oară când propuneți dărâmarea acestui Guvern fără să veniți cu nimic în loc”.

Am încredere că românii știu să facă diferența între declarațiile demagogice și guvernarea responsabilă, a spus premierul.

”România are cea mai mare creștere economică și nu o spunem doar noi, o spune Comisia Europeană”, a declarat Dăncilă, dând un prim exemplu de bună guvernare. ”Efectivul salariaților din România a ajuns la nivelul maxim și rata șomajului este la cel mai scăzut nivel.

Avuția românilor a ajuns la un nivel record în ultimii 10 ani, spune Dancilă, care afirmă că ”numărul românilor aflați în sărăcie și excluziune socială a scăzut foarte mult”.

”Sunt date care arată că românii o duc mai bine - nu o spun eu, o spun datele Eurostat”, spune premierul. ”Veți spune că sunt cifre, dar în spatele acestor statistici sunt oameni”.

Premierul a punctat pe mai multe ”fronturi”. Primul – de fapt, Opoziția nu are vreun proiect de guvernare – ”întregul text al acestei moțiuni de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziției de a livra un proiect serios pentru binele acestei țări - este evident că nu reprezentați o alternativă la guvernare”, a spus Dăncilă.

”Ce le propuneți românilor?”, întreabă premierul. ”Ce vor câștiga dintr-o eventuală venire a dumneavoastră la guvernare? Sloganuri? Metafore forțate? Austeritate? Pentru că dacă este așa, trebuie să vă asumați public și să le spuneți românilor să se pregătească”.

Să le spuneți că sunteți Alianța Austerității,  a ironizat Dăncilă Opoziția. Dar, lăsând gluma și ironia la o parte, Dăncilă a dat o corectă definiție a guvernării: ”Guvernarea este despre ceea ce faci și mai ales despre ceea ce faci bine pentru oameni, nu despre circ, jigniri și instabilitate”.

Viorica Dăncilă a trecut în revistă acuzațiile din Moțiune, răspunzând punctual la fiecare. Discursul integral al premierului îl găsiți pe site-ul Guvernului

Vom mai reproduce aici doar o referire extrem de importantă – și anume aceea la președinția Consiliului UE, la rezultatele apreciate de întreaga UE și de state din afara UE. 

”Pentru dumneavoastră, cei din Opoziție, nu contează aceste rezultate, contează doar jocul politic pe care îl practicați”, a spus Dăncilă. ”Nu contează că promovați instabilitatea, cum nu a contat nici înainte ca România să preia acest mandat. Atunci, ați pus într-o lumină proastă țara spunând că nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene. Acum, continuați și vreți să răsturnați acest Guvern la finalul unui mandat de succes”.

Ce semnal transmiteți partenerilor noștri europeni? – a întrebat Dăncilă. ”Nu vă interesează să stabiliți responsabilitățile reale și să rezolvați problemele - pentru dumneavoastră, este doar un joc politic prin care vreți să vă loviți adversarii”.

La final, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj clar parlamentarilor: ”să nu voteze moțiunea și să refuze intrarea României în haos”.

6837
Тема:
Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (38)

Загрузка...